Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat pasta aan zichzelf blijft plakken?
Lee
2010-07-10 09:36:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke keer dat ik pasta kook (met name spaghetti), plakt hij altijd aan zichzelf voordat ik hem ga gebruiken. Wat kan ik doen om dit te voorkomen zonder dat het papperig wordt (wat gebeurt als ik het in het water bewaar)?

Natuurlijk, als ik de saus toevallig gaar heb tegen de tijd dat de pasta klaar is en ben klaar om het te serveren, ik kan meteen de saus toevoegen en het is een betwistbaar punt. Maar ik verpest onvermijdelijk de timing en laat de pasta daar afkoelen, en dan wordt het onmogelijk om te scheiden ...

@hobodave, weet niet zeker of het een duplicaat is van die vraag, aangezien dit specifiek bedoeld is om olie aan het water toe te voegen om te voorkomen dat het blijft plakken, niet alleen om te voorkomen dat het blijft plakken, op welke manier dan ook. Ik weet niet zeker of ik dat als een vraag heb ...
ja, denk gewoon dat het dichtbij genoeg is. deze vraag wordt daarin beantwoord.
Dit is * echt * moeilijk om een ​​antwoord te kiezen. Ik ben een van de weinige Amerikanen die al dente begrijpt, dus mijn specifieke probleem werd eigenlijk opgelost door pasta van hogere kwaliteit te krijgen. Het blijkt echt een verschil te maken! Maar in het belang van het verspreiden van de kennis over hoe lang pasta goed moet worden gekookt, zal ik het @tunnuz's-antwoord accepteren, omdat dit waarschijnlijk de juiste oplossing is voor de meeste mensen.
Je kunt het gewoon afspoelen met koud water om te voorkomen dat het blijft plakken
31 antwoorden:
#1
+70
tunnuz
2010-07-10 16:47:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Italiaans hier :) Ik weet dat de olie overal een bekende truc is ... behalve in Italië. Het grootste probleem met pasta is dat mensen het gewoon te vaak koken. De kooktijd voor pasta moet tussen de 8 en 12 minuten zijn, daarboven wordt het plakkerig. Spaghetti is de snelste soort pasta om klaar te maken, dus kook het ongeveer 8-9 minuten en het zal niet plakken.

Angelhair (Capellini d'Angelo) is trouwens nog sneller :)
Ja. De gemiddelde Amerikaan heeft geen idee van het goed koken van pasta. De meesten weten ook niet wat _al dente_ betekent. Ja, ik ben een Amerikaan, maar geen van beide is op mij van toepassing :)
Een goede vuistregel is om twee minuten voor het kleinere nummer op de doos te beginnen met proeven, en elke minuut te proeven totdat het iets vervelends is dan je wilt. Tegen de tijd dat je de pan van het fornuis haalt en de pasta in het afdruiprek, is het precies goed!
Dit is het beste antwoord. Inderdaad, de pasta mag niet eens het punt bereiken waarop je olie moet toevoegen - hij mag natuurlijk niet plakken (zolang hij vers is).
Met een beetje oefening kun je zien wanneer de pasta gaar is door er met een houten lepel door te roeren. (Niet zozeer met ravioli of tortellini.) Er gaat echter niets boven de smaaktest.
Ik ben het eens met @Neil. Roer vaak en proef ook. Ik vind het leuk om mijn pasta af en toe te roeren en ik kan zien wanneer het bijna klaar is, en dan begin ik te proeven :)
#2
+44
Tim Sullivan
2010-07-13 00:40:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voeg geen olie toe, het is niet nodig en voegt alleen vet toe aan je pasta.

Een betere oplossing is om je timingproblemen op te lossen door de pasta later te koken. Zet het water aan de kook voordat je saus gaar is, maar doe de pasta er pas in als de saus gaar is. Verlaag vervolgens het vuur van de saus om hem warm te houden terwijl de pasta kookt (dit is slechts ongeveer 8 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte en snit).

