Vraag:
Wat zijn goede referenties voor glutenvrij bakken
acrosman
2010-07-10 10:15:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb verschillende leden van mijn familie die GF zijn. Voor hen bakken is een echte uitdaging geworden. Ik ben op zoek naar goede referenties om te leren begrijpen hoe ik met deze beperking kan werken bij het bakken. Wat zijn goede referenties (online of print) voor goede gebakken goederen van GF?

Ik zie dat twee mensen besloten dat deze vraag niet goed bij de site paste. Kunt u manieren bedenken om de vraag te verbeteren zodat deze beter past? Trouwens, glutenvrij koken is een heel, heel belangrijk onderwerp op een kooksite, dus we moeten goede manieren vinden om dergelijke vragen hier aan te moedigen.
Maak gewoon de vraag community Wiki, want het vraagt ​​om een ​​lijst zonder juist antwoord.
Vijf antwoorden:
#1
+7
Guildencrantz
2010-07-11 00:12:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een zeer subjectieve vraag. Bijvoorbeeld: ik vind de recepten op Gluten-Free Goddess om overmatig Xanthaangom te gebruiken (stuiterballen zijn geen goede cupcakes). Dat gezegd hebbende, raad ik je ten zeerste aan om met de basis te beginnen en je eigen bloem te maken om de balans te leren van hoe verschillende soorten meel de textuur en smaak van gebakken goederen beïnvloeden.

Een paar goede boeken met recepten (en discussies) over glutenvrij meel zijn:

  1. Glutenvrij Snel en gemakkelijk
  2. De glutenvrije fijnproever kookt snel en gezond

Hoewel ik geen persoonlijke ervaring heb met The Gluten-Free Gourmet Makes Dessert of The Gluten-Free Gourmet Bakes Bread, ik vertrouw Bette Hagman genoeg om ze voor te stellen als potentieel goede bronnen.

Er zijn ook een aantal glutenvrije meelmengsels verkrijgbaar die kunnen worden gebruikt als meelvervangers in reguliere recepten om gluten- gratis resultaten:

  1. Pamela's bakmix
  2. Arrowhead Mills glutenvrij meel
  3. King Arthur glutenvrij multifunctioneel meel

Gewoon een waarschuwing: wees voorzichtig! Veel mengsels zeggen dat ze 1-op-1 vervangingen zijn, maar ze bevatten bakpoeder en suiker, en kunnen er dus wankel van worden. Bovendien moet u begrijpen dat de meeste glutenvrije meelsoorten niet zo goed vocht vasthouden als typisch tarwemeel, en dat u de elasticiteit van de ontbrekende gluten moet vervangen (voor sommige recepten zorgen de bereide bloemmengsels hiervoor voor u, het kan echter zijn dat u nog dingen moet aanpassen).

Hoewel ik kan voorstellen dat je meringue gebruikt om koekjes structuur te geven zonder dat ze afbrokkelen bij het oppakken, of dat je appelmoes in cakes gebruikt om ze vochtig te houden. Veel van dit soort informatie komt voort uit het simpelweg begrijpen van de wetenschap van koken (en bakken). Aanbevolen lectuur omvat:

  1. Over eten en koken
  2. BakeWise

Eerlijk gezegd zijn er veel bronnen beschikbaar en Google is een geweldige manier om ze te vinden. Als je echter specifieke vragen hebt over wat er mis ging met een recept, is dit waarschijnlijk een beter forum voor die vraag dan deze huidige.

Bedankt voor de wetenschap van kooksuggesties. Ik kijk ernaar uit om te lezen!
#2
+6
James H
2010-07-10 10:54:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een uitstekende site om meer te weten te komen over glutenvrij bakken:

http://glutenfreegoddess.blogspot.com

Ik heb er persoonlijk veel geprobeerd van de recepten en ze waren uitstekend.

#3
+5
Chris Jester-Young
2010-07-13 00:16:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een handvol bronnen die mijn vrouw (die gluten-intolerant is) heeft voorgesteld:

  1. Glutenvrije meid
  2. Gluten Gratis Gobsmacked
  3. Boeken door Bette Hagman

Een punt van zorg dat mijn vrouw noemde (vooral voor anderen die deze vraag tegenkomen, is misschien niet op de hoogte) over niet-glutenvrije mensen die voedsel bereiden voor glutenvrije mensen is het besef van kruisbesmetting. Als uw keuken niet volledig glutenvrij is, moet u heel voorzichtig zijn om alles te scheiden dat mogelijk is blootgesteld aan bloem, brood, enz. Dit omvat zaken als smeersels, bakjes boter en dergelijke die mensen vaak gebruiken brood.

Het is het beste om al uw ingrediënten vers te kopen en ze in een aparte bak of plank te bewaren, zodat ze nooit door mogelijk besmette items kunnen worden gemengd. Hetzelfde geldt voor bakvormen, keukengerei en andere oppervlakken voor voedselbereiding.

Dus, als je pindakaaskoekjes maakt, gebruik dan een verse pot pindakaas. :-)

#4
+1
julie
2010-08-21 14:51:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het belangrijk is om te bedenken dat degenen die glutenvrij koken vaak onder een aanzienlijke druk staan ​​om in korte tijd nieuwe kooktechnieken te leren, omdat ze werken met onbekende ingrediënten. Het vinden van betrouwbare bronnen is vaak moeilijk. Een ondersteunende en begripvolle omgeving is essentieel voor dit onderwerp, aangezien de complexiteit van het dieet overweldigend is voor degenen die net beginnen.

http://www.livingwithout.com/

De bovenstaande link is een uitstekende bron voor iedereen die geïnteresseerd is in koken voor mensen met coeliakie of glutengevoeligheden.

Vaak hebben mensen met een GF-dieet meerdere voedselallergieën en -gevoeligheden. Deze bron houdt daar rekening mee en biedt een schat aan informatie en recepten.

De site en het tijdschrift bieden eenvoudige en heerlijke GF-bakrecepten. De alomvattende aanpak op het gebied van bakken GF maakte het voor mij mogelijk weer te genieten van vers gebakken goederen in mijn eigen huis.

#5
+1
Joe
2014-04-29 05:37:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, dit is een oude vraag, maar het boek is nieuw - America's Test Kitchen's " How Can It Be Gluten Free".

In het boek bespreken ze de voordelen / nadelen van verschillende vooraf gemaakte glutenvrije 'bloem'-mixen (sommige werkten goed als meelvervangers voor sommige soorten recepten, maar niet allemaal ... dus een goed voor brood is misschien niet zo geweldig voor brownies of koekjes) . Ze bespreken enkele van de problemen met vervangingen van tarwemeel (slechte smaak, te dicht, te kruimelig, niet bruin, te veel zetmeel, enz.) En dingen die u kunt doen om ze tegen te gaan. Ze hebben veel glutenvrije recepten, waaronder een om je eigen meelvervanger te maken.

Ze bespreken het gebruik van verschillende hydratatieniveaus om korreligheid te verminderen, het toevoegen van melkpoeder om bruin worden te verbeteren, en het gebruik van aardappelvlokken als bindmiddel in recepten. in plaats van paneermeel. etc.

(Ik zou meer dingen opsommen, maar ik gaf mijn exemplaar aan een collega die glutenvrij is).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...