Vraag:
Is het bij het bakken beter om een ​​gas- of elektrische oven te gebruiken?
lomaxx
2010-07-10 04:17:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een oven en wilde weten of er een verschil is tussen een gas- of elektrische oven als het gaat om het bakken van dingen als cakes, koekjes en scones?

Zijn de antwoorden van Kev en papin niet totaal tegenovergesteld? Dus wat is de waarheid?
Ik had me niet gerealiseerd hoe [controversieel dit onderwerp kan zijn] (http://chowhound.chow.com/topics/448315) totdat ik het googelde. Dus breidde ik mijn antwoord uit om enkele van de problemen weer te geven en op mijn gevolgtrekkingen te wijzen.
Negen antwoorden:
#1
+15
papin
2010-07-11 03:08:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het bakken van taarten en brood is het belangrijk om de luchtvochtigheid in de oven te regelen. In de vroege stadia van het bakken heeft men meestal de vochtigheid nodig om in de bakkamer te blijven, wat moeilijk is met een gasoven. Twee van de bakkerijen in de buurt van mijn huis gebruiken elektrische ovens met met bakstenen beklede bakkamers; de andere gebruikt gas.

Uitbreiding

Gas- en elektrische ovens kunnen op dezelfde manier worden gebouwd als de kosten geen probleem zijn. De meeste gasovens voor thuis zullen de verbrandingsproducten (voornamelijk waterdamp en kooldioxide) in de kookkamer laten circuleren. Omdat de vlammen branden, moeten verbrandingsproducten uit de bakkamer worden afgevoerd. Elektrische ovens hebben ook ventilatieopeningen in de bakkamer nodig om de druk op peil te houden terwijl de lucht binnenin uitzet.

Stoom is essentieel in de beginfasen van het bakken voor een goede korstvorming in brood en barstvrije cake-oppervlakken. De ovenholte kan veel meer stoom bevatten dan vrijkomt bij de gasverbranding en ik concludeer dat het stoomgehalte van een elektrische oven hoger zal zijn (ik kan geen gepubliceerde stoommetingen in ovens vinden). Na de deeguitzetting moet de damp die van het deeg of het beslag komt, snel worden verwijderd om bruin te worden en om de binnenkant goed te laten koken. De constante stroom in een gasoven maakt het daar beter in. In een elektrische oven zal een paar piepjes tijdens de laatste bakfasen overtollig vocht verwerken.

Openings in gas and electric ovens

Twee bakkerijen bij mij in de buurt gebruiken elektrische ovens, de andere, die uitstekend geschikt is Frans stokbrood, gebruikt een gasoven. De bakker daar heeft zowel elektrische als gasovens gehad en hij geeft de voorkeur aan het karamelliseren van de gasoven. Maar merk op dat hij het vochtprobleem kan aanpakken met de stoominjector van zijn professionele gasoven. Hij merkte ook op dat het gebruik van gasovens vaardigheid vereist, omdat ze temperatuur- en vochtigheidsgrenzen hebben.

Recepten kunnen worden aangepast aan gas- of elektrische ovens. In de VS zijn de meeste recepten ontworpen voor de elektrische oven (ze zijn populairder).

Hoe is het mogelijk dat elektriciteit je meer vocht geeft als, geef je zelf toe, waterdamp een basale gasverbrandingsemissie is? Waarom zegt het onderstaande antwoord dat elektrisch je droge warmte geeft? Staat droog voor vochtigheid terwijl vocht staat voor damprijk? Ik ben misschien slecht in Engels.
In moderne elektrische ovens voor thuisgebruik in de VS zijn de ventilatieopeningen klein en blijft er meer vocht in de ovenruimte. In een gasoven worden de resultaten van de verbranding en wat er ook vrijkomt, afgevoerd. Ik interpreteer _droge warmte_ als stralingswarmte in een goed geventileerde ruimte, iets dat gemakkelijker te doen is met een elektrische oven.
#2
+13
Kev
2010-07-10 04:38:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elektrische ovens produceren een zeer droge hitte, wat voor sommige kookprocessen de voorkeur kan hebben.

Gas geeft bij verbranding een bepaalde hoeveelheid waterdamp af en droogt de ingrediënten niet zo uit en het kan iets langer duren om een ​​goudbruine afwerking te krijgen.

Hierover bestaan ​​verschillende stromingen. Een ding dat me is opgevallen, is dat veel professionele keukens nog steeds gas in plaats van elektriciteit gebruiken, maar dit kan eerder vanwege de economie dan vanwege het effect zijn.

#3
+8
JYelton
2010-07-10 04:52:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De reden dat de combi-apparaten voor een combinatie van fornuizen / ovens met twee brandstoffen zo populair zijn, is omdat (in het algemeen) een gasvlam voor het bereik de voorkeur heeft, terwijl de droge, gelijkmatige hitte van een elektrische oven de voorkeur heeft.