Ik voeg ook een kleine hoeveelheid saus toe aan de pasta voor het serveren, wat helpt om dingen los te houden als ik eenmaal op de plaat heb gezet.

Bovendien, zoals bij de meeste dingen, maakt de prijs een verschil. Het krijgen van pasta van hogere kwaliteit zal de plakkerigheid van het eindproduct beïnvloeden.

De pasta wacht niet. +1
#3
+27
systempuntoout
2010-08-10 13:33:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volg gewoon deze aanbevelingen (hier Italiaans):

 1. Kies een bekend merk Pasta.
 2. Gebruik een grote pan met veel water, dit is heel belangrijk.
 3. Roer de pasta een paar minuten nadat je hem in het hete water hebt gegoten.
 4. Doe GEEN citroensap alsjeblieft.
 5. Doe GEEN olie alsjeblieft.
 6. Kook het met de juiste timing (bijvoorbeeld: 8 minuten voor spaghetti).
 7. Ga niet blindelings weg, gebruik je tand om het "al dente" -ding te voelen.
 8. Giet je pasta af.
 9. Zet je pasta alsjeblieft NIET onder heet water.
 10. Laat je pasta niet droog uitlekken, maar laat een beetje heet water staan ​​als je hem uitlekt.
 11. Voeg vierge olie of sauzen toe (niet verplicht, maar ik raad het aan ).
 12. Voeg Parmezaanse kaas toe (niet verplicht, maar ik raad het aan, niet voor alle soorten sauzen).
 13. Pasta is klaar en ziet er lekker uit.
 14. ol >

  Bonusadvies:
  Als u sauzen moet toevoegen die moeten worden opgewarmd, kunt u uw pasta "al dente" koken en afmaken met uw sauzen in een grote pan.

+1 voor het Big Pot-advies. Eenvoudig maar vaak over het hoofd gezien.
+1 voor Laat je pasta niet droog uitlekken, maar laat een klein beetje heet water staan ​​als je hem uitlekt. Dit werkt.
Er is hier een geweldig artikel over waarom de grote pot een mythe is: http://www.seriouseats.com/2010/05/how-to-cook-pasta-salt-water-boiling-tips-the-food-lab .html
Wacht ... gaat Parmezaanse kaas geen water opzuigen en plakkerig maken? Virgin olie is ook olie! Dat is vals spelen.
#4
+27
Jacob R
2010-07-13 00:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt echt geen olie nodig om te voorkomen dat je pasta blijft plakken.

Het water dat je vroeger kookte bevat veel zetmeel van de pasta. Als je je pasta gaat uitlekken, kun je een klein beetje water reserveren waarin je de pasta hebt gekookt. Als het tijd is om te serveren, giet en roer je het gereserveerde water gewoon over de zittende pasta. Dit helpt niet alleen plakkerigheid te voorkomen, maar het verwarmt je pasta ook weer na 5-6 minuten zitten, of hoe lang je ook wacht met het serveren van je maaltijd.

Ja, het is het zetmeel. De kantine waar ik vroeger werkte "spoelde" het zetmeel weg met gewoon water uit de pasta en ze bleven helemaal niet plakken. Nadat ze 's nachts in een koelkamer waren gedroogd en afgekoeld, konden ze de dag erna worden opgewarmd en aan honderden gasten worden geserveerd.
#5
+17
derobert
2010-07-10 10:11:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na het uitlekken een beetje olie erdoor roeren, om te voorkomen dat het blijft plakken.

Dit is wat ik doe en het werkt geweldig
Ik raad aan om hiervoor altijd olijfolie te gebruiken.
Olijfolie is absoluut goed, zolang de smaak maar goed bij je gerecht past (en het is normaal wat ik zou gebruiken). Elke olie zou moeten werken, en sommige zoals canola zullen het toevoegen van veel smaak vermijden (behalve vet natuurlijk)
Een klein stukje boter kan ook voldoende zijn.
Olie is niet echt het juiste om aan plakkende pasta te voorkomen! Lees de andere opmerkingen over zetmeel
Olie zorgt ervoor dat je saus niet blijft plakken.
#6
+8
txwikinger
2010-07-10 09:38:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

draai het bosje spaghetti lichtjes voordat je het in het kokende water doet. Op deze manier vallen ze uit elkaar en plakken ze niet aan elkaar.

