Vraag:
Aanbevelingen voor strategieën voor het organiseren van specerijen
Herb Caudill
2010-07-10 00:32:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Specerijen zijn altijd het moeilijkste geweest om in de keuken bij te houden. Ik ben geïnteresseerd in specifieke aanbevelingen voor

 1. hardware (containers, labels, rekken, enz.) En
 2. organisatieschema's (alfabetische? Categorieën?)
 3. om het gemakkelijker te maken om de kruiden te vinden die ik zoek.

Dit is meer een kennismakingsvraag.
Dit is een geweldige vraag - het is een van de grootste praktische problemen die ik heb bij het koken, aangezien ik geen goed systeem heb.
autobiografisch, dus als ik bieslook wil, moet ik weten dat mijn moeder ze aan mij heeft voorgesteld na peper en zout, maar vóór komijn (dat is na oregano). Kurkuma staat voor mij veel verder op de lijst.
Deze vraag is veel geschikter om te chatten dan voor de hoofdsite. (Ik zie ook dat het bijna een jaar oud is.) Misschien moet het worden gesloten? (Ja, ik ben inderdaad allergisch voor plezier (tm).) :)
@Neil - Ben het er niet mee eens, ik denk dat dit een praktische kwestie is waar veel mensen tegenaan lopen, en waar ze ideeën over zouden kunnen gebruiken, in plaats van een 'leuke' kennismakingsvraag.
Dit is beslist een praktisch * probleem *; het is jammer dat het oorspronkelijk werd geformuleerd als een zeer voor de hand liggende opiniepeiling. Ik zie hier nauwelijks antwoorden die daadwerkelijk uitleggen * waarom * een bepaalde optie de moeite waard is. Een goed antwoord zou een verscheidenheid aan opties bespreken en in feite ingaan op details over zaken als beperkte ruimte, gemakkelijke toegang, meetbaarheid, ruimtelijk geheugen, bewaring, enz. De antwoorden zijn niet op dat detailniveau, noch is de vraag die erom vraagt. Ik hoop dat je begrijpt dat ik geen bezwaar heb tegen het onderwerp zelf; het is een geweldig onderwerp, maar zowel de Q als de A hebben een serieuze opruiming nodig.
Ik heb de Q opnieuw geformuleerd als een verzoek om specifieke aanbevelingen en heb details over mijn eigen ervaring toegevoegd aan mijn A.
Veertien antwoorden:
#1
+11
Dinah
2010-07-10 00:42:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alfabetisch werkt het beste voor ons.

Ik heb een vriend die alfabetisch doet op zoet en hartig.

#2
+10
Herb Caudill
2011-06-19 21:12:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is wat ik uiteindelijk heb bedacht - ik ben erg blij met deze oplossing.

enter image description here

De potten zijn van Amazon.com, worden de labels afgedrukt met een Dymo LabelWriter Twin Turbo, en de plank is een 3-laags Bamboo Expanding Shelf van Container Store.

Mijn aanbevelingen:

 • Gebruik een labelmaker als je die hebt. Alles op dezelfde manier laten afdrukken, maakt het mooier en ook gemakkelijker om te scannen.
 • Het gebruik van uitsluitend hetzelfde type containers vereenvoudigt de opslag en maakt het ook gemakkelijker om te scannen.
 • Plaats de labels richting de bovenkant van de containers, zodat ze zichtbaar zijn boven de bovenkant van de volgende rij naar beneden.
 • Deze plank met traptreden kan worden vergroot om in de beschikbare horizontale ruimte te passen en er passen waarschijnlijk ongeveer 60 containers in, wat genoeg zou moeten zijn voor iedereen.
 • Ik heb gekozen voor alfabetische volgorde, wat ik erg goed heb gevonden. Het heeft het voordeel dat het objectief is - er is geen twijfel over waar iets thuishoort, en er zijn geen taxonomische discussies over in welke categorie nootmuskaat thuishoort.

Als bonus geeft deze opstelling me elke keer dat ik kijk plezier op het!

Hier is een betere deal: [12 potten voor $ 20] (http://www.amazon.com/RSVP-Clear-Glass-Spice-Jar/dp/B0047TDBKG/) (originele link was 4 voor $ 16).
#3
+6
cyberzed
2010-07-10 00:46:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik sorteer de mijne voornamelijk door de soorten te combineren die het vaakst worden gebruikt, zoals komijn en koriander samen ... net als oregano, rozemarijn en tijm. Zout en peper zullen altijd naast elkaar in mijn keuken leven.

