Vraag:
Hoe kan ik mijn recept voor barbecuesaus verbeteren?
cyberzed
2010-07-10 00:41:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de laatste tijd geprobeerd mijn BBQ-saus te verfijnen en ik ben heel benieuwd of ik het kan verbeteren, of dat ik een saus voor een verkeerd doel mix. De keren dat ik het heb gemaakt, is het gebruikt als marinade voor steaks, en als spread op de steaks terwijl ze op de grill lagen, maar als je de basis ervan vond als een ribglazuur.

Tot nu toe heb ik:

 • Een scheutje Jack Daniels
 • 2 kopjes ketchup
 • 1/2 kopje bruine suiker
 • 1 kopje ciderwijnboom
 • Een scheutje sinaasappelsap
 • 2 theelepels Worcesthershiresaus
 • 3 teentjes knoflook
 • 1/2 theelepel droge mosterd

Gebruik ik het "verkeerd" (betwistbaar aangezien je sowieso niet weet wat goed en fout is) ... moet ik meer naar een niet- galizing saus voor een biefstuk?

er is een gebrek aan kruiden, zoals bijna iedereen suggereerde, en misschien wil je ook wat peper en chili ...
Ik vond dit zoeken door middel van gesloten vragen. Ik weet niet zeker of dit echt een goede kandidaat is om te sluiten. De titel moet worden gegoocheld, maar het kan worden gemasseerd tot een receptverbeteringsvraag.
Ik heb de titel gewijzigd om de hoofdtekst van de vraag weer te geven. Ik denk dat dit werd gesloten door een vroege anti-recept-ijver. Ik denk dat dit een goed voorbeeld is van een veel gestelde, op het onderwerp gebaseerde recept-gebaseerde vraag.
Ik heb gestemd om te heropenen. Het lijkt me goed.
Ook gestemd om te heropenen. Ik zou echter graag zien dat het OP een meer specifieke vraag stelt over wat er mis is - is de consistentie verkeerd, de smaak, kookt het vreemd, brandt het op de grill, enz.
Ik heb zojuist de laatste heropeningstem uitgebracht. Deze vraag is heropend. Ik had oorspronkelijk gestemd om te sluiten in de beginperiode, toen we nog aan het uitzoeken waren wat de omvang van de site was. Het lijkt on-topic te zijn met wat ons huidige begrip is: http://meta.cooking.stackexchange.com/questions/110/what-should-our-faq-contain/126#126 en http: // meta. cooking.stackexchange.com/questions/4/should-i-need-a-recipe-for-x-questions-be-off-topic en http://meta.cooking.stackexchange.com/questions/49/restaurant- mimiek-vragen-toegestaan ​​/ 70 # 70
Ik ben best blij dat het weer open is, en gevonden op onderwerp met de nieuwe titel :)
Als u hiermee voor of tijdens het koken biefstukken marineert / glazuur, moet dit ertoe leiden dat veel van de korst op uw steaks verbrande suiker is, in plaats van gemalen vlees. Ben je blij met die verbrande suikersmaak? Zo niet, heb je geëxperimenteerd met het grillen van de steaks zonder saus (alleen zout en misschien olie), en vervolgens de saus te gebruiken om in te dippen, of een lichte borstel tegen het einde van de bereiding? Het kan zijn dat u enige verbetering kunt krijgen door de manier waarop u de saus gebruikt te veranderen, in plaats van de saus zelf.
Drie antwoorden:
#1
+7
Pulse
2010-07-10 17:38:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een soortgelijk recept, helaas herinner ik me de originele bron niet, maar ik ben in de loop van de tijd toch veranderd.

Dingen die ik niet gebruik die je in je recept hebt:

 • Suiker
 • Jack Daniels
 • Ciderazijn
 • Worcestershiresaus
 • mosterd

Dingen die ik wel gebruik:

 • Veel versgemalen kruiden. Typisch 4 of 5 kruidnagel, theelepel komijnzaad, eetlepel venkelzaad, zwarte peper en zout.
 • Verse kruiden, waaronder rozemarijn, laurier en tijm
 • Balsamicoazijn - ongeveer een halve fles goedkoop spul
 • Sinaasappelschil - schil van een hele sinaasappel
 • Gerookte paprika - ongeveer 4 volle theelepels
 • Olijfolie - ongeveer 4 eetlepels

maal de kruiden fijn en doe ze in de marinade. Hak de verse kruiden fijn (laat de verse laurierblaadjes heel) met de sinaasappelschil en een hele bol knoflook en voeg ze toe aan het kruidenmengsel. Voeg daar sap van een sinaasappel toe, de balsamico, gevolgd door de ketchup en olijfolie. Goed mengen.

Roer het vlees goed in en doe het in de marinade. wrijf het marinade-mengsel in alle groeven zodat het vlees goed doordringt.

Dek de bakplaat af met folie en bak in een oven gedurende ongeveer een uur (afhankelijk van het vlees en de hoeveelheid) als het eenmaal op is de oven kan hij op de barby worden geplaatst.

De vorige editie van de saus is gemaakt met paprika en cayennepeper, en de andere mensen van de BBQ hebben me gepikt voor een recept ... meer experimenten volgen: D
Dus hij verwijdert de helft van de ingrediënten in dit recept en noemt dat verbetering. Dat is geen verbetering. Het is een nieuw recept.
#2
+5
Bryant
2010-07-10 01:48:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb maar een paar barbecuesauzen gemaakt, maar ze zijn altijd heel goed uitgekomen. Ik raad je aan wat kruiden aan je recept toe te voegen (of gewoon een bbq rub).

 • paprika
 • zwarte peper
 • grof zout
 • knoflookpoeder
 • uienpoeder
 • cayennepeper

Een ander goed ingrediënt is vloeibare rook, omdat het een lekker rokerige smaak.

#3
  0
Frank Gerstmann
2019-08-24 03:51:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de basisbasis van je saus best goed is. Als het er niet uitkwam zoals je wilde, waren de hoeveelheden dingen die je gebruikte misschien onevenwichtig. Persoonlijk zou ik het niet erg vinden om je saus te maken en te kijken hoe het werkt. Maar ik zal kijken of ik je saus kan "verbeteren" door misschien een paar add-ins te noemen. Ik zal de spullen van je spullen in dit idee van je saus stoppen met mijn toevoegingen.

Een scheutje Jack Daniels (1/2 kopje whisky, of het nu Jack Daniels of Evan Williams is, etc.) 2 kopjes ketchup (Franse ketchup is wat ik zou doen, maar eigenlijk is elke ketchup prima) 1/2 kop bruine suiker (persoonlijk zou ik donkerbruine suiker gebruiken omdat de lichtbruine suiker niet zo succesvol is in sommige sauzen die ik heb gedaan) 1 kopje ciderwijn (misschien kun je in plaats daarvan witte azijn proberen om meer een vleugje naar voren te brengen) Een scheutje sinaasappelsap (probeer in plaats daarvan een kopje appelsap) 2 theelepels Worcesthershiresaus 3 teentjes knoflook 1 / 2 theelepel droge mosterd 1/2 kopje druivengelei 1/3 kopje gezette koffie (haal een kopje koffie voor in je plaatselijke café, maar voeg geen room of suiker toe, ga naar huis en doe 1/3 kopje koffie in de saus) 1 eetlepel kerriepoeder 1/4 kopje cocktailsaus

Dit komt van mijn herinnering aan het gebruik van deze andere ingrediënten. Ik weet niet of het voor jou zal werken, maar het is wat ik zou aanraden als je je saus een beetje wilt aanpassen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...