Roer de pasta ook tijdens de eerste twee minuten koken ( zie).

Ik heb me altijd afgevraagd waarom mijn moeder dat deed.
#7
+7
heycam
2010-07-22 16:45:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als mijn spaghetti in het vergiet heeft gezeten (meestal in de gootsteen) en begint te plakken, draai ik gewoon de hete kraan een beetje open en roer ik het door. Lijkt het gemakkelijk genoeg los te maken.

#8
+7
justkt
2010-08-09 23:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cooks Illustrated heeft hier lang geleden een artikel over geschreven. Hun truc, die ik regelmatig met groot succes gebruikte voor verse pasta, is om veel water te gebruiken. Voor een pond pasta gebruikten ze vier liter water. Ze voegden ook zout toe aan het water, maar geen olie. Olie verandert niets anders dan de smaak. Roer tijdens het koken ook om plakken te voorkomen.

Als u werkt met verse pasta die met bloem is bedekt terwijl u deze maakt om te voorkomen dat de verse pasta aan zichzelf blijft kleven, moet u uw pasta daarna afspoelen. koken in het vergiet om te voorkomen dat het een kleverige massa wordt.

#9
+6
Covar
2010-07-10 19:06:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal voeg ik slechts een eetlepel van mijn saus toe aan de pasta.

Akkoord - u wilt dat de saus op de pasta wacht, en niet andersom als het enigszins mogelijk is. Je kunt de pasta ook vroeg trekken en afmaken in de saus.
#10
+4
Bill
2013-08-09 01:11:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het probleem van het toevoegen van olie is dat je wilt dat je pasta de saus opneemt, zodat elke hap zijn volle smaak heeft. Door olie toe te voegen, wordt de pasta met de olie bedekt en wordt voorkomen dat de saus wordt opgenomen. Naast het vorige antwoord van het gebruik van kwaliteitspasta, zou ik aanraden om zo snel mogelijk een pollepel van de saus aan de pasta toe te voegen en vervolgens te roeren om zoveel mogelijk pasta te bedekken. Je kunt ook proberen een kopje of twee van het pastawater te bewaren als je het uitlekt en het aan de pasta toe te voegen als je ziet dat het begint te klonteren.

#11
+4
Steve
2012-07-10 06:39:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je goede resultaten wilt, moet je de pasta heel snel met olie of saus mengen nadat je hem uit het water hebt gehaald. Ik zou alleen olie gebruiken als olie en Parmezaanse kaas je saus is (een beetje boter is ook lekker), omdat olie ervoor zorgt dat je saus niet aan de pasta blijft plakken.

Je zou het zetmeel eraf kunnen spoelen, maar je zult smaak opofferen en de saus blijft misschien niet plakken (ik weet het niet zeker). Chef-kok Hubert Keller deed dit op Top Chef Masters (met koud water, onder de douche), maar hij bevond zich in een vrij unieke situatie. Ik zou het niet aanraden als je het kunt vermijden.

Als je problemen hebt met de timing, wacht dan tot de saus gaar is voordat je de pasta laat vallen. Je zou de saus een tijdje op lage temperaturen moeten kunnen bewaren (kaassauzen kunnen lastig zijn, als ze te heet worden, breken ze). Mario Batali raadt aan om de pasta 1-2 minuten eerder te trekken en verder te koken in de saus.

#12
+4
Joe
2011-05-18 00:08:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als we deze vraag nog eens bekijken, gaat het er specifiek om dat de pasta wordt gedaan voordat de saus klaar is.