Hoewel ik een bepaalde bron niet kan noemen, wordt verondersteld dat de warmte van een elektrische oven constanter is dan gas, vermoedelijk vanwege het gemakkelijker te bedienen verwarmingselement.
De meeste ovens schakelen aan / uit, sommige ernstiger dan andere ... Ik neem altijd aan dat elektrisch slechter zou zijn voor een nauwkeurige bediening. Misschien heeft consumentenrapporten of iemand vergelijkbaar de ovenprecisie getest (of zou dat de nauwkeurigheid zijn?)
Er is beslist een persoonlijke voorkeur met betrekking tot uw kooktoestel, en ik ben er zeker van dat dit varieert afhankelijk van wat u het meest kookt. Consumentenrapporten hebben hier misschien goede informatie over, maar hoewel ze ze kunnen beoordelen op betrouwbaarheid, duurzaamheid en nauwkeurigheid; ze houden mogelijk geen rekening met de effecten van hogere of lagere luchtvochtigheid en andere factoren die niet direct een probleem zijn met de kwaliteit van het apparaat.
U hebt gelijk ... de reden dat elektrische ovens over het algemeen de voorkeur hebben boven gas, is dat een elektrisch element een meer gelijkmatige temperatuur kan behouden dan een gaselement. Wanneer het gaselement ontsteekt, veroorzaakt het een plotselinge temperatuurstijging die alleen wordt gehandhaafd als het is ingeschakeld. Als het afgaat, begint de ovenruimte in temperatuur te dalen tot de volgende ontsteking. Elektrische ovens kunnen een meer gelijkmatige temperatuur behouden.
#4
+2
Janelle
2010-08-01 03:54:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welke oven je ook gebruikt, nauwkeurigheid is een van de belangrijkste functies bij het koken - investeer in een oventhermometer om ervoor te zorgen dat de thermostaat correct is ingesteld. Om de temperatuur in een oven gelijkmatig te maken (om schommelingen door het fietsen te verminderen) plaats je een pizzasteen of dikke ongeglazuurde tegel op het onderste rek van je oven.

#5
+1
John Roberts
2010-08-19 02:47:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voeg eerst en vooral een pizzasteen toe aan je oven. U kunt zelfs ongeglazuurde tegels uit een ijzerhandel gebruiken. De extra massa voorkomt schommelingen in de oventemperatuur.

Ik gebruik gewoon 3 stenen die ik over had van het leggen van een terras. Als ze de eerste keer dat je ze naar 350 ° F brengt niet ontploffen, zullen ze dat niet doen. Egaliseert de warmtecyclus mooi.
#6
+1
Beejan
2013-03-17 15:23:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als bakker van 23 jaar kan ik je vertellen dat je met een elektrische oven controle hebt over de onderwarmte en de bovenwarmte, zoals je nodig hebt voor sommige producten waar je geen gasoven hebt.

Als je dat bent om gewoon brood geweldig te maken, maar veel andere dingen hebben een hogere onderwarmte nodig dan de bovenkant, zoals zoet deeg, zodat het bovenop niet zwart wordt! En als u blikken gebruikt!

#7
  0
wdypdx22
2010-08-16 22:31:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou het beide willen zeggen, maar overweeg een convectie oven.

De sleutels tot bakken zijn:

  • Nauwkeurige temperatuur.
  • Gelijkmatige hitte.
  • Vochtigheid.

Een paar links over convectieovens. http://www.finecooking.com/articles/convection-ovens.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/Convection_oven

Er zijn een aantal berichten op het forum die het gebruik van oventhermometers aanbevelen en ook een pizzasteen bewaren in een oven. Deze aanbevelingen helpen bij het bereiken van de doelen van nauwkeurige temps en zelfs warmte.

#8
  0
Joe Gerhardt
2018-11-30 01:28:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gasovens maakten de notenbroodjes van mijn moeder altijd bruin en er waren geen barsten. Mijn tante maakt de hare in een elektrische oven en de buitenkant ziet er geel en bloedarm en droog uit, niet vochtig. Geef me gas om op elk moment te bakken en te bruinen!

#9
-1
Ann
2018-02-03 10:06:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben opgegroeid met een gasoven en heb de eerste 25 jaar van volwassenheid ook een gasoven gehad. we zijn onlangs verhuisd naar een huis met een gasfornuis en ik nam aan dat de oven ook gas was. De oven is wankel sinds we er introkken - dingen koken veel sneller dan de tijd in recepten, dingen branden veel te gemakkelijk - dezelfde recepten en dezelfde bakpannen die ik al jaren gebruik. Ik moet echt kijken naar alles wat ik bak - het is gekmakend. Na 1 1/2 jaar in dit huis, realiseerden we ons net dat het een elektrische oven is. UGH. Ik vind het maar niets. Ik kan binnen 30 inch waarschijnlijk geen muuroven vinden om hem te vervangen.

Ik zou zo weer naar een gasoven gaan. Je kunt altijd iets extra minuten laten staan ​​als dat nodig is tijdens het bakken , maar je kunt een overgebakken, verbrand item niet ongedaan maken.

Heeft u er ooit aan gedacht dat uw oven gewoon niet goed is gekalibreerd? Als de thermometer niet klopt, kook je mogelijk op veel hogere temperaturen dan je denkt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...