Vraag:
Ik wil mijn eigen kaas maken. Hoe begin ik eraan?
Curry
2010-07-10 11:26:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mensen hun eigen mozzarella zien maken en het leek me makkelijk. Heeft u tips om aan de slag te gaan (apparatuur, ingrediënten, recepten)? Hoe zit het met blauwe kaas en andere sterkere kazen?

Vier antwoorden:
#1
+16
Pulse
2010-07-10 13:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mozzarella maken is niet fantastisch moeilijk, maar bepaalde dingen tijdens het proces zijn cruciaal, waarschijnlijk het belangrijkste is de temperatuur.

Als het de eerste keer is dat u kaas maakt, vindt u misschien het kopen van een 'starterspakket' de gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan. Deze zullen u voorzien van alle belangrijke items die u nodig heeft, zoals stremsel. Als je je moedig voelt, laat je de kit achterwege en duik je er meteen in.

Probeer voor Mozzarella buffelmelk te vinden, en daar wordt 'echte' mozzarella van gemaakt. Het bevat een lager cholesterolgehalte dan koemelk, heeft meer eiwitten en is een veel rijkere kaas. Als je geen buffelmelk kunt krijgen, gebruik dan de beste volle, niet-gehomogeniseerde melk die je kunt vinden.

Hier is een recept dat ik eerder heb gebruikt MOZZARELLA

Hier is een link met de verschillen tussen buffelmelk en koemelk

Koemelk versus buffelmelk

Hoewel het heel goed mogelijk is om thuis vrijwel elke kaasvariëteit te maken, hebben sommige kazen, zoals blauwe kaas, een plaats nodig om zich op de juiste temperatuur en gedurende vrij lange perioden. Idealiter is dit een temperatuur van rond de 10 ° C met een luchtvochtigheid van rond de 70% en een rijpingstijd van ongeveer 2 tot 3 maanden.

Hier is een goede plek om te beginnen:

http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/cheese/blue_cheese/blue_cheese.htm

#2
+7
ManiacZX
2010-07-16 03:25:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ricotta zou een goede eerste kaas zijn om te maken. Het is een verse kaas en heeft dus geen rijping nodig, je kunt in ongeveer 30 minuten een batch maken met zeer eenvoudige ingrediënten en het smaakverschil met de gekochte winkel is spectaculair.

Er is een vraag die heeft verschillende antwoorden met recepten voor ricottakaas (waaronder een die ik heb gebruikt) Ricottakaas maken (of vervangen)?

#3
+3
moonshadow
2010-07-10 22:23:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb echt succes gehad met het maken van een zachte kaas met kefir-schimmel om de melk om te draaien in plaats van stremsel; dit heeft als voordeel dat je niet steeds meer hoeft te kopen.

Bewaar de geproduceerde kefir na het voeren van de schimmel een nacht in de koelkast. Verdun met verse melk, niet meer dan 4: 1 melk: kefir, en bewaar het mengsel nog een nacht op kamertemperatuur. Verwarm tot ~ 30 graden, en bewaar op die temperatuur, af en toe roerend, totdat het draait - het kan een half uur duren voordat het begint, maar als het eenmaal gaat, gaat het vrij snel. Giet af door een steriele kaasdoek of mousseline om de wrongel te scheiden en ga dan verder zoals gewoonlijk.

#4
+2
Wizard79
2010-07-10 23:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Thuis mozzarella maken is best moeilijk.

Het moeilijke deel is het doen van de wrongel (coagulatie van melk met stremsel of een eetbare zure substantie). Dit is een algemene vereiste voor bijna elke soort kaas, en hoewel het misschien niet zo moeilijk lijkt, is het eigenlijk heel moeilijk om een ​​bevredigende wrongel te maken. Dit is de reden waarom de gemakkelijkste kaas om thuis te maken (ricotta) eigenlijk geen kaas is!

Je kunt echter proberen om van een zuivelfabriek wat wrongel te kopen om thuis te "oefenen".

Ik ben het niet eens met dit antwoord. Ik heb nog nooit een probleem gehad met het vormen van een mooie wrongel voor welke kaas dan ook. Zure mozzarella is eigenlijk een van de gemakkelijkste omdat er geen bacteriële inoculatie is. Het werkt gewoon. Het harde deel met mozzarella is het kneden van de kaas tot de juiste textuur.
@Sobachatina: Ik ben blij dat je geen enkel probleem hebt, maar dit betekent niet dat het een eenvoudige taak is voor een nieuweling. Dan is het niet genoeg om alleen wrongel te maken, je moet een goede doen. Het is niet alleen de verzuring van melk ... het is een delicaat proces. Het doen van wrongel, * goede wrongel *, is eigenlijk al moeilijk en lastig genoeg om veel mensen ervan te weerhouden het thuis te doen, maar het betekent natuurlijk niet dat het onmogelijk is.
@Sobachatina: en, tussen haakjes, traditionele mozzarella vereist inderdaad bacteriecultuur (bij gecontroleerde temperatuur) om de wrongel te maken. Dit is de reden waarom wei uit eerdere coagulatie wordt gebruikt om de productie van de wrongel op gang te brengen (dan wordt ook stremsel toegevoegd).
Ik ben het natuurlijk op beide punten met je eens. Ik zeg dat ik persoonlijk geen problemen heb gehad met het maken van acid-set of traditionele mozzarella en als ik het zelfs aan het werk kan krijgen, kan het niet zo moeilijk zijn als zijn reputatie suggereert. - Waar vind je buffelmelk? Ik ben gedwongen andere melk te gebruiken.
@Sobachatina: sinds een paar maanden kan ik buffelmelk krijgen bij mijn dichtstbijzijnde supermarkt, maar in Noord-Italië (waar ik woon) is het niet zo gebruikelijk. Als je koemelk gebruikt, krijg je "mozzarella fiordilatte", ik vind het zelfs lekkerder dan "mozzarella di bufala".


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...