Vraag:
Wat is de beste manier om voorraad in de vriezer te bewaren?
Markus
2010-07-10 07:39:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de beste manier om bouillon in de vriezer te bewaren?

Ik kan denken aan ijsblokjes en plastic zakjes, maar ben op zoek naar andere ideeën.

Ook, wat zou de optimale portiegrootte zijn?

We doen ijsblokjesbakken (dan overbrengen in diepvrieszakken) of soms gebruiken we de drukfles.
Zes antwoorden:
#1
+9
Aaronut
2010-07-10 08:15:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik porties van bijna alles vloeistof wil invriezen (inclusief bouillon en sauzen), gebruik ik een afgedekt ijsblokjesbakje zoals OXO Good Grips. Schep het gewoon in de bak en gooi het in de vriezer. Gemakkelijk! Houdt zeer goed, en maakt het erg gemakkelijk om later uit te delen.

Het OXO-product is mijn favoriet, maar het is niet zo moeilijk om generieke vervangers te vinden in een superstore. Probeer er een te vinden met een zachte bodem, zodat je 5 minuten geen moeite hebt om de blokjes eruit te krijgen en dan de zijkanten te schrapen voor alle stukjes die je hebt achtergelaten.

Het bakje voor ijsblokjes is een geweldige manier om voorraad in te bewaren. Je breekt gewoon uit wat je nodig hebt.
Ter info: uw link is verdwenen 404. Ik denk dat de nieuwe link http://www.oxo.com/p-1041-ice-cube-tray.aspx of http://www.oxo.com/p-1203 is -no-mors-ijsblokjesbakje.aspx; ze hebben twee vergelijkbare producten, waarvan u niet zeker weet waarnaar u verwijst.
@derobert: Ja, het was de gewone ijsblokjeshouder. Wist niet dat ze een "morsbak" hadden. Ik weet niet zeker waarom ze er een nodig hebben, mijn gewone dienblad is nooit gemorst.
#2
+7
Joe
2010-07-17 16:22:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou niet van ijsblokjesbakjes als enige invriesmethode, simpelweg vanwege het portioneren - ik maak meestal grote hoeveelheden bouillon en ik heb maar een beperkt aantal bakjes voor ijsblokjes. Dus ik maak een paar verschillende maten, die meestal alleen gebaseerd zijn op dingen die ik heb, en dus heb ik verschillende maten als ik die nodig heb:

  • Gallon zakken met ritssluiting: vul ongeveer de helft sluit alles behalve een hoek, verwijder alle lucht die je kunt, sluit af, leg op vlakke pannen zodat ze niet bevriezen in vreemde vormen.
  • Kleine broodpannen (ik denk dat ze werden verkocht als ' mini broodpannen, ze zijn ongeveer 1/4 tot 1/3 van het volume van een 'standaard' broodpan, misschien 2-3 kopjes per stuk. Invriezen, loslaten, bewaren in zakjes met ritssluiting, waarbij zoveel mogelijk lucht wordt verwijderd.
  • Ijsblokjesbakken (voor als je alleen een Tb nodig hebt voor een saus, of als je gewoon een kom soep snel moet afkoelen zonder deze te verdunnen).

Het is ook bekend dat ik muffinvormpjes gebruik om dingen in te vriezen die ik ongeveer 3 / 4c. Per keer gebruik. (Bijv. Pesto)

Oh - en natuurlijk voor de plastic zakken, wil je de voorraad eerst afkoelen. Ik heb de neiging hem niet eerst in de koelkast te bewaren, omdat ik genoeg botten gebruik zodat het gelatineachtig wordt als ik dat doe. ol het tot bijna kamertemperatuur door gebruik te maken van een koudwaterbad (ik zet mijn soeppan in de gootsteen, vul dan de gootsteen met koud water en ijs, en roer om de paar minuten)

Ik heb ik heb nooit de vriestijd van bouillon van warm / koud gecontroleerd (Mpemba-effect), maar ik zou terughoudend zijn om grote hoeveelheden warme items in mijn vriezer te doen .. dus misschien ijsblokjesbakjes, maar de rest koel ik af voordat ik het invries.

