Vraag:
Wat zijn enkele goede vervangers voor zout voor mensen met een natriumarm dieet?
LeopardSkinPillBoxHat
2010-07-10 05:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer mijn natriuminname redelijk laag te houden om ervoor te zorgen dat mijn bloeddruk niet te hoog wordt.

Zout komt zo vaak voor bij koken, en het is vooral moeilijk om op Aziatische wijze te koken voedsel zonder veel zout omdat het afhankelijk is van zoute sauzen zoals sojasaus, oestersaus, enz.

Ik heb zoutvervangers geprobeerd, zoals kaliumchloride, maar dat kan bijzonder vervelend zijn in de mond. het voedsel een chemische smaak.

Wat zijn enkele goede vervangers voor zout in voedsel?

Negen antwoorden:
#1
+20
daniel
2010-08-09 10:50:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen vervanging voor zout. Sorry. Het heeft effecten op de smaakpapillen en het lichaam die niet kunnen worden gerepliceerd.

Maar! Ze kunnen worden benaderd in een mate die de meeste mensen onderling uitwisselbaar zullen vinden. Zuren kunnen de smaakversterkende eigenschappen van zout op een grote manier nabootsen. Hoe meer zuur je in een gerecht hebt, hoe minder zout je nodig hebt. Pas natuurlijk op dat je niet te ver gaat, want te veel zuur is gewoon onaangenaam en heeft zout nodig om tegenwicht te bieden.

Warmte - net als capsaïcine, chilipepers - kan ongeveer hetzelfde effect hebben.

In navolging van de bovenstaande informatie van papin; NA en K (natrium en kalium) bestaan ​​in evenwicht in het lichaam. Te ver in de ene richting en je hebt een hartaanval (te veel K), te veel in de andere en (als de herinnering dient; ik kan het mis hebben) je in wezen verdrinkt (of is het oedeem? Ik kan het me niet herinneren). Als het vermijden van natrium verband houdt met een gezondheidsrisico, neem dan contact op met uw huisarts voordat u uw dieet op deze manier aanpast.

Houd er rekening mee dat diëtisten adviseren GEEN zout aan uw gerechten toe te voegen, aangezien u in een modern dieet al te veel zout binnenkrijgt. Dus grotendeels gesproken is er in werkelijkheid geen balans, voeg geen zout toe als je het kunt verdragen, je hebt er al genoeg van.
Um Nee. Diëtisten adviseren om weinig zout aan gerechten toe te voegen als iemand veel bewerkte voedingsmiddelen eet. Doe alstublieft geen overduidelijk onjuiste uitspraken.
Alcohol kan ook smaakversterkende eigenschappen hebben
Het medisch advies over natrium en kalium lijkt onontgonnen en misplaatst. Beide ionen worden gecontroleerd door de nieren en er is een vrij hoge aanbeveling voor dagelijkse kaliuminname (volwassen man 4700 mg = 9 theelepel pure KCl). Het is duidelijk dat als uw natriumbeperkte dieet te wijten is aan nierfalen, kaliumcontrole ook een punt van zorg wordt. Neem in die gevallen contact op met uw zorgverlener wat voor u geschikt is.
@ElazarLeibovich - Ik ben het met Daniel eens, je advies is niet goed vermeld, het is veel te absoluut. De meeste mensen krijgen natuurlijk genoeg zout, maar de meeste zijn niet alles, en sommige mensen hebben specifieke omstandigheden in het spel of reageren negatief op drastische veranderingen in hun dieet. Een absolute aanbeveling als "helemaal geen zout" kunt u waarschijnlijk het beste aan uw arts overlaten - vooral omdat veel andere mensen dan de OP uw opmerking kunnen zien en verkeerd worden geïnformeerd.
#2
+18
papin
2010-08-09 08:56:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onze smaakpapillen zijn afgestemd op zout (NaCl), maar kaliumchloride (KCl) komt aardig in de buurt bij het reproduceren van de sensatie. Er zijn een paar commerciële zoutvervangers die KCl ( Nu-salt, Morton Salt Substitute in de VS) bevatten. Omdat natrium een ​​essentieel mineraal is en kalium moeilijk uit het lichaam kan worden verwijderd, moet u een arts raadplegen voordat u zout volledig verwijdert.

En 'Lo Salt' in het VK, gewoon om toe te voegen.
#3
+9
J Wynia
2010-08-13 16:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen mijn dokter me vertelde dat ik mijn zoutinname moest verminderen, ging ik naar de kruidenierswinkel bij de kruidenierswinkel, kocht elke "zoutvrije" melange die ze hadden en begon ze te proberen. Het was een van de beste dingen die ik deed, omdat ik ontdekte hoeveel ik voor smaak op zout vertrouwde en hoe ontoereikend dat was.