#4
+3
Joe Flynn
2011-06-19 01:15:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bewaar mijn kruiden in glazen potten van een halve liter in een kast met een sticker van een labelmaker. De kast heeft drie planken (van boven naar beneden):

 1. Bovenop hele kruiden zoals komijn, mosterd en venkelzaad.
 2. In het midden bewaar ik poedervormige kruiden zoals paprika en kurkuma, samen met gemalen melanges zoals taco-kruiden en kerriepoeder gemaakt van het spul op de bovenste plank.
 3. De onderste plank heeft gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn) en extracten (vanille, amandel).

Op deze manier bevinden de meest gebruikte exemplaren zich op de onderste twee planken waar Ik kan ze gemakkelijker krijgen. De metselaarpotten passen goed in elkaar, ze passen prima in de smalle kast van twee tot twee keer breed en drie keer diep.

#5
+1
Kevin Davis
2010-07-10 00:53:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een magneetstrip aan de muur van mijn keuken waar kleine bakjes aan vast zitten - ik vind hem snel toegankelijk en ziet er gaaf uit ;-)

Ik zag dat op Good Eats, ziet er echt handig uit (ik denk dat het klittenband is daar)
#6
+1
Carmi
2010-07-18 00:10:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb twee methoden die goed samenwerken: Ten eerste houd ik verschillende "families" kruiden bij elkaar. Zo leven gember, komijn en kurkuma over het algemeen dicht bij elkaar. De oregano, tijm, basilicum en rozemarijn bewaar ik ook in hun eigen streek.

De tweede methode is om verschillende vormen / maten containers te gebruiken voor verschillende kruiden. Degenen die ik vaak gebruik en met verschillende "families" (zoals zout, peper of gember) hebben onderscheidende vormen. Gedroogde kruiden worden bewaard in kleine ronde plastic doosjes, terwijl gemalen kruiden meestal in shakers zitten.

Een andere optie is om een ​​kruidenrek aan de binnenkant van de kastdeur te plaatsen, waar alle kruiden op een bepaalde manier worden uitgestald. dat is gemakkelijk leesbaar.

#7
+1
Monica Cellio
2011-06-20 04:22:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bewaar ze in een kast beneden in de hoek (lazy-susan-stijl), stickers met labels op doppen, zoals soorten bij elkaar, meestal toegankelijk aan de uiteinden het dichtst bij de opening.

#8
+1
BobMcGee
2011-06-20 06:35:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn kruiden zijn te talrijk om gemakkelijk op één plek te bewaren. Ik koop meestal specerijen in bulk bij Whole Foods en vul mijn eigen shaker-potten opnieuw. Als het praktisch is, koop ik hele kruiden voor maximaal smaakbehoud en maal ik ze zelf met een koffiemolen. Extra bulk kruiden en hele kruiden worden in mijn vriezer bewaard voor een lange levensduur.

Eenmaal gemalen (of in bladvorm), gaan de kruiden op een roterende carrousel, gesorteerd op categorie (groene kruiden, paprika's en scherpe kruiden, enz.). Degenen die zeldzamer worden gebruikt (kurkuma, garam masala) of in hun eigen shaker-containers (knoflookpoeder, uienpoeder) komen, gaan in de kast.

AL mijn kruiden hebben labels voor wanneer ze zijn gekocht. Ik heb op de harde manier geleerd dat dit de enige manier is om ervoor te zorgen dat je specerijen roteert voordat ze de subtielere smaken verliezen. Groene kruiden en gemalen specerijen verliezen hun smaak bijzonder snel, vooral als ze in plastic zakken worden bewaard of potten die niet goed afsluiten.

#9
  0
Joe
2010-07-10 01:25:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb twee roterende carrousels in mijn kast - vanwege de hoogte van mijn planken passen er alleen kleine containers op één ervan. Ik heb specerijen aan de ene en kruiden en extracten aan de andere.

Ik heb ook een lade met grotere bakjes en zakjes (gebruikt om bakjes bij te vullen, meestal hele kruiden), en grotere items (kaneelstokjes, gedroogd paprika's)

#10
  0
Princess Zeltron
2010-07-31 18:07:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bewaar ze op gelaagde rekken die je bij elke organisatie of keukenwinkel kunt kopen en ik rangschik ze alfabetisch.

#11
  0
Wayfaring Stranger
2011-06-19 01:45:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Twee planken geeft me een eerste snee bij het sorteren van specerijen. ik weet welke specerijen horen bij en welke naar beneden. Dit halveert ongeveer de omvang van het probleem.

