Vraag:
Middelen voor het bepalen van kookvervangingen
flicken
2010-07-10 08:43:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Te oordelen naar het aantal vragen dat is getagd met vervangingen , is dit iets wat vaak wordt gesteld.

Zijn er bronnen om vervangingen te vinden, en onder welke omstandigheden werken deze? Appelmoes kan bijvoorbeeld gedeeltelijk de olie in muffins vervangen (omdat de olie voor het vochtgehalte is), maar kan geen olie vervangen bij het koken van een omelet (omdat de olie voorkomt dat het ei aanbakt).

Twee antwoorden:
#1
+7
Brendan Long
2010-07-10 08:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze van AllRecipes.com is behoorlijk uitgebreid. Ik herinner me dat ik er lang geleden een vond die in categorieën was ingedeeld. Misschien kan iemand anders het vinden.

Geweldig, het beantwoordt de vraag naar oliesubstitutie door het op te splitsen in "Plantaardige olie - voor bakken" en "- voor frituren". Hoopte op iets met meer uitleg over * waarom * de vervanging werkt, dus als ik niet zeker weet of de vervanging geschikt is in mijn situatie, kan ik zien of de onderliggende vervanging past.
#2
+2
Joe
2010-07-16 02:34:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Cook's Thesaurus is handig, omdat het items groepeert in categorieën, beschrijft wat de verschillen zijn, en vaak vervangingen voor specifieke doeleinden vermeldt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...