De gemakkelijkste techniek is om de pasta een minuut of twee te trekken voordat hij volledig gaar is, en maak het dan de laatste minuten af ​​met de saus, wat zal helpen om het ook weer op te warmen.

Als de saus al gaar is en je hebt de pasta gaar, maar moet je vasthouden ze allebei een tijdje, je kunt ook gewoon een klein beetje saus bij de pasta gooien om het te helpen smeren. Er is niet veel voor nodig, net genoeg om de lokken licht te bedekken, niet zozeer dat je het in de saus laat druipen.

#13
+4
ChristopherLowe
2011-05-16 12:00:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier zijn enkele van de aantekeningen die ik op school heb gemaakt over het koken van pasta. Ik gebruik deze technieken vaak rustig op de werkvloer. Het is van toepassing op gedehydrateerde en verse pasta.

 • Gebruik 10 liter water voor elke 1 kg pasta
 • Het water moet hevig koken voordat er pasta wordt toegevoegd
 • Water moet worden gezouten maar niet geolied
 • Plaats de pasta in een keer gelijkmatig verdeeld in water
 • Het water zal in temperatuur dalen tot onder het kookpunt, dus blijf de pasta roeren tot hij weer kookt
 • Als de pasta gaar is, zeef en was deze snel met water om zetmeel te verwijderen.
 • Verdeel de pasta over een grote platte plaat en bestrijk hem licht met plantaardige olie
 • Plaats de plaat in een koele ruimte om droog.

Thuis kun je de laatste twee stappen overslaan als je direct serveert. Het echt belangrijke punt hier is dat plakkende pasta wordt veroorzaakt door:

 • Niet genoeg water of
 • Water dat niet heet genoeg is

En dat u de olie toevoegt nadat de pasta is gekookt om te voorkomen dat deze blijft plakken. Olie toevoegen aan het kookwater heeft geen gewenst effect.

#14
+4
Michael Natkin
2010-08-17 23:01:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nog een gedachte: als je je eigen verse pasta maakt, wees dan vrij gul met de hoeveelheid bloem die je erin gooit terwijl het wacht voordat je het kookt. Dit zal het oppervlak een beetje uitdrogen en het plakken verminderen wanneer je het aan de pot toevoegt. Schud het meeste overtollige bloem eraf voordat u het in de pan doet.

+1 voor de genereuze bloemcommentaar. Ik heb ook geleerd om verse pasta die op deze manier met bloem is bestoven, snel na het koken af ​​te spoelen om eventuele meelachtige waterresten te verwijderen.
#15
+4
Recep
2010-07-13 13:08:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u olie moet toevoegen, is uw pasta niet goed genoeg of kookt u te lang. Gebruik Barilla als je kunt.

Een goede uitleg van Barilla's website

Voeg geen olie toe aan het water.

Olijfolie doet niets voor de smaak van pasta. Barilla gebruikt hoogwaardige ingrediënten om de superieure kwaliteit en prestaties van de pasta te garanderen. Wanneer tarwe van slechte kwaliteit wordt gebruikt, geeft de pasta te veel zetmeel af en blijft het aan elkaar plakken waardoor er olie nodig is. Dit is niet het geval met Barilla® pasta.

Ik weet niet zeker of dit goed of fout is, maar ik vertrouw een beetje op de website van een specifiek merk; zou je een andere bron kunnen noemen?
Mijn eigenlijke bron was een Italiaanse collega. Ik stelde een soortgelijke vraag en hij legde me de superioriteit van goede pasta uit. Toen hem naar specifieke merken werd gevraagd, noemde hij er een paar, maar de enige beschikbare voor mijn land was Barilla. Ik gebruik het sindsdien en ben er erg blij mee. Dus als iemand klaagt over plakken, ben ik er vrij zeker van dat ze geen pasta van goede kwaliteit gebruiken.
#16
+3
Mårten
2015-01-27 18:54:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gekookte pasta heeft een laag plakkerig zetmeel, als het afkoelt, blijft het plakken aan wat ernaast staat. Als het pasta is, blijft de pasta aan elkaar plakken. Als je olie toevoegt, kleeft de pasta niet aan zichzelf, maar aan de andere kant krijg je wel een bosje olie op de pasta, niet erg lekker!

