Vraag:
Waarom vallen hamburgers soms uit elkaar op de grill?
Ryan Elkins
2010-07-10 04:03:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soms heb ik bij het koken van een burger hem zonder duidelijke reden helemaal uit elkaar laten vallen. Komt dit door het gebruik van te mager gehakt? Ik voeg niets toe aan het vlees en besteed niet te veel tijd aan het bewerken van het vlees om de pasteitjes te vormen.

Zie ook: http://cooking.stackexchange.com/questions/143/why-do-my-burgers-end-up-round/ voor algemene bereiding van zelfgemaakte hamburgers.
Ik heb ook hamburgers laten vallen bij het gebruik van gehakt dat was ingevroren en vervolgens ontdooid.
Heb je een foto? De meest waarschijnlijke oorzaak is dat uw vlees te mager is. Vet is nodig om de hamburger bij elkaar te houden.
@SAJ14SAJ, nee ik heb geen foto. Als ik daar bijvoorbeeld olijfolie aan toevoeg, helpt dat dan?
Olie zal niet werken als je verzadigd vet wilt, meestal rundvlees.
Zeven antwoorden:
#1
+8
Tesserex
2010-07-10 04:09:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast het vetgehalte kan het helpen om ervoor te zorgen dat het vlees koud is tijdens het vormen.

#2
+5
LeopardSkinPillBoxHat
2010-07-10 04:54:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over het algemeen vind ik dat je een bindmiddel in de pastei nodig hebt om ervoor te zorgen dat het bij elkaar blijft - ei of paneermeel werken goed.

Ik tweede de broodkruimels +1
Ik vind dat toevoegingen zoals broodkruimels en ei de textuur en smaak van een goede burger aantasten.
@PaulS - Ik begrijp hoe broodkruimels dat misschien zouden kunnen, maar ik weet niet zeker hoe ei de textuur en smaak drastisch zou veranderen.
Ik eet regelmatig hamburgers gemaakt met een ei. Mijn favoriete bar maakt hun hamburgers op deze manier. Ze gebruiken echter heel weinig eieren in een grote partij vleesmix. Dat gezegd hebbende, vermijd ik zoiets toe te voegen. Zoals ze zeggen: "Alles meer dan rundvlees en je maakt een gehaktbrood." Ik denk echter dat dat vooroordeel meer is dan culinaire wetenschap.
#3
+4
Bryant
2010-07-10 04:07:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik altijd een pasteitjespers wanneer ik mijn hamburgers maak, omdat deze ze heel goed comprimeert en ze helpt bij elkaar te blijven.

#4
+3
Eclipse
2010-07-10 04:09:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door pasteitjes in te vriezen voordat ze worden gekookt, blijven ze veel steviger op de grill totdat ze gaar genoeg zijn om bij elkaar te blijven en blijven ze minder aan de grill plakken.

#5
+3
Greg
2014-04-29 20:19:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer de pasteitjes een uur na het vormen onbedekt in de koelkast te bewaren. Dit geeft de eiwitten de tijd om samen te cementeren en kan kruiden de tijd geven om te versmelten. Behandel voorzichtig tijdens het koken, zoals Jwiley suggereert.

Je kunt ook een fijnere haksel maken of met je handen of een mixer bewerken. Hoe meer het heeft gewerkt, hoe plakkeriger het wordt. Maar dat soort textuur is misschien niet waar je op fotografeert.

Proost

#6
+2
Zepplock
2010-07-10 04:08:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw gok is correct. Soms kleeft het ook aan de grill en raakt het beschadigd tijdens het draaien. Je kunt een beetje plantaardige olie gebruiken om het grilloppervlak minder plakkerig te maken.

#7
+2
JWiley
2014-04-29 17:50:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe lang in het proces zet u het over? In mijn ervaring probeer ik de burger maar één keer om te draaien, nadat de kant waar hij voor het eerst op kookt klaar is (je ziet bruin worden aan de rand van de burger). Als je het te snel probeert om te draaien voordat het vlees de kans heeft gehad om aan één kant volledig te koken, zal het vlees aan die kant niet genoeg gaar zijn om de rest van het pasteitje bij elkaar te houden en zal het veel gemakkelijker uit elkaar vallen.

Olie helpt het rundvlees niet bij elkaar te houden, de hoge verzadigde vetten in het vlees zouden voldoende moeten zijn om dit aan te kunnen. Ik raad aan om een ​​spatel te gebruiken die groot genoeg is om onder de maat van de pasteitjes te passen, of om hem langer te laten koken voordat je hem probeert om te draaien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...