Vraag:
Ricotta-kaas maken (of vervangen)?
Lee
2010-07-10 09:55:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige van mijn favoriete gerechten vragen om ricotta, of het nu gaat om lasagne of cannoli. Dit is ongetwijfeld heel gemakkelijk te vinden in de Verenigde Staten (en vermoedelijk elders), dus ik had er nooit over nagedacht. Maar ik woon in Japan en ik moet het nog nergens vinden - supermarkten, importwinkels of kaaswinkels. (Let wel, kaas is hier vrij zeldzaam, en bovendien een delicatesse.)

Dus als ik het nergens kan kopen, wat zijn dan mijn opties? Is er een vervanging die ik kan proberen, of is het iets dat ik thuis kan maken?

Twaalf antwoorden:
#1
+8
JustRightMenus
2010-07-24 07:28:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joe noemde tofu als vervanger van ricotta bij het maken van cannoli; Ik raad het ook aan voor lasagne.

Ik ben dol op lasagne van mijn moeder, en ik kwam er pas als volwassene achter dat ze zachte tofu gebruikt in plaats van ricotta. Nu doe ik hetzelfde.

#2
+6
fencliff
2010-07-12 02:47:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pulse heeft een recept gepost, en hoewel ik al eerder ricotta heb gemaakt met de combinatie van yoghurt / azijn, merk ik dat je beter smakende ricotta krijgt met dit eenvoudige recept:

  • 1 liter volle melk
  • 1/4 liter zure melk / karnemelk (2% + vet)
  • Groot snufje zout

Breng de melk, karnemelk en zout laten sudderen, af en toe roeren. Laat een paar minuten sudderen, tot de melk stremt. Giet de wrongel en wei door een met kaasdoek beklede zeef en hang de kaasdoek 15-30 minuten op. Hoe langer je wacht, hoe steviger je ricotta wordt. Met één liter melk kun je ongeveer 150-200 gram vaste ricotta maken.

Ik vind dit recept lekker vanwege zijn eenvoud. U krijgt betere resultaten door zuivel van betere kwaliteit te gebruiken, en u kunt schapen- / geitenmelk vervangen indien beschikbaar. Het schaalt ook buitengewoon goed, en vaak verviervoudig ik het recept zonder problemen.

Je kunt ook yoghurt gebruiken in plaats van karnemelk.
De ricotta van schapen / geiten wordt geleidelijk sterker van smaak en kan te sterk zijn voor delicate desserts (kwarktaart, cannoli); nog steeds geweldig voor veel toepassingen
Ik was dol op ricotta cannoli van schapenmelk toen ik het had, dus YMMV.
#3
+5
Pulse
2010-07-10 13:52:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ricotta kun je thuis maken en het is niet zo moeilijk. U hebt niets nodig dat misschien moeilijk te vinden is. Hier is een heel eenvoudig recept:

http://simplyrecipes.com/recipes/homemade_ricotta_cheese/

Als alternatief heb je een paar opties. Een daarvan zou cottage cheese zijn. Het probleem is dat het een beetje waterig is, dus gooi een pot of twee in een fijne kaasdoek, plaats het een tijdje in een zeef en het zal een beetje beter zijn.

Een andere optie is Paneer . het is heel eenvoudig te maken en binnen een uur heb je het klaar. hier is een recept:

Paneer maken

Hoewel beide opties werken, zullen het geen ricotta zijn ...

#4
+4
Joe
2010-07-12 03:11:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk enkele van de andere suggesties om te proberen kaas te maken ...

... maar voor lasagne heb je niet per se ricotta nodig - er zijn een aantal zeer goede recepten die gebruik een bechamel (witte saus) en een klein beetje raspkaas (parmesean, pecorino romano, enz.) erop.

Voor de cannoli kun je proberen te experimenteren met het zoeten van wat zijden tofu, en doe het door een blender om het romig te maken. Ik zou proberen om poedersuiker te gebruiken, als die beschikbaar is, zowel omdat het geen korrelige kwaliteit achterlaat, als omdat het maizena bevat, wat kan helpen voorkomen dat het te waterig wordt. Een snelle zoekopdracht op internet vond een paar hits op 'tofu cannoli' en 'soja cannoli' als je wilt zien wat andere mensen hebben gedaan.

#5
+3
Dinah
2010-07-24 20:30:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn moeder houdt niet van ricottakaas, dus alle lasagne die ik opgroeide was met kwark plus wat extra Parmezaanse kaas in plaats van ricotta. Mijn familie genoot jarenlang van dat recept. (Opmerking: ik zeg niet dat dit een vergelijkbare smaak oplevert - het niet . Ze deed dit specifiek omdat ze de smaak van ricotta niet lekker vindt.)

Misschien wil je nog steeds verse Ricotta proberen. Mijn moeder sloeg de ricotta over of gebruikte een heel klein beetje in haar lasagne om dezelfde reden dat ze de smaak niet lekker vond, maar dat was in de winkel gekocht. Toen ik de Ricotta maakte met de methode in mijn antwoord, was het zo goed dat we de hoeveelheid van het originele recept verhoogden (dus zeg dat orig 1 kopje was, ze deed 0-1 / 4 kopje, met vers gingen we met 1,5 kopjes) . Het is nu een van de belangrijkste smaken in mijn lasagne.
#6
+2
symbol
2013-10-05 13:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Echte ricotta is een weikaas. Het is relatief eenvoudig te maken, mits je toegang hebt tot een behoorlijke hoeveelheid wei en het vermogen om het te verwarmen en te persen. Ik zou zeggen dat je waarschijnlijk ongeveer 10 liter wei nodig hebt om de moeite de moeite waard te maken.