De juiste manier is om je saus toe te voegen aan de pasta, waardoor de saus aan de pasta blijft kleven. Dit dient twee doelen:

 I. De pasta kleeft niet aan zichzelf. II. Je krijgt lekkere saus die op de pasta blijft plakken, anders worden de saus en de pasta "los". 
#17
+3
A.N.
2017-02-09 23:36:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn antwoord zal enigszins afwijken van het onderwerp, aangezien de vraag is 'hoe het fenomeen te voorkomen' in plaats van 'hoe het te repareren', maar naar mijn ervaring is de beste manier om een ​​klein beetje water toe te voegen en Laat ze uitlekken net voor het serveren als je wilt dat je pasta's niet plakkerig worden. Het werkt gewoon perfect, terwijl je bij alle preventieve trucs toch wat milde plakkerigheid zult ervaren.

Door water toe te voegen, te mengen en af ​​te tappen voordat je de pasta's gebruikt, wat er gebeurt is dat je het zetmeel dat aan het lijmen was weer oplost. alles. Als je het laat drogen, blijft het weer plakken, maar serveer onmiddellijk (of voeg saus toe) en het zetmeel heeft geen tijd om zijn plakkerige werk te doen.

Ik denk dat dit zeker de vraag beantwoordt door te zeggen "maak je geen zorgen als het blijft plakken, voeg gewoon een beetje water toe".
#18
+3
enobrev
2010-07-18 22:44:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om te voorkomen dat de pasta gaat plakken, roer je hem de eerste minuten van het koken. Het kleven is te wijten aan het zetmeel dat tijdens de eerste fasen vrijkomt. Door olie toe te voegen, blijft de saus niet aan de pasta plakken.

Een paar referenties:

Fine Cooking-artikel

Serious Eats-artikel (onder 'A Sticky Situation').

#19
+2
Bob
2010-10-27 07:54:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olie aan het water toevoegen kan schuimvorming helpen voorkomen, maar niet veel anders. Het voorkomt niet dat de pasta blijft plakken. Zie dit artikel over het koken van pasta (al vermeld in antwoorden op een paar andere vragen):

The Food Lab: A New Way to Cook Pasta?

#20
+2
Rossy Zhou
2017-01-14 05:06:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het beste advies dat ik heb, is om het niet te gaar te maken. Ik kookte mijn pasta vroeger al dente. Als de pasta niet licht kauwt als je hem zeeft, heb je hem te lang gekookt. De pasta wordt papperig als hij al dente is afgelopen, waardoor hij aan zichzelf blijft plakken.

#21
+2
AttilaNYC
2010-07-11 03:15:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou er ook aan willen toevoegen dat ik het afgelopen jaar pasta ben gaan koken met net genoeg water om de pasta zelf te bedekken (niet de enorme hoeveelheden die ik altijd zie worden gebruikt) - nadat ik het aanvankelijk op een lager vuur had geroerd , langzaam koken, het aan elkaar plakken probleem is verdwenen ....