Ik koop nu mijn kruiden bij The Spice House (veel frisser dan de kruidenierswinkel) en houden erg van een flink aantal van hun zoutvrije mengsels. De meeste kruidenleveranciers hebben een vergelijkbare categorie beschikbaar. Koop een bos en begin met het vervangen wanneer u anders zout zou gebruiken.

Sommige van de experimenten zullen fantastisch zijn, andere niet zo veel, maar zelden zijn ze echt slecht.

#4
+7
Iuls
2010-07-17 23:50:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik citroensap en azijn om het zoutgehalte in voedsel te benaderen. Citroensap doet het vooral goed in soepen. Ik gebruik 1/4 kopje citroensap als smaakversterker in soeppotten van acht tot twaalf kopjes. Dit is duidelijk een subjectieve maatstaf, en ik raad aan om het sap per eetlepel toe te voegen, de soep te proeven en dan meer sap toe te voegen totdat je het gewenste "zoutgehalte" hebt bereikt. Azijn moet worden geëxperimenteerd omdat ze de neiging hebben om sterker te zijn en er zoveel verschillende soorten zijn, maar ik gebruik ze graag bij gebakken groenten. Moutazijn is vooral goed op geroosterde aardappelen en frites (ik voeg het ook toe aan mijn gebakken aardappelen voordat ik andere toppings toevoeg).

Oh, en omdat bouillon zo vaak voorkomt in het koken als smaakstof (en bewaar -gekochte bouillon is zo rijk aan natrium), raad ik Herb-Ox Low Sodium Bouillon in pakketten aan, omdat het, hoewel het niet zo lekker is als zelfgemaakte bouillon, handig is om te gebruiken als je maar een klein beetje bouillon.

#5
+6
txwikinger
2010-07-10 05:25:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal gebruik je zout om het eten beter te laten smaken. Als dit het doel is, kunt u veel verschillende specerijen en kruiden vervangen. Ik kook Aziatisch eten zonder het gebruik van zout. In plaats daarvan gebruik ik veel knoflook en uien. Gemberpoeder is best goed om andere bestaande smaken te versterken, waar zout soms voor wordt gebruikt. Anders hangt het af van de specifieke smaak die u wilt creëren.

#6
+6
Chris Steinbach
2010-08-09 08:49:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u een hoge bloeddruk heeft, bent u wellicht op zoek naar natriumarm zout. LoSalt is het enige merk dat ik ooit heb geproefd en er is geen duidelijk smaakverschil.

Als u daarentegen een beetje smaakvariatie aan gerechten wilt toevoegen, dan kunt u vissaus proberen , sojasaus of ansjovis. Als je parmigiano-reggiano of dashi gebruikt, krijg je ook de umami-smaak. Deze hebben echter allemaal een hoog zoutgehalte.

Als u zout helemaal vermijdt, kunt u verschillende kruiden en specerijen proberen. Echt alles zal smaak toevoegen, maar salie heeft een zekere zoutigheid, net als vanille voor zoete gerechten. Je kunt ook een beetje citroensap of azijn in sauzen proberen.

Ik had liever dat ik het niet had gehad over hoge bloeddruk. Het advies om de zoutinname te verminderen is in dit verband mogelijk achterhaald volgens één internetbron. Zoals elders op deze pagina vermeld, moet u een arts raadplegen als u zich zorgen maakt over het gebruik van te veel zout.
#7
+5
Allison
2011-01-29 14:57:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u gewend bent veel zout te eten, moet u uw smaakpapillen misschien eerst laten genieten van de natuurlijke, niet-zoutversterkte smaken. Citroensap, kruiden of andere scherpe / aromatische ingrediënten zijn een goede manier om uw gerechten smaakvol te houden zonder zout. Het kan zijn dat u in eerste instantie merkt dat u de "zoute" smaak zelf mist. De remedie hiervoor is gewoon wachten tot je gehemelte zich weer aanpast.

#8
+5
gill
2014-11-25 18:40:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Limoensap, tamarindepasta, azijn, mangopoeder, zure yogarts is wat ik gebruik met zo min mogelijk keukenzout.

Ik vind dit antwoord leuk. Ik heb het vaak gezien dat mensen smaak niet zo goed onderscheiden, en als voedsel voor hen flauw lijkt, grijpen ze vaak naar het zout. Als het voedsel in plaats daarvan verzuurd is, vinden ze het net zo lekker als met extra zout, zo niet meer.
#9
-1
Yashvi
2016-06-12 20:17:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We kunnen ook kwark en citroen gebruiken om zout te vervangen, niets om alleen citroensap aan de kwark toe te voegen. Alles klaar als je aan het eten bent, eet deze lemon curd met ons eten, doe geen zout in je eten als je het zonder zout maakt en eet deze lemon curd met je eten in plaats van zout dat je niet zult voelen in je voedsel is er geen zout.

Wat bedoel je met "wrongel"? Verschillende landen gebruiken het woord om verschillende dingen te betekenen. En hoe zou dit de zoutsmaak vervangen?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...