Vraag:
Onnodige keukengadgets: een referentie
JYelton
2010-07-10 03:41:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel geadverteerde tools en elektronische gadgets voor elk vakgebied; de keuken is geen uitzondering.

Mijn ervaring is dat er veel handige tools zijn voor specifieke doeleinden (bijvoorbeeld een knoflookpers), maar er zijn ook veel schijnbaar nutteloze.

Een nutteloze gadget of tool wordt gedefinieerd als een gadget dat

  • niet echt helpt om de taak waarvoor het was ontworpen gemakkelijker te maken
  • kan kost meer dan het juiste gereedschap of de juiste set gereedschappen (of de techniek)
  • maakt de voorbereiding onnodig ingewikkeld
  • kan letsel oplopen of de kans op letsel vergroten
  • iets dat zich verzamelt stof en nooit wordt gebruikt

Dus, maak een lijst van alle dingen die u bent tegengekomen en waarschuw anderen om uit de buurt te blijven, en vermeld de reden waarom. Dit is een gemeenschapswiki.

Sommige anders nutteloze keukengadgets kunnen andere geldige toepassingen hebben. Ik gebruik nooit een knoflookpers (gewoon iets anders om schoon te maken, als ik hem met de zijkant van mijn mes kan verpletteren), maar ze kunnen speelse haren maken (of hele kleine noedels?)
Het is waar dat een stuk gereedschap dat je nooit gebruikt, of het nu een gebrek aan behoefte is of een nuttige techniek (zijkant van de mespers), dat stuk gereedschap niet noodzakelijk "nutteloos" maakt, behalve alleen voor jou. Ik denk dat ik meer op zoek ben naar items die de functie niet echt goed vervullen en dus een verspilling van tijd en geld zijn.
Hoewel dit een beetje subjectief is, denk ik dat het waarde heeft. Ik zou graag zien dat dit open blijft.
Hoewel dit leuke en potentieel nuttige informatie is, is het geen beantwoordbare vraag - het is expliciet een opiniepeiling - dus het moet worden gesloten.
Negen antwoorden:
#1
+14
Aaronut
2010-07-10 09:21:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om redenen die ik nog niet begrijp, kochten mijn ouders me eens wat ik zou moeten omschrijven als een handmatige keukenmachine. Ik heb het niet over een staafmixer, en ik heb het ook niet over een hakmolen (wat je zult vinden als je "handmatige keukenmachine" probeert te googlen). Het is letterlijk een apparaat met een zwengel en een plastic omhulsel dat eruitziet als een heel kleine keukenmachine.

Tot op heden heb ik er nooit een toepassing voor gevonden. De enige reden dat ik hem zelfs uit de doos haalde, was omdat de doos te veel ruimte in beslag nam in mijn kast. Ik heb geen idee wat dit ... ding ... kan doen dat een gewone keukenmachine of staafmixer niet duizend keer beter kan. Ik denk dat als ik ooit echt wat tonijn moet pureren tijdens een landelijke black-out, ik voorbereid zal zijn.

Omdat ik de doos niet meer heb, heb ik geen idee wat de naam hiervan is. product is. Ik heb dit cadeau meer dan 5 jaar geleden ontvangen. De beschermingslabels zitten nog steeds op de messen - een bewijs van hoe nutteloos dit product bleek te zijn.