Grotere hoeveelheden water helpen het zetmeel uit de buurt van de pasta te houden, waardoor de pasta minder plakkerig wordt. Bovendien zorgt het toevoegen van pasta aan een grote pan met kokend water ervoor dat de temperatuur niet daalt, iets waardoor pasta papperig kan worden.
@Tim Sullivan, zie http://www.seriouseats.com/2010/05/how-to-cook-pasta-salt-water-boiling-tips-the-food-lab.html
Mod ouder up! Eigenlijk werkt deze techniek voor het koken van pasta, ook wel de "risottotechniek" genoemd, echt. Hier zijn enkele referenties: http: //lifehacker.com/5547141/cook-pasta-like-risotto-for-faster-one+pot-mealshttp: //www.seriouseats.com/2010/05/how-to-cook -pasta-zout-water-kooktips-the-food-lab.html
@Brendan Long: Dat artikel zegt heel specifiek "behalve lange pasta", zoals spaghetti, het soort pasta dat in de oorspronkelijke vraag werd aangegeven.
Harold McGee behandelt het koken van spaghetti de kleine hoeveelheid water in een artikel in de NY Times. Hij probeert het te starten in koud water en warm water en beschrijft hoe het blijft plakken. Hij meldt dat de pasta niet plakkeriger is dan normaal en zegt: "En hoe zetmeelrijk het kookwater ook is, de oppervlakken van de vaste noedels zelf zijn zetmeelrijker en zullen plakkerig zijn totdat ze worden gesmeerd met saus of olie". (Bastianich en Hazan wegen ook mee.) Het artikel is zeker het lezen waard: http://www.nytimes.com/2009/02/25/dining/25curi.html?pagewanted=all
#22
+1
kiamlaluno
2010-08-10 02:37:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voeg wat druppels citroensap aan het water toe om het probleem van een te gekookte pasta te voorkomen. Elk voedingszuur zou ervoor zorgen dat de pasta niet te veel water opneemt en een lijmachtig aspect krijgt.

#23
+1
user53267
2017-01-01 07:43:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel thuiskoks gebruiken een pan die veel te klein is voor de hoeveelheid pasta die ze koken. Je moet de noedels koken zodat ze vrij kunnen zwemmen, minstens 5 qts per pond pasta. Door te gaar gemaakte noedels worden ze ook plakkerig en blijven ze na het uitlekken aan elkaar plakken.

#24
+1
Peanut
2015-08-21 20:59:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het met de regio te maken heeft. Ik heb gisteravond saus en spaghetti gemaakt en je kon het als cake snijden. Ik ging afgelopen oktober terug naar huis in Texas en maakte daar spaghetti, het was los en niet plakkerig. Ik zeg dat het de hoogte is, de luchtvochtigheid of wie weet Update: ik heb net iets anders geprobeerd dat heel goed voor mij werkte. Ik kookte een portie spaghettinoedels voor 2 die precies goed bleek te zijn. Het kwam tot me dat ons stadswater zo erg dat we ons drinkwater elke maand laten bezorgen, zo kan het ook het water zijn. dus ik gebruikte flessenwater om een ​​batch te maken met een goedkoper merk pasta. het bleek mooi, apart en helemaal niet plakkerig. het koelt af en het is nog steeds precies goed. Ik heb mijn plakkerige probleem opgelost en hoop dat het zou werken voor iedereen die hulp nodig heeft. Ik denk dat het in zekere zin de regio is, want we hebben goed water waar ik vandaan kom in Texas.

#25
+1
Alejandro Mezcua
2010-07-10 11:17:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt een beetje olie (olijfolie) aan het kokende water toevoegen en de spaghetti gewoon blijven roeren terwijl deze kookt. De olie zal tijdens het koken aan de pasta blijven kleven en ervoor zorgen dat deze niet blijft plakken, maar het belangrijkste is het roeren.

Ik geloof dat is aangetoond dat de olie in het water niet echt werkt. Olie in de uitgelekte pasta werkt wel.
Olie in het water helpt om te voorkomen dat de pan overkookt, maar doet eigenlijk niets aan de pasta.
#26
+1
Sam Holder
2010-07-22 12:28:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens dit antwoord kun je een beetje citroensap aan het water toevoegen om de pasta minder zetmeelrijk en dus minder plakkerig te maken.

#27
+1
Jonathan
2010-10-27 05:34:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik deed een paar jaar geleden hetzelfde. Ik heb geleerd van iemand met meer vaardigheid dan ik dat het geen zin heeft om olie aan het water toe te voegen. En ja hoor, ik gebruik nu geen olie en ik kan het verschil niet zien. Het roeren van de pasta (vooral in de eerste paar minuten koken) zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar blijft plakken.

