Vraag:
Hoe converteer ik tussen de verschillende metingen?
forefinger
2010-07-10 00:34:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een recept gevonden dat een of meer metingen gebruikt die ik niet herken. Hoe kan ik het converteren naar een eenheid die ik lokaal gebruik?


Alternatieve vraagsjabloon: (om de doorzoekbaarheid te verbeteren):
Hoe kan ik converteren een imperiale gewichts- of volumemeting (theelepel, eetlepel, kopjes, ounces, pinten, quarts, gallons, ponden) naar een gelijkwaardige metrische meting (g, kg, ml, L)?

De antwoorden op deze vraag zijn al behoorlijk moeilijk door te lezen, en er zijn andere bronnen die beter bij het probleem passen (sommige zijn gelinkt in het geaccepteerde antwoord). Als het vandaag was gevraagd, zou het zijn verwijderd. Ik heb het nu beschermd omdat we zeker geen kaarten meer nodig hebben, en ik zal het aan de gemeenschap overlaten als ze het ook willen sluiten.
Zes antwoorden:
#1
+18
Aaronut
2010-07-10 00:39:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gewone Amerikaanse volumemetingen:

 • 1 eetlepel = 3 theelepels
 • 1 fl oz = 2 eetlepels
 • 1 kopje = 8 oz
 • 1 pint = 2 kopjes
 • 1 liter = 4 kopjes
 • 1 gallon = 4 liter

Veelvoorkomende Amerikaanse naar metrische conversies:

 • 1 oz ~ 30 ml
 • 1 kopje ~ 237 ml
 • 1 quart ~ 1 L
 • 1 oz = 28,4 g
 • 1 lbs = 0,45 kg

Algemene metrische naar Amerikaanse conversies:

 • 1 kg = 2,2 lbs

Online converteerders:

 • Google: typ een conversie zoals ' 1 eetlepel in ml' en deze zal deze automatisch voor u converteren. Dit is over het algemeen de snelste optie.

 • Wolfram Alpha: hetzelfde idee, geeft u wat meer informatie en laat u onderscheid maken tussen vergelijkbare metingen (bijv. eetlepels versus Britse eetlepels).

 • Convert-Me - Cooking Ingredients: converteert naar elke bekende meting bij dezelfde tijd. Kan (geschat) volume omzetten in gewicht en vice versa, voor veel ingrediënten.

 • Food.com Measurement Converter: hetzelfde, iets gemakkelijker gebruiken, maar langzamer.

iPhone / iPad:

Android:

Afdrukbare conversietabellen

In het VK is een kopje 10 vloeibare ounces in plaats van 8, d.w.z. het is een halve pint (20 vloeibare ounces in het VK). Sommige oudere Britse kookboeken gebruiken de maat en veel kopjes die je kunt kopen zijn ook van deze maat, dus het is een nuttige. Het betekent ook dat 1 kwart = 4 kopjes op beide systemen.
#2
+4
Divi
2013-12-30 09:15:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vond dit erg nuttig:

enter image description here

U vindt het misschien nuttig, maar het is voor niemand anders nuttig, tenzij u aangeeft welke van de verschillende meetsystemen die zichzelf * Imperial * noemen, het omvat.
#3
+2
Petr
2014-03-12 04:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je serieus bezig bent met koken, koop dan enkele maatbekers met meerdere verschillende schalen, vergelijkbaar met deze:

measuring cup

Niet alleen hoef je dat niet te doen converteer de eenheden, omdat veel van de cups zowel Amerikaanse als metrische schalen hebben, maar u vermijdt het wegen van bloem, suiker enz. Real-time saver.

Ik ben het hier niet mee eens. Het wegen van suiker en bloem gaat veel sneller en nauwkeuriger dan volumetrische metingen.
De nauwkeurigheid van het gewicht staat buiten kijf, de snelheid staat ter discussie. Maar mijn idee hier was, kijkend naar de talbes hierboven, dit kan je een mooie conversietabel opleveren zonder dat je wat extra papier op de koelkast of zoiets hoeft te spelden.
Leuk idee, hoewel dit naar mijn ervaring niet goed werkt. Het is erg moeilijk om de lijn te matchen (moeilijker dan werken met cups). Ik gebruik meestal een kopje, weeg het en gebruik dat voor toekomstig gebruik.
#4
+1
forefinger
2010-07-10 00:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van wikipedia:

 • theelepel (theelepel): 1/6 ounce
 • eetlepel (eetlepel): 3 theelepel, 1/2 oz
 • vloeibare ounce (fl oz): 2 eetlepels, 1 oz
 • jigger (jig): 3 eetlepels, 1.5 oz
 • kopje (c): 16 eetlepels, 8 oz
 • pint (pt): 2 c, 16 oz ("A pint's a pound the world around" - beide hebben 16 ounces.)
 • quart (qt): 2 pt, 32 oz
 • gallon (gal): 4 qt, 128 oz
Wacht wat? Ik dacht altijd dat "een pint een pond ..." verwees naar H20.
Ik heb gewoon veel te veel tijd en denkvermogen besteed aan het lezen over de verschillen tussen volumemetingen in de VS en het VK. Ik haat mijn leven. We moeten echt ons metrische systeemspel opvoeren. Dit is belachelijk.
Deze werken alleen voor Amerikaanse metingen. Britse eetlepels, kopjes, pinten en kwart gallons zijn niet hetzelfde als de VS. (en ik vermoed ook gallons)
#5
+1
henryhollow
2016-11-19 22:12:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is dus mijn eerste antwoord op stackexchange en ik ben nieuw hier. Hallo voor de gemeenschap : D De bovenstaande antwoorden zijn erg goed, maar ik wil nog een app toevoegen waarmee de kookunits zeer snel kunnen worden omgebouwd. Bijvoorbeeld voor kopjes, kwart gallons of liter:

Voor meer conversies kun je de laatste conversies van de volume-categorie direct op de website bekijken.

Disclaimer: ik ben een programmeur en ontwikkelaar, en werk in mijn vrije tijd aan mijn project CalculatePlus. Met deze gratis tool kunt u snel online berekeningen en conversies uitvoeren.

Hallo en welkom bij Stack Exchange. U moet heel voorzichtig en heel open zijn wanneer u uw eigen producten en websites promoot.
Zie http://cooking.stackexchange.com/help/promotion voor hulp bij zelfpromotie.
Bedankt voor de suggesties jongens! Ik ben nieuw hier, en ik zal leren ... :)
#6
  0
Falk Hüffner
2017-10-10 17:15:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u probeert om te zetten naar metrische gegevens en u uw recepten van internet haalt, kunt u ook een browserplug-in gebruiken die ik heb geschreven en die naar mijn mening handiger is dan de andere voorgestelde oplossingen, omdat deze de conversie weergeeft resulteren direct in het recept als je op een knop drukt: enter image description here Alles in […] is toegevoegd door deze plug-in. Het converteert ook van volume naar gewicht voor veel gangbare ingrediënten (bijv. '10 eetlepels suiker' wordt omgezet in '125 g').

De plug-in is beschikbaar voor Firefox en voor Chrome (gratis software zonder advertenties. Ik schreef het als verjaardagscadeau :-).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...