Mijn buren hebben er een en maken er af en toe gebruik van. Ze gebruiken het misschien zelfs vaker dan ik mijn "echte" keukenmachine gebruik. Het kan geen deeg kneden of kaas versnipperen, maar het werkt prima om groenten fijn te hakken bij het maken van tomatensaus / gehaktbrood / gehaktballen, enz. Het probleem is dat soms een beetje ui aan de zijkant blijft plakken en niet goed wordt gehakt, dus je moet snel zoeken naar grote bits om door te sturen.
@tom: Ik betwijfel of Goodwill dit soort dingen accepteert. Maar je hebt gelijk, ik denk dat het het proberen waard is.
@Joe: Verrassend. Ik denk dat als je alle tijd optelt die nodig is om de groenten klein genoeg te hakken voor dit mixer-ding, het tot een gehakte consistentie draait en daarna opruimt, het tijdrovender en vervelend zou zijn dan alleen fijnhakken ze met een degelijk koksmes (en natuurlijk een degelijke techniek). Heb je enig idee waarom je buren dit verkiezen boven een gewone keukenmachine?
de sleutel is een goed mes en goede vaardigheden - ik heb ze een paar jaar geleden een degelijke messenset voor Kerstmis gegeven, maar vooral de man heeft gewoon niet het geduld voor echt fijn blokjes snijden. Ze hebben ook jonge kinderen, dus ze kunnen het inladen en de kinderen het laten draaien ... en ze hebben geen gewone keukenmachine, en ik denk dat het item misschien een geschenk van een van hun ouders is geweest .
#2
+9
Brendan Long
2010-07-10 08:14:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meest nutteloze gadget die ik heb gevonden, is de Slap Chop (hakmolen / gehaktmolen).

Het lijkt erop dat het tijd zou besparen, maar het schoonmaken duurt langer dan wanneer je dingen gewoon met een mes snijdt.

Sommige knoflookpersen hebben hetzelfde probleem, je moet ervoor zorgen dat je er een krijgt met bultjes op de rug, zodat je hem rond kunt zwaaien en de knoflook brokjes uit de kleine gaatjes als je klaar bent.

Ik vind dit apparaat ook nutteloos. Maar mijn schoonmoeder vindt het geweldig. Ze gebruikt het de hele tijd. Ze gebruikt het zelfs zo vaak dat ze elke 6 maanden een nieuwe moet kopen.
We gebruiken die van mijn moeder (nou ja, een soortgelijk item, niet dat specifieke merk) als ik naar het jaarlijkse kerstkoekjes bakken voor noten ga en chocolade in kleinere stukjes krijg - in feite werkt het goed voor alles waar je heel erg doorheen moet. langzaam met een mes zodat het niet overal heen vliegt. Natuurlijk heeft ze ook een vaatwasser, die helpt bij het opruimen.
Ja, maar Vince's pitch is onweerstaanbaar! "Let op ... je zult van mijn noten houden".
Ik heb er een tijdje een gehad, speciaal voor het hakken van peterselie (om de een of andere reden vind ik het hakken van peterselie ongelooflijk vervelend) en het verminderde mijn ergernis. Ik gaf het uiteindelijk aan een kamergenoot die ontdekte dat het gebruik ervan om uien te hakken de traanfactor verminderde (en gaf er de voorkeur aan boven het dragen van een veiligheidsbril of het aansteken van een vlam in de buurt).
Noten hakken: onmisbaar, vooral als ik consistente hakmaten nodig heb bij het maken van batches (butter crunch toffee, 6 "slaps" voor grove noten van binnen, 12 "slaps" voor een fijnere buitenlaag). De mijne kan uit elkaar gehaald worden, zodat je hem gemakkelijk in de vaatwasser kunt schoonmaken.
Ik ging onlangs naar een kookles en leerde een eenvoudige techniek om noten tot kleinere maten te verkleinen. De instructeur gebruikte zijn 20 cm koksmes op zijn kant om snel wat cashewnoten te verpulveren. In plaats van ze in kleine stukjes te hakken, werkte het verpletteren even goed en vele malen sneller. Ik was verrast dat ik er nooit aan had gedacht (of het niet had gezien) voordat.
Die video is hilarisch!
@Fczbkk: Gezien de prijs, tijd en milieukosten, bewijst dat je om de 6 maanden een nieuwe moet kopen als je er goed gebruik van maakt, dat het naar mijn mening een slecht product is.
@JYelton: Cashewnoten zijn bijzonder gemakkelijk te hakken / fijn te maken. Een andere techniek is om ze in een theedoek te wikkelen en ze te verpletteren met een vleeshamer.
#3
+9
MathematicalOrchid
2012-09-29 16:44:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker of iedereen het ermee eens zou zijn, maar: broodbakmachine .

