Vraag:
Digitale recepten bewaren?
Herb Caudill
2010-07-10 00:41:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat werkt goed om recepten digitaal op te slaan? Software en weboplossingen zijn beide welkom.

Voor mij zou de ideale oplossing recepten uit verschillende bronnen (kopiëren / plakken of e-mailen) in elk formaat accepteren en automatisch ingrediëntenlijsten genereren. Het zou beschikbaar zijn vanaf meerdere apparaten (telefoon, iPad, computer) en zou automatisch boodschappenlijstjes opstellen.

Ik begrijp dat dit een probleem is dat veel thuiskoks hebben, en het spijt me als er niet veel goede antwoorden zijn; het * is * echter een productaanbevelingsverzoek en specifiek een [winkelvraag] (http://blog.stackoverflow.com/2010/11/qa-is-hard-lets-go-shopping/). Zelfs zonder de voor de hand liggende peiling-formulering, staat het onderwerp nog steeds stevig in de "niet vragen" -lijst.
Twaalf antwoorden:
#1
+7
cyberzed
2010-07-10 00:52:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Evernote voor al mijn digitale recepten, maar je krijgt er geen ingrediëntenlijst mee. De lijst is voor mij echter geen probleem, aangezien ik het liefst door mijn kast ga en kijk wat ik heb, wat ik nodig heb en wat ik binnenkort nodig zal hebben. Ik vind de ingrediëntenlijsten om je te laten focussen op één maaltijd per keer in plaats van een gemengde basisopstelling te hebben.

+1 - Ik heb een tablet in mijn keuken met OneNote - het is als een papieren receptenkaartdoos, alleen met zoeken en onbeperkte ruimte voor elk recept, en eenvoudigere updates / reparaties.
#2
+3
Dave DeLong
2010-07-10 00:55:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Degenen die ik heb gevonden voor Mac (en die er redelijk uitzien) zijn:

Er zijn zeker anderen, maar dat zijn degenen die ik heb gespeeld met. Ik denk dat SousChef mijn favoriet is.

Wat digitale opslag betreft, kan ik alleen ondersteuning voor SousChef herhalen - een aantal geweldige recepten om mee te beginnen en gemakkelijk om je eigen recepten toe te voegen. Maar om eerlijk te zijn, vrijwel alle dingen die ik ** vaak ** gebruik, bevinden zich ofwel in een ouderwets kookboek of zijn met koelkastmagneten aan mijn vriezer vastgemaakt.
#3
+3
Kelly Adams
2011-02-24 11:52:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn vrouw en ik zijn gek op http://www.plantoeat.com/

  • Het importeren van recepten is goed gedaan en intuïtief.
  • De maaltijdplanner is gemakkelijk te gebruiken en geeft een goed beeld van de komende week.
  • De maker van de boodschappenlijst is geweldig. De Pantry Inventory van de dingen die je al bij de hand hebt, is geweldig!
  • De site ziet er goed uit en werkt geweldig op een iPhone tijdens het winkelen. We zeiden "zo lang" tegen Grocery Gadget nadat we het hadden gebruikt :)
Ik bekijk nu de P2E-proef - het lijkt echt precies te zijn wat ik wil.
Trouwens - er is een mobiele versie van de site - geen iPhone-app, zoals de website me aanvankelijk aan het denken zette. Toch erg glad.
#4
+2
justkt
2010-08-18 17:39:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een grote fan van het jonge online onetsp.com. Het is een vrij eenvoudige gebruikersinterface en ik kan geweldige boodschappenlijstjes maken. Als bonus heb ik overal waar ik toegang heb tot internet toegang tot mijn recepten.

#5
+2
franko
2012-01-10 05:15:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ik gebruik gewone oude .txt-bestanden, gesorteerd in mappen en gesynchroniseerd tussen mijn computer, ipad & iphone met Dropbox. op mijn iPad open ik ze voornamelijk met Goodreader, die toegang heeft tot mijn dropbox-map en draadloos synchroniseert. tot dusver is het best goed geweest.

#6
+1
Dinah
2010-07-10 00:46:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Just Right-menu's is een prille en zeer intuïtief. Ik vind het vooral leuk dat er opmaakopties beschikbaar zijn voor ingrediëntenlijsten. Ik geef er de voorkeur aan om de ingrediëntnaam vetgedrukt te zetten (zoals de volgende), zodat je er gemakkelijker naar kunt kijken tijdens het koken, maar op de meeste sites kun je dat niet doen.

2 teentjes knoflook

Interessant. Ik ben vooral geïnteresseerd in een plek om * mijn * recepten op te slaan - niet zo geïnteresseerd in een opslagplaats met recepten die ik al dan niet ooit heb gebruikt.
Op de meeste sites kunt u uw eigen "receptenbox" maken. Dus zelfs als het een grotere opslagplaats is met recepten van anderen, kunt u uw eigen recepten toevoegen en die van anderen markeren als "de uwe". Het klinkt alsof epicurious.com precies heeft wat je zoekt.
#7
  0
Ian G
2010-07-10 01:35:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb YummySoup op de Mac gebruikt, wat redelijk was. De HTML-importfunctie is zeker erg goed. Ik heb helaas nog niets gevonden dat gemakkelijk kan worden gedeeld tussen meerdere machines / platforms.