Daarna een grote verscheidenheid aan verschillende potjes soorten maakt elke specerij snel herkenbaar. Grote potten voor de populaire kruiden, kleine potjes voor degene die ik één keer per jaar gebruik. De Oregano hoort thuis in een oude Rohrig-scripfles uit de jaren 70. Marjolein en bonenkruid delen hetzelfde type fles, maar hebben verschillende labels.

Mijn moeder bewaarde haar kruiden in een la met kleurcodes op de doppen. Ze kon snel kiezen wat ze wilde zonder de potten op te tillen om naar etiketten te kijken. Door die route te volgen, kun je veel identieke potten gebruiken, en het vinden van een kleurcode is sneller dan lezen

#12
  0
AtlasRN
2011-06-19 05:20:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn kruidenrek achter op de deur van mijn voorraadkast gezet. Ik ging naar Bed Bath & Beyond en ze hebben dit boven het deurrek. De bovenste twee planken worden gebruikt om te bakken en de onderste twee planken worden gebruikt om te koken. Je kunt elke specerij die je hebt gemakkelijk zien en ze zijn erg toegankelijk. Ik hou er absoluut van om de kruiden op deze manier te hebben. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te bereiken, maar het maakt ook aanrechtruimte of schapruimte vrij in een voorraadkast die normaal gesproken bestemd zou zijn voor specerijen.

#13
  0
matthew.bassett
2014-12-30 07:09:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk de methode van Alton Brown in Good Eats: klittenband aan de achterkant van een kastdeur. Gemakkelijke toegang en een slimme manier om opslag te maximaliseren. Ook een geweldige show!

#14
-1
Thomas
2012-12-29 11:50:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een organisatieschema uit voorraadbeheer: ID's of SKU's.

Nummer de kruidenpotjes bijvoorbeeld 1 tot 100.

Volg ze vervolgens in een spreadsheet. Maakt het heel gemakkelijk om precies te vinden wat u nodig heeft. "Ik heb pot 5, 19, 20 en 41 nodig voor dit recept." (Als je specerijen niet direct kunt herkennen, moet je misschien ook de naam op de pot zetten.)

Ik gebruik een spreadsheet met 6 kolommen, zoals:

 • ID. NAAM. HET FORMULIER. DATUM. OPMERKINGEN. REORDER. *
 • ID 7. Chili. GEHEEL. Jan 2012. Ancho (heet!). JA.
 • ID 8. Chili. GROND. Jan 2012. Aleppo (erg heet!).
 • ID 9. Koriander. HEEL ZAAD. Dec 2011.
 • ID 12. Kaneel. GROND. Maart 2012.
 • ID 15. Cinnamon. STOKJES. Maart 2012. JA.
 • ID 16. Kruidnagel. GROND. Apr 2011.
 • ID 18. Kruidnagel. GEHEEL. Maart 2012. JA.
 • ID 21. Cacao. POWDERED, mrt 2010. Dutch-process; geweldig voor warme chocolademelk!

ID. Maakt het gemakkelijk om het kruid te vinden dat u nodig heeft. "Ik heb pot 10 nodig." Het betekent ook dat je het alfabetiseren en / of groeperen van kruiden kunt overslaan. Kaneel direct naast de uivlokken? Geen probleem! Veel gemakkelijker om 5, 6, 7 te ordenen dan op specerijnaam.

FORM. Helpt me de ‘kaneelstokjes’ te pakken, niet de ‘kaneelpoeder’, de ‘hele kruidnagels’ en niet de ‘gemalen kruidnagels’.

DATUM. Laat me weten hoe oud ze zijn, aangezien sommige kruiden na een paar weken / maanden veel van hun smaak verliezen. Als het oud is, overweeg ik om meer te gebruiken (of te vervangen).

OPMERKINGEN. Kan zo ongeveer alles bevatten, zoals "SAFFRAAN IS ZEER DUUR. GEBRUIK SPAREND !!!"

De spreadsheet helpt ook bij het opnieuw ordenen. Ik kopieer / plak de naam gewoon in de website van Penzey (http://www.penzeys.com) en ik vind gemakkelijk wat ik nodig heb om opnieuw te bestellen.

U kunt velden aan de spreadsheet toevoegen, zoals het productnummer bij Penzey's voor "Whole Special Extra Bold Indian Black Peppercorns". Dat helpt zeker als het tijd is om bij te bestellen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...