We hebben er een. Het is enorm, neemt een hele hoop schapruimte in beslag en het enige dat het doet is brood bakken .

Het maakt niet uit dat brood kost een paar cent per brood in de eerste plaats, of dat het perfect mogelijk is om op de ouderwetse manier brood te maken. Weet je, met je handen . Ik denk dat mijn echte rundvlees ermee is dat het zulke kleine, kleine broden maakt, en allemaal met een metalen peddel erin ingebed. Als je dat eenmaal hebt weggevist, is het brood nog kleiner.

Natuurlijk, wat ingrediënten in een machine gooien en een uur of twee wachten is veel eenvoudiger dan de meerdere complexe cycli van kneden en rijzen bij het handmatig bakken van brood. vereist. Maar de resultaten zijn zo slecht dat het de moeite nauwelijks waard lijkt.


PS. Leuk weetje: de eerste keer dat mijn moeder haar glanzende nieuwe broodbakmachine probeerde te gebruiken, kwam ze een paar uur later terug en ontdekte dat de bodem van het blik bedekt was met een soort eetbaar cement. Ze vroeg me wat er mis ging (omdat ik dat natuurlijk op de een of andere manier zou weten?). Dus ik beitelde een stuk van dit spul en proefde het.

"Heilige moeder van God, hoeveel zout heb je hierin gedaan ?!"

"Een eetlepel, vind het lekker zegt. "

" Nee, nee - 1 theelepel betekent een theelepel ! "

Je hebt geen diploma nodig in voedingswetenschap om erachter te komen waarom dit een probleem kan zijn. ;-)

Grappig, je zou hebben gedacht dat een extreem oud persoon alle eigenzinnige afkortingen in recepten zou kennen. (Bijv. "Oz" voor ounce? Waar gaat dat over?)

Ik heb er een, ik geef hem voor niets weg
Ik heb er een, maar gebruik het meestal alleen om te kneden, als ik niet de moeite kan nemen om het handmatig te doen. Ik zou het brood dan in de oven koken om de redenen die u noemt.
volgens nico heb ik er een gebruikt om te kneden en om in de oven te koken. Omdat we op dat moment geen keukenhulp hadden (en ja, ik ben lui) was het een goed compromis en redelijk gemakkelijk op te bergen. IMO een fatsoenlijke mixer is over het algemeen sneller en kan beter brood maken. Ik vond wel dat nieuwere broodmachines redelijk vergevingsgezind zijn qua ingrediënten en dat het resultaat altijd eetbaar was.
#4
+6
user73
2010-07-10 20:06:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kleine butaanfakkels

Als je crème brûlée maakt, ga dan naar de ijzerhandel en koop een goede fakkel. De kleintjes die je in keukenwinkels krijgt, zijn nauwelijks krachtig genoeg om een ​​sigaar aan te steken.

Maar wees voorzichtig waar u het bedient! Ik heb de rookmelders laten afgaan na het Thanksgiving-diner twee jaar geleden!
Ze zijn overigens prima geschikt voor het aansteken van vuurwerk.
#5
+3
Kristina Lopez
2012-09-29 05:31:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb in mijn volwassen leven één "officiële" zeef gehad en die brak binnen 3 maanden. Ik bedoel het soort dat eruitziet als een kopje waar je herhaaldelijk in het handvat moet knijpen om de inhoud eruit te filteren.

Het gaf me ook pijn in mijn hand en pols. Ik ben veel gelukkiger met mijn middelgrote zeef!

+1, maar waarom heb je hier een communitywiki van gemaakt?
Bedankt. Ik ben niet de initiatiefnemer van deze communitywiki, maar een bijdrager.
@BaffledCook: wanneer de vraag is gemarkeerd als wiki, zijn alle antwoorden (in ieder geval alle nieuwe antwoorden) dat ook.
@Joe, Ik ben me dat gaan realiseren, bedankt.
#6
+3
5arx
2012-10-02 17:02:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De George Foreman-grill moet in de top tien staan. Het doet bijna alles wat een gewone oven of grill doet, maar in een moeilijk schoon te maken en logge vormfactor. Nutteloos.