#8
  0
Michael
2011-02-05 12:50:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Shopglider, http://shopglider.com/

Het is webgebaseerd, vrij eenvoudig: je houdt boodschappenlijstjes bij (alleen een lijst met dingen die je kunt kopen ) en recepten (ingrediënten) daar, kunnen account delen tussen meerdere mensen. Het invoeren van ingrediënten is meestal heel eenvoudig - plak in tekstveld en de site begrijpt dat "2 eetlepels suiker" twee eetlepels suiker is - waardoor automatisch een ingrediëntenlijst wordt gemaakt.

Vervolgens beslist u wat u de volgende keer wilt kopen door items te selecteren van lijsten en recepten, en maak een trip naar winkels - je kunt het vervolgens afdrukken, e-mailen of synchroniseren met Windows Phone (de laatste keer dat ik heb gecontroleerd dat ze geen iPhone- of Android-app hebben).

Heb je een typfout in "" 2 theelepels suiker "is 2 eetlepels suiker"? Ik zou het begrijpen als 2 theelepels en eetlepels als eetlepels.
@Peter - Ik heb het antwoord bewerkt om voor te stellen om theelepel in eetlepel te veranderen.
#9
  0
todd
2011-02-06 10:25:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik ook Evernote. Ik gebruik 3 mappen, Food, Bake, en recepten die ik maak, vaak ga ik naar Food-Favs.

Ik probeer de gedrukte versie te vinden van de receptenpagina die ik aan het opslaan ben, of selecteer het belangrijke deel om op te slaan.

#10
  0
Graham T
2012-01-10 03:24:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Stoveside, http://www.stoveside.com

Het doet geen boodschappenlijstjes, het is meer een receptendoos voor alle recepten in het internet.

Het wordt uitgevoerd door een bookmarklet in uw browserbalk, vervolgens klikt u op elke website op de knop om het recept op te slaan. Erg handig, om geweldige recepten op te slaan, zoals je ze vaak toevallig tegenkomt.

#11
  0
mekdigital
2013-06-12 12:07:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb verschillende webgebaseerde applicaties geprobeerd en ik was nooit tevreden met de opmaak van de ingrediënten (sommige zijn te losjes - en je zult geen goede berekenbaarheid bereiken en sommige zijn te strikt en zullen je vrij snel demotiveren);

Een tijdje bleef ik bij het gebruik van papier, maar het delen van de recepten op mijn blog of met vrienden resulteerde in dubbel werk.

Het gebruik van een algemeen hulpmiddel, zoals Evernote, maakte me ontevreden omdat er is geen specifieke structuur die uw taak vergemakkelijkt en er is geen interactie met andere gebruikers.

Dus, aangezien ik een doorgewinterde ontwikkelaar ben en ook erg van koken hou (/ mijn blog italianMondays.com) Ik besloot om de webapp te maken die ik wilde: zonder onnodige rommel, grafisch aantrekkelijk, gratis en snel, open (zoals in de gegevens zijn altijd van de gebruiker ) en gemakkelijk te gebruiken ook op mobiel (nog niet echt aanwezig).

Ik heb de eenvoudige functionaliteiten toegevoegd die ik wilde en nu betrek ik de gebruikers om de ontwikkeling van de nieuwe functies te stimuleren en het werkt goed. Sommigen vroegen om lokalisatie (en het is nu beschikbaar in en / it / pt), anderen wilden een deelfunctie voor sociale netwerken, anderen wilden boodschappenlijstjes genereren, recepten van blogs / websites importeren, omzetten tussen metrische en imperiale eenheden, exporteren voor uitgeverij en drukkerij ... Het wordt een fulltime optreden! :)

Het is te zien op beta.cook-q.com en suggesties / verzoeken zijn welkom!

#12
  0
Ellie
2013-06-12 21:55:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik GoodReader op de iPhone / iPad. Het slaat pdf-, tekst- en word-documenten op in elke bestandsstructuur die u wilt instellen. Ik organiseerde mijn recepten eerst op mijn computer en kopieerde vervolgens de hele map in zijn georganiseerde vorm met behulp van het bestandsoverdrachtsysteem van GoodReader. Er is ook een heel eenvoudig systeem voor het overzetten tussen apparaten, dus als je een recept online ziet en het bijvoorbeeld op je iPad opslaat, kun je dat heel gemakkelijk naar de juiste map in de GoodReader-app van je iPhone sturen.

Je krijgt niet de tools voor het bouwen van menu's of het winkelen, zoals bij veel van deze andere suggesties, maar je hoeft ook niet al je recepten op een website te zetten waar je dan misschien aan moet denken delen / copyright / privacyproblemen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...