Even terzijde: ik heb gelezen dat koken verder gaat dan al dente en het achteraf spoelen van de pasta dragen beide bij aan het verlies van voedingsstoffen. Ik heb geleerd om onmiddellijk na het persen een kleine hoeveelheid boter door de pasta te roeren om te voorkomen dat hij blijft plakken en om de voedingsstoffen vast te houden.

Het plakken is een goede zaak. Als je zo spoelt, was je zetmeel weg, waardoor de saus aan de pasta blijft kleven. Door boter te bedekken, zorgt u ervoor dat de boter zich aan het zetmeel hecht, waardoor de saus er zo af kan glijden.
#28
  0
Peanut
2014-08-05 22:04:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een 65-jarige die meer dan 50 jaar kookt en ik kan je vertellen dat de regio een groot verschil maakt of je spaghetti plakkerig is of niet. Ik heb alle trucjes geprobeerd en gebruik Barilla-pasta, maar niets maakt een enorme verschil in Illinois. Het heeft te maken met de tarwe die wordt gebruikt bij het maken van de pastanoedels. Ik zeg wel dat Barilla minder plakkerig is dan andere, maar goed koken in het water en roeren is het beste antwoord op het probleem van plakkerige pasta. Ik heb dit probleem nooit gehad in Texas, maar het is hier een groot probleem voor mij sinds ik getrouwd ben met een Italiaan die dol is op zijn pasta en rode jus. Net zoals het maken van mijn beroemde karnemelkkoekjes hier. Als ik een ander meel gebruik dan degene die ik moeilijk kan vinden hier zijn mijn koekjes niet meer dan harde deegkluiten. ik zeg dat het allemaal op zijn plaats is. gebruik gewoon gezouten kokend water om pasta te koken en roer aan het begin een paar keer om de plakkerigheid te verminderen.

Bedoel je dat de regio waarin de pasta is gemaakt of de regio waarin de pasta wordt gekookt een verschil maakt? Barilla's enige Amerikaanse fabrieken bevinden zich in Iowa en New York, dus Illinois en Texas zouden geen verschil moeten maken.
#29
  0
user5261
2011-03-13 00:06:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een beetje olijfolie in het water gebruiken, maar het zit niet vol met calorieën. In feite is Evoo goed vet. Als je vervolgens wilt dat de pastasaus aan de pasta blijft kleven, bewaar dan een beetje van het pastawater, giet het af en giet het weer in het water en meng de saus erdoor. Ook is de pasta die voorverpakt is in de delicatessenwinkel erg gemakkelijk te koken. Kook het water, als het kookt voeg je de pasta toe. Meestal kookt het erg snel. Kijk er gewoon naar, en sommige zullen koken en op het water liggen. Gedaan. Smaak is ook de beste manier. Veel plezier met koken, Ciao!

#30
  0
Ihateslavinginthekitchen
2017-06-04 01:28:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geloof het of niet, dit is wat voor mij werkt:

Doe de DROGE pasta in een kom met een straaltje olijfolie en roer het om de olie te verdelen. zoals gewoonlijk (voeg het toe als het water kookt).

Het idee is dat de olie eerst voorkomt dat de pasta aan zijn vel blijft kleven en dat tegen de tijd dat het hete water de olielaag van de pasta verwijdert, het wordt half gekookt en plakt niet meer.

Het voordeel is dat je het nauwelijks hoeft te roeren terwijl het kookt. In feite roer ik het helemaal niet. Ik laat het koken in de keuken en kom na 10 minuten terug om het uit te lekken.

#31
  0
goboating
2019-11-19 01:42:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kook de pasta gewoon een paar minuten later. Ik kan geen saus bedenken die daar niet een paar minuten kan zitten terwijl de pasta klaar is, mocht je de timing verknoeien. Zelfs bij verminderde roomsauzen kunt u altijd een beetje pastawater toevoegen als de saus te dik wordt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...