Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat delicaat voedsel aan de grill blijft plakken?
Herb Caudill
2010-07-10 00:38:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik vis of kip gril, blijft vaak veel van het vlees en / of de huid aan de grill plakken. Wat is de beste manier om dit te voorkomen?

11 antwoorden? Werkelijk? (En niet een van hen kan aanspraak maken op volledigheid.) Misschien moet deze vraag worden beschermd?
Over het algemeen start u bij het grillen met de grill en gebruikt u een spray van plantaardige olie op het oppervlak net voordat u het voedsel erop legt. Ik ben het eens met de persoon die zei dat je niet te snel moet spiegelen. Elk voedsel moet goed worden dichtgeschroeid voordat je het omdraait, vooral bij hamburgers.
Als je van plan bent om een ​​biefstuk op de grill te zetten, raad ik je aan om hem lekker in te wrijven met olijfolie, en wat voor kruiden je maar wilt ... misschien een beetje rozemarijn.
Elf antwoorden:
#1
+16
shsteimer
2010-07-15 19:16:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Andere mensen hebben op dezelfde manier geantwoord, maar zorg er zeker voor dat uw kookoppervlak ZEER HEET is voordat het voedsel het oppervlak raakt. Koud eten + koud metaal = plakken!

Daarnaast moet u er ook voor zorgen dat u niet te vroeg begint te flippen. Laat het eten koken en aan één kant goed dichtschroeien voordat je probeert om te draaien. Als je dit doet met een heet oppervlak, zou je geen problemen moeten hebben met plakken.

Nog een ding, het is belangrijk dat het grilloppervlak schoon is, dus maak je grill religieus schoon nadat je hem hebt gebruikt. tijd, en het dan lichtjes in te oliën voordat u het gebruikt, kan op dit gebied een enorme hulp zijn.

Omdat ik bijzonder lui ben, reinig en olie ik mijn grill aan het begin van elk gebruik. (als ik het daarna schoon maak, moet je het opnieuw oliën, tenzij je geëmailleerde of roestvrijstalen roosters hebt ... anders riskeer je oxidatie terwijl het zit).
#2
+5
Joe
2010-07-10 03:36:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal beginnen met het met de anderen eens te zijn: olie je grill (nadat je hem eerst hebt schoongemaakt) en zorg ervoor dat hij warm is. Zie het als het kruiden van een gietijzeren pan, maar je moet het opnieuw doen, omdat de hitte van de grill het kan bakken.

Blijf het vervolgens niet proberen te verplaatsen. Dingen als kip en biefstuk komen vrij van de (goed geoliede) grill als ze er eenmaal doorheen zijn geschroeid.

Vis, maar ik ga met een alternatieve, mogelijk controversiële methode: aluminiumfolie. Gebruik een stuk folie dat iets groter is dan het stuk vis (één voor elk stuk, je wilt ruimte tussen elk stuk zodat de rook omhoog komt) en smeer het lichtjes in. Als je het op een hete grill zet, krijg je zelfs nog grillsporen.

#3
+4
Bryant
2010-07-10 00:47:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat het helpt als je wat bakolie op de kip of direct op de grill strijkt. Als je het vlees iets beweegt voordat het te lang gaart, zal het ook helpen om niet zoveel te plakken.

#4
+4
Michael Mior
2010-07-10 03:03:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg er naast olie voor dat de grill lekker heet is voordat je gaat koken. Hetzelfde principe is van toepassing bij het bakken in de pan.

#5
+3
Guildencrantz
2010-07-10 00:50:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over het algemeen is vet de beste manier om plakken te voorkomen. Een oplossing is om vet (olie) direct voor het koken op het vlees of op de grill aan te brengen. Het andere is om de grill niet te veel schoon te maken. Hoewel je moet voorkomen dat er teveel rotzooi op de grill blijft hangen, wil je het laten kruiden, net als bij een gietijzeren pan. Naarmate de vetten en alles zich op de grill opbouwen, zal het toekomstige maaltijden helpen om vast te houden.

#6
+2
Nathan Koop
2010-07-10 01:09:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alle boeken die ik heb gelezen, zeggen dat het oliën van je eten de voorkeur heeft.

Dat gezegd hebbende, smeer ik mijn grill vaak in met een papieren handdoek met olie erop

#7
+1
Ian Turner
2010-07-10 03:19:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou de grill kunnen kruiden. Smeer de grill in voordat je gaat koken en verwarm de grill dan. De verwarmde olie zorgt voor een 'non-stick' oppervlak op de grill. Hoe vaker u het doet, hoe meer de antiaanbaklaag de grill wordt.

#8
+1
Herb Caudill
2010-07-19 17:49:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had papieren handdoeken gebruikt om de grill in te oliën, en ik ontdekte net dat kranten een stuk beter werken. Papieren handdoeken absorberen de olie en geven deze vervolgens niet af, en laten vezels achter op de grill. De krant vervoert de olie maar laat deze vervolgens op de grill los.

Ik heb dit gisteren geprobeerd en na verschillende toepassingen van olie, was de grill geweldig gekruid, in die mate dat het eten een beetje te veel rondschoof.

#9
+1
Ric
2013-07-05 00:51:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iets wat ik vandaag voor het eerst heb geprobeerd: ik heb geoliede groene uien gebruikt om scheiding te creëren tussen mijn vis en de draadmand. Mijn vis kwam er perfect uit en de verkoolde groene uien verbeterden de presentatie en misschien zelfs de smaak.

#10
+1
Davis
2014-01-09 01:58:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben echt verbaasd dat nog niemand het heeft gehad over grillen op houten planken. Het is een uitermate handig alternatief om te voorkomen dat lichter vlees / zeevruchten aan de grilloppervlakken blijven kleven. Meestal zijn ze niet te duur en krijg je de extra bonus van het rokerige aroma in je eten.

Link naar een degelijke primer over grillen op houten planken voor geïnteresseerden: http://backyardprovisions.com/blogs/grilling-101/10784049-wood-plank-grilling

#11
  0
angeblah
2010-07-17 06:42:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Zoals anderen al hebben gezegd, wees niet bang voor vet of hitte. Laat het een tijdje zitten. Wanneer de korst zich heeft gevormd en het voedsel klaar is om te worden omgedraaid, moet het vrij gemakkelijk loskomen met een beetje zachtjes duwen. Bovendien vind ik dat het baggeren van vis in een beetje meel helpt om plakken te voorkomen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...