Vraag:
Wat zijn de voor- en nadelen van het bewaren van brood op verschillende locaties?
thelsdj
2010-07-10 00:30:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom zou ik mijn brood wel / niet in de koelkast / vriezer / broodtrommel / plastic zak / etc bewaren?

Elf antwoorden:
#1
+19
Daniel Moura
2010-07-10 00:37:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brood in de vriezer bewaren, kunt u meerdere dagen bewaren en zacht houden.

Om op te eten, uit de vriezer halen en in de oven plaatsen.

Ik was helemaal vergeten om brood in de vriezer te bewaren. Ik ben zo'n boterhamnoot dat ik dat zelden meer hoef te doen. Goed antwoord.
We bewaren brood in een luchtdichte doos in de vriezer en ontdooien het in de magnetron gewikkeld in een schone doek. Dit absorbeert al het vocht dat vrijkomt tijdens het ontdooiproces en zorgt ervoor dat het brood niet sponsachtig wordt.
Ik koop wekelijks 1 gesneden brood en leg dat in de vriezer. Elke ochtend maak ik mijn sandwiches met kaas met de nog bevroren boterhammen en neem ze mee naar het werk. Tijdens de lunch is het brood ontdooid en smaakt het echt vers.
#2
+15
Al Crowley
2010-07-20 17:51:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brood in de vriezer blijft lang eetbaar. Invriezen heeft ook niet veel invloed op de textuur van het brood. Het nadeel is dat je het brood moet ontdooien of roosteren voordat je het kunt eten.

Brood in de koelkast blijft langer goed zonder dat het oudbakken of beschimmeld wordt. Het nadeel is dat de textuur van het brood verandert als het wordt gekoeld. Ik merk het best wel, maar mijn vrouw lijkt het niet te doen.

Plastic is een goede manier om brood op het aanrecht te bewaren, maar je wilt er zeker van zijn dat het helemaal afgekoeld is voordat je het inpakt. Als het brood nog warm is, houdt het plastic de ontsnappende waterdamp vast en wordt het brood drassig.

Laat warm vers brood (in ieder geval meestal) afkoelen op het aanrecht of in een open ruimte. zak. Als het meestal koel is, is een papieren zak een goede manier om het te bewaren als je het ergens in moet stoppen. Het resterende water dat uit het brood komt, zal zich niet op het oppervlak van het brood verzamelen zoals wanneer het in een plastic zak wordt bewaard.

Voor ambachtelijk brood wikkel ik het meestal in aluminiumfolie en bewaar het op het aanrecht. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat dit op de een of andere manier beter is dan andere methoden. Het wordt na een paar dagen oud, maar als het dan nog niet gegeten is, roosteren we het of maken we wentelteefjes als ontbijt.

#3
+5
Bonnie
2012-03-29 13:41:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brood wordt oud in de koelkast omdat je het op de snelste steeltemperatuur bewaart. Het vocht migreert in het zetmeel van alfa naar bètacellen. U mag brood nooit in de koelkast bewaren. Geloof me, ik was vroeger bakker en het was een van de eerste dingen die we op de universiteit leerden in baktechnologie. De koelkast remt schimmel, maar heeft geen zin als hij oud is. U kunt het brood voor een korte tijd in de oven laten vallen, waardoor het vocht tijdelijk wordt teruggevoerd en de versheid wordt hersteld.

Wat is "temperatuur stelen"? Is het een typfout voor "oud worden"?
#4
+4
txwikinger
2010-07-10 00:39:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste manier om brood dat ik heb gevonden op te slaan, is in een goede stenen bak die luchtdicht blijft. De stenen bak houdt het brood uit de buurt van licht en houdt het brood op normale temperatuur. Het houdt schimmel ook erg goed weg, vooral als het af en toe wordt gewassen met verdund citroensap of azijn.

#5
+3
cyberzed
2010-07-10 00:34:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je de Deense "rugbrød" neemt (ik denk dat de Engelse versie roggebrood is) ... wordt het echt hard, droog en dof als je het in de koelkast legt, hoewel het wel goed kan blijven van de mal nog een tijdje.

