Vraag:
Hoe verwijder je de pit van een mango?
user73
2010-07-10 02:09:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit maar één keer geprobeerd en het was een complete ramp. Kan iemand tips geven voor een beginner?

Ook mijn eerste poging voor een compleet wrak. Het wordt gemakkelijker.
Bij een mango haal je niet de pit, maar de mango uit de pit.
Acht antwoorden:
#1
+10
JustRightMenus
2010-07-19 19:20:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Houd de mango rechtop, zodat de plaats waar de stengel stond bovenaan is.

  • Draai de mango zodat de breedste kant naar je toe wijst.

  • De put bootst dezelfde vorm na - hij is hoog, breed en niet erg diep.

  • Knip helemaal rond alsof je twee helften maakt, een heel stuk naar je toe en een naar je toe. Ga je gang en schil deze kant (met een dunschiller).

  • Schuif je scherpe schilmesje tussen het geschilde vruchtvlees en de pit. Als je een deel van de pit scheidt, snijd je het weg van de rest van het vruchtvlees. Als je geen voldoende scherp mes gebruikt, krijg je gewoon een zooitje.

  • Schil de andere kant en snijd hem op dezelfde manier.

De reden dat ik slechts de helft per keer schil, is dus ik heb iets (de overgebleven schil) om vast te pakken terwijl ik de mango snijd.

#2
+9
Crispy
2010-07-10 02:26:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De pit is plat en dun en omgeven met veel vezels en het meeste vlees. De beste oplossing is om de mango in 3 "plakjes" (||) te snijden, beginnend bij het uiteinde van de steel, en zo dicht mogelijk bij de pit te snijden. Gebruik een scherp mes. De middelste plak heeft de pit en een kleine hoeveelheid vlees en huid rond de rand. Je kunt het vel pellen en op het vlees kauwen aan de rand van de pit, maar er is niet veel.

Dit is hoe ik het ook doe - het is geweldig om reepjes mango te maken om te koken of om te delen. Meer verduidelijking over de 3 plakjes als het helpt: Plak # 1 - "voor" het platte zaad; Plak # 2 - met het platte zaad en een smalle ring van vlees eromheen; Snij # 3 - "achter" het platte zaadje.
... en dan kun je een rooster in het dikke vruchtvlees snijden (niet door de schil), met sneden misschien 2 cm uit elkaar. Duw hem binnenstebuiten en je hebt een egel die je kunt eten zonder al te rommelig te worden :)
#3
+7
Kyra
2010-07-10 02:12:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit nog niet eerder geprobeerd, maar ik heb deze YouTube-video gevonden die laat zien hoe. Snijd in de mango, beginnend waar de stengel was en ga de hele weg rond, net in de pit. Reik naar binnen met een lepel en schep rond de pit, waarbij je de ene helft van de mango uit de pit haalt. Schep vervolgens de pit uit de andere kant.

Ik moet dit proberen, het lijkt bijna te gemakkelijk om waar te zijn.
#4
+5
5arx
2011-02-28 05:32:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de meeste landen waar mango's inheems zijn, is het snijden van een mango een gruwel - ze worden gegeten op het punt waarop ze 'als een vrouw' zijn (gebruik je fantasie), dwz geurig, geparfumeerd, smeltend, zacht en erg sappig .

Als je moet snijdt, kun je over het algemeen 2-4 'plakjes' krijgen zoals @Crispy suggereert en dan, met een slabbetje om, of het beste van alles, in bad , je slurpt weg bij het harige genot dat de pit is van een behoorlijk rijpe mango.

"In de meeste landen waar mango's inheems zijn, is het snijden van een mango een anathema", alstublieft. Ik woon in Zuidoost-Azië en overal waar ik ben geweest, worden mango's gesneden (Thailand, Laos, Vietnam, Indonesië).
Hyperbool. 9 jaar geleden was ik een jonge man en vatbaar voor het gebruik van brede penseelstreken en poëtische licenties. 'anathema' is duidelijk dingen overdreven. Blijf veilig en gezond.
#5
+3
Zepplock
2010-07-10 02:14:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal snijd je het vruchtvlees gewoon rond de pit. Als de mango rijp is (zacht maar niet papperig), krijg je mooie stukjes mango en een minimum aan rommel.

#6
+3
Neil Aitken
2010-07-10 03:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn apparaten die deze nogal zware taak gemakkelijker kunnen maken.

Ik heb ze niet persoonlijk gebruikt, maar ze zijn aanbevolen door vrienden.

Ik heb er een - het werkt geweldig!
Ik heb er ook een, maar het voelt alsof het een grote hoeveelheid vlees achterlaat. Het betekent tenminste dat ik aan de pit mag knagen terwijl er andere dingen aan het koken zijn.
#7
+1
Ryan Elkins
2011-02-28 10:08:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de techniek van Alton Brown voor het bereiden van mango al eerder met succes gebruikt.

Je moet een schijf van de boven- en onderkant afsnijden, zodat je een platte manier hebt om de mango neer te leggen en dan langs de pit te snijden om de twee grote "wangen" en dan de twee smallere "vingers af te snijden ". Je kunt de mango ervoor of erna schillen. Hij laat ook een gemakkelijke manier zien om de mango in blokjes te snijden.

#8
+1
Rej Myers
2014-01-04 22:29:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Scheid het vlezige deel of de wangen van de mango door iets te snijden boven de plek waar de boomstam en het fruit vroeger verbonden waren. Pak na het scheiden van de wangen een waterglas en gebruik dit om een ​​halve "wang" van de mango in het glas te schuiven en los te maken van de schil. Dat doe je zonder de mango te pellen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...