UPDATE: Ik heb vorig jaar een Slap Chop gekregen als een ironisch kerstcadeau. Het is pure rotzooi, maar behaagt deze man geen einde.

mooie resultaten en beter dan een elektrische "grill" ingebouwd in de oven.
#7
+2
user73
2010-07-10 20:05:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga hier een stokje voor ...

Messenslijpers

Geen aanzetstaal , hoor, maar een "goede" puntenslijper.

Deze zijn gewoon niet goed genoeg voor bestek van hoge kwaliteit. Laat uw messen in plaats daarvan professioneel slijpen (en doe slijp ze vaak).

En eigenlijk een goede manier om een ​​dure, cruciale tool te ruïneren ...
Ik denk dat het afhangt van hoe duur je messen zijn. Mijn messen zijn waarschijnlijk van gemiddelde kwaliteit. Ik heb een elektrische messenslijper en dat werkt perfect. Ik gebruik de puntenslijper heel regelmatig, een van de beste investeringen die ik heb gedaan. In tegenstelling tot de knoflookpers of de ijsmachine of de broodbakmachine ...
Bedoel je een van die elektrische gadgets die gekantelde wielen laten draaien? Of een ouderwetse slijpsteen? Ik ben het ermee eens dat de eerste niet erg nuttig is, maar de profs gebruiken een wetsteen, dus het kan nauwelijks nutteloos zijn! Ze zijn een beetje lastig in het gebruik en je zult waarschijnlijk wat staal van je messen scheren voordat je het onder de knie hebt, maar ze werken wel.
@Harlan - Ik denk vooral aan de elektrische, versmalde messenslijpers.
Er zijn uitstekende elektrische messenslijpers, maar ze kosten je ongeveer $ 150. De Chefs Choice 130 gebruik ik, en elke chef-kok waar ik voor heb gewerkt heeft opgemerkt hoe scherp mijn messen zijn. Het heeft 3 wielen, één om inkepingen te verwijderen (ik gebruik dit eigenlijk nooit), één voor routinematig slijpen (geef of neem eens per maand hoeveel koken ik heb gedaan) en één voor het laatste slijpen van de rand, wat kan ook te gebruiken op gekartelde messen. Ik gebruik deze laatste constant en het geeft een scheermesje zonder je mes aanzienlijk dunner te maken. Hier is een link naar het product: http://amzn.to/auYKVx
Net als @huynhjl, heb ik messen van gemiddelde kwaliteit en gebruik ik een puntenslijper die geen wetsteen is (maar ook niet elektrisch). Het doet wonderen. Ik heb dezelfde puntenslijper gezien die wordt gebruikt op messen van lage kwaliteit, en ik denk dat het de messen erger heeft gemaakt.
#8
+2
Nicholas
2012-10-01 01:24:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat dit type flesopener

bottle opener

zo onhandig is om te gebruiken dat het zinloos is. Ze nemen ook buitensporig veel ruimte in beslag. Er zijn eenvoudigere flesopeners (vriend van de ober of een ontwerp met dubbele hendel) die effectief, kleiner en gebruiksvriendelijk zijn.

Het is vrijwel onmogelijk om de kurk met een van deze te breken (terwijl het met de andere mogelijk is)
Ze zijn handig als je * veel * flessen moet openen, maar ze zijn niet handig als je geen sterke grip hebt - je moet de twee oren rond de dop stevig vasthouden. We hebben er een zodat mijn grootvader gemakkelijker wijn kan openen, maar naarmate hij brozer werd, kon hij die niet gebruiken. America's Test Kitchen (ik denk dit seizoen) toonde er een die recenter uitkwam en die dit probleem niet heeft. (en ze zeiden dat het kleiner inpakt)
#9
  0
groovingandi
2012-10-02 16:46:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kruidenschaar

en alle andere gadgets die veel meer tijd nodig hebben om schoon te maken dan ze daadwerkelijk besparen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...