Ja, ik gebruik die zip-tops ook: een geweldige manier om hem op te bergen. Ook heel gemakkelijk om er gewoon een klein deel van te "breken".
Je kunt alle lucht uit de zak halen door hem onder te dompelen in een gootsteen vol water. Laat de niet-gesloten hoek eruit en rits hem dicht terwijl je hem onder water trekt. De druk van het water zal alle lucht verdrijven. Ik gebruik de techniek voor sous vide in plaats van een vacuümmachine.
#3
+4
Josh Goldshlag
2010-07-17 16:59:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik ritssluitingszakken van kwart gallon. Ik vul ze volledig en vries ze op hun kant op een plat oppervlak. Ik gebruik ook vaak 1 pint plastic afhaalcontainers. Ik heb gemerkt dat die twee maten bijna altijd de juiste hoeveelheden voor mij zijn.

#4
+2
Fczbkk
2010-07-10 12:02:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bewaar mijn voorraad in 250 ml rechthoekige slaapzakken voor eenmalig gebruik met een dop.

  • Ik vind de 250 ml ideale portie voor mijn gewone behoeften.
  • Eenmalige slaapzakken zijn erg goedkoop en ik hoef me geen zorgen te maken over het schoonmaken ervan. Ze zijn ook veel dunner en dat bespaart veel ruimte in de vriezer.
  • Rechthoekige vorm bespaart ook ruimte.
  • De voorraad hoeft niet echt te worden afgedekt met een dop. Zodra het vriest, maakt het niet uit. Maar met een pet kan ik ze opstapelen. Nogmaals, dit bespaart ruimte in de vriezer.

Mijn vriend - een professionele kok - heeft een andere methode. Maar het vereist wat uitrusting:

Hij stopt de voorraad in een plastic zak. Dan gebruikt hij een machine die alle lucht eruit zuigt en verzegelt. Hij vriest elke platte zak afzonderlijk in. Als ze eenmaal bevroren zijn, stapelt hij ze op. Hierdoor is optimaal gebruik van de vriesruimte mogelijk.

Wanneer hij de bouillon moet gebruiken, snijdt hij de zak gewoon open en breekt hij de bevroren bouillon in stukken. Het is gemakkelijk, want de plakjes bevroren bouillon zijn erg dun.

#5
+2
Steve
2013-09-24 10:42:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal doe ik porties van 500 ml in een ritssluitingzak van een kwart gallon en doe de zakken in een broodpan om hun vorm te behouden terwijl ik ze invries.

Maar ik heb onlangs een paar "tovolo king" siliconen ijsblokjesbakjes gekocht om porties babyvoeding in te vriezen (ongeveer 100 ml per blokje) en ontdekte dat ze ook goed zijn voor het invriezen van kleine porties bouillon of bouillon. Omdat het siliconen zijn, is het gemakkelijk om de mal na het invriezen van de kubus te pellen. (Ik vries ze in en doe de blokjes dan in zakken.)

De zakken van 500 ml zijn lekker als ik een paar kopjes bouillon nodig heb en de blokjes van 100 ml zijn lekker als ik kleinere porties nodig heb.

Ze maken ook een kleinere bak met 1 oz blokjes, wat handig is als je een kleine hoeveelheid bouillon nodig hebt om een ​​saus af te maken. (Ik gebruik ze ook voor overgebleven kokosmelk.)

#6
  0
moscafj
2013-09-25 03:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plastic bakjes van kwart en pint ... het soort dat vaak wordt gebruikt voor Chinese afhaalmaaltijden in de VS. Goedkoop. Herbruikbaar. Microgolfoven veilig. Vaatwasserbestendig. Beschrijfbaar met Sharpie ... Sharpie veegt af voor nieuw label.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...