#6
+3
McKenzieG1
2010-07-18 00:47:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De vriezer is absoluut de beste plaats om brood te bewaren dat je langer dan een dag of twee wilt bewaren (afhankelijk van het brood - stokbrood blijft slechts enkele uren vers, meergranen zuurdesem veel langer). Zuig de lucht uit de zak zodat deze niet ijskoud wordt, en snijd hem voor het invriezen in plakjes als je hem per plak wilt gebruiken. Een paar seconden in de magnetron en de eerder ingevroren plak zal in zeer goede staat zijn. Dit zal niet zo goed werken voor iets heel knapperigs - de korst zal zijn knapperigheid verliezen - maar je kunt echt niet lang knapperig brood bewaren, wat je ook doet.

Bewaar brood niet in de koelkast. Het zal snel oud worden en beschimmelen.

Ik ben het niet eens over de koelkast. Brood zal sneller beschimmelen bij kamertemperatuur. De koelkast verandert de textuur van brood echter snel, ook al heeft het nog geen tijd gehad om oudbakken te worden.
Dat vond ik ook raar, waarom zou het dan snel beschimmelen in de koelkast. Het moet daar toch langer meegaan dan bij kamertemperatuur?
#7
+2
Nadine Orlie Abensur
2013-10-08 12:53:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brood, inclusief stokbrood, kan het beste in de vriezer worden bewaard, waar het maanden kan worden bewaard. Opwarmen door rechtstreeks uit de vriezer in een hete oven te plaatsen. Het brood wordt knapperig en is net alsof u het net gebakken heeft. Brood dat een beetje muf is geworden, kan licht worden bevochtigd met water en vervolgens in een hete oven worden geplaatst om knapperig te worden. Bewaar indien mogelijk nooit in plastic. Een dikke bruine papieren zak houdt het een paar dagen mooi vers op het aanrecht. Als je niet zo snel door een brood komt, is het de moeite waard om de helft in te vriezen.

#8
+1
Jacob R
2010-07-10 00:34:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn brood altijd in een droge, donkere kast of lade bewaard. Ik neem aan dat een brooddoos hetzelfde zou bereiken. Brood dat op deze manier wordt bewaard, heeft me over het algemeen 2 weken geduurd voordat de schimmel zelfs maar begint te groeien.

Een ander ding om in gedachten te houden is om je brood luchtdicht te bewaren. Als je dat niet doet, loop je het risico dat je brood sneller uitdroogt.

Mijn ervaring met het bewaren van brood in de koelkast resulteert in sneller gieten en droger brood.

Ik heb nog nooit brood gevonden om schimmeliger te worden in de koelkast. Wordt zeker sneller oud.
#9
+1
BarrettJ
2010-07-10 01:02:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn favoriete plek om brood te bewaren is in mijn mond / buik: P

Een serieuze opmerking: we hebben geprobeerd het op verschillende plaatsen op te slaan en elk leek genoeg nadelen te hebben (in combinatie met hoeveel we genieten van goed, vers brood) waarvan we besloten dat het de moeite waard was om het gewoon te kopen en vaker te maken dan om het langer te bewaren.

#10
  0
Peasantmama
2019-05-06 19:36:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bak regelmatig brood en bewaar het rechtop op het afgeknipte uiteinde op mijn broodplank. Het is een knapperig brood en de korst wordt zacht als het wordt ingepakt. Het gaat niet lang mee in huis, dus langdurige opslag is geen probleem. Er is een manier om de knapperige buitenkant te herstellen als u deze in plastic moet wikkelen. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Strooi een beetje water op het brood of dep het met een natte hand. Plaats enkele minuten op het middelste ovenrek. Het zal bijna net zo knapperig worden als toen het vers was, maar het moet in het begin een knapperige korst hebben gehad. Dit werkt niet op de pluisjes uit de supermarkt.

#11
-4
user20516
2013-10-01 03:45:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brood gaat langer mee uit de koelkast.

In warme en vochtige omgevingen ontwikkelt brood dat in de winkel wordt gekocht, gewoonlijk al na een of twee dagen bij kamertemperatuur schimmel.
Brood veroudert vaak sneller bij koeltemperaturen, misschien wordt daarnaar verwezen?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...