Vanwege de lage opbrengst van traditionele ricottarecepten, kiezen sommige thuiskaasmakers ervoor om het recept aan te vullen met het snijden van de wei met een hoeveelheid melk. Dit zal de opbrengst drastisch verhogen, maar kan de smaak en textuur van de kaas beïnvloeden.

Zoals anderen al hebben gesuggereerd, kan cottage cheese, waar je bent, een geschikte vervanger zijn. Zeker als je het eerst een beetje mixt om het gladder te maken. Paneer is heel gemakkelijk thuis te maken, maar heeft een veel stevigere textuur dan ricotta. Ik heb zelf nog nooit geëxperimenteerd met tofu als ricottasurrogaat, maar het lijkt erop dat een zachte tofu geschikt zou kunnen zijn.

Het is ook heel gemakkelijk om een ​​simpele zachte verse kaas te maken door een paar liter melk te kweken met ongeveer een eetlepel karnemelk.

Ricotta Verwarm 10L wei (van een stremselkaas die NIET direct is aangezuurd) tot 60C in een afgedekte pan. Voeg 30 ml azijn (en 60 ml zout indien gewenst). Verhoog de temperatuur langzaam tot 80-90 ° C en controleer regelmatig op de vorming van wrongel. (Ik vind dat het gewoonlijk ongeveer 40-50 minuten duurt.) Idealiter zouden zich drie "ogen" moeten vormen op het oppervlak van de wrongel, hoewel dit niet altijd gebeurt. De wrongel moet er aan de oppervlakte enigszins droog uitzien als ze gaar zijn. kaasdoek en laat de wei volledig uit de wrongel trekken.

Naar mijn ervaring maakt dit recept ongeveer 100 g ricotta per liter gebruikte wei. Ik gebruik echter schapenmelk en wei. Ik zou verwachten dat de opbrengst grofweg gehalveerd zal zijn als ik koemelk / wei gebruik.

Kwark Warme 2L room (10-20% botervetgehalte; bij voorkeur gepasteuriseerd bij lage temperaturen, UHT melk zal NIET werken) tot 32 ° C. 15 ml karnemelk toevoegen. Laat minimaal vier uur inwerken. De room moet dikker worden (tot zure room). U kunt ook een kleine hoeveelheid wei uit de room zien scheiden. Zeef door een botermousseline of een dubbele laag of kaasdoek.

Dit zou een frisse, lichte, licht pittige smeerbare kaas moeten opleveren. De smaak en textuur zijn anders dan die van ricotta, maar misschien vind je het toch een smakelijke vervanger. En het is misschien gemakkelijker voor u om te maken dan echte ricotta.

Toegegeven wei-ricotta bestaat en is waarschijnlijk de normale manier om ricotta te produceren in Italië. Volle melk zou een gemakkelijker alternatief kunnen zijn.
#7
+2
Cheryl
2014-04-02 14:07:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We gebruikten altijd alleen mozzarellakaas in lasagne en vonden het geweldig. Maar het in lagen en bovenop de lasagne.

Soms zijn de eenvoudigste oplossingen het beste. Welkom bij Seasoned Advice Cheryl!
#8
+1
ManiacZX
2010-07-13 01:34:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit recept http://www.101cookbooks.com/archives/000282.html gebruikt om verse ricotta te maken.

Ook afhankelijk van wat je bent als je het erin doet, helpt het zuur van een kleine hoeveelheid citroensap ook om het stremmen te starten en geeft het een lekkere smaak aan de kaas.

Wat betreft het vinden van de kaasdoek, mijn beste bron is de ijzerhandel ( Home Depot en Lowes hier), de verfsectie bevat kaasdoek om verf uit te persen.

Ik raad ten zeerste aan om je eigen te maken, de eerste keer dat ik een batch voor mijn moeder maakte toen ze lasagne maakte, was het gerecht naar een heel nieuw niveau.

Hoera! Nog een gebruik voor het citroenzuur dat ik vorige maand kocht om vlierbloesemsiroop te maken.
#9
+1
Oli
2010-07-24 21:16:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou voor bechamelsaus gaan voor lasagne en cannelloni als je een snelle oplossing moet vinden.

#10
+1
Jesse
2015-10-15 07:33:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tofu werkt goed als je de dikke soort krijgt, kruiden en eiwit toevoegt. Costco Japan en Seibu heeft ricotta, en Costco is veel goedkoper.

Wat voor soort kruiden (alleen zout?), En verpletter je de tofu gewoon?
#11
+1
Matteo
2015-12-08 16:27:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ricotta (of beter een vervanger) kan gemakkelijk worden gemaakt met volle melk, verse is lekkerder, verwarm de melk gewoon op 85 C en voeg een lepel witte wijnazijn en een snufje zout toe voor elke liter gebruikte melk. niet langer dan 15 minuten. Als je geen witte wijnazijn hebt, kun je citroensap gebruiken, maar het blijft een heel kleine nasmaak van citrus ... aan jou, gemakkelijk, schoon en snel.

#12
  0
Neil Meyer
2015-10-15 16:07:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel het waarschijnlijk iets is dat een Italiaan als culinaire godslastering beschouwt, kun je de ricotta heel gemakkelijk vervangen door een gemakkelijker te maken verse kaas zoals Paneer.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...