Vraag:
Soep is te zout!
Elizabeth Schechter
2010-07-10 06:48:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een fout gemaakt met mijn laatste partij kippensoep, en het is te zout om te eten. Is er een manier om het op te slaan?

De oude regel met zout is: vergis je altijd aan de lage kant .. je kunt er later meer in doen, maar je kunt het er niet uithalen :)
mogelijk duplicaat van [How to fix food that got extra salt?] (http://cooking.stackexchange.com/questions/255/how-to-fix-food-that-got-extra-salty)
Elf antwoorden:
#1
+16
Kiesa
2010-07-10 06:57:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Peter Martin van Chef Talk stelt voor om suiker of ciderazijn toe te voegen. Hij noemt ook de oude aardappeltruc, maar zegt dat het voor hem niet effectief is, tenzij het maar iets te zout is.

Interessant! Wat moet de ciderazijn doen?
ciderazijn is zuur, zout is een basis. Misschien moet de chemische reactie een deel van het zout binden en daardoor de smaak neutraliseren?
Ik weet het niet zeker. Ik kan veel verwijzingen vinden om het op deze manier te gebruiken, maar geen verklaring waarom.
@Elizabeth - het is een kwestie van evenwicht; iets dat zowel zout als zuur is (of zout en zoet) lijkt niet zo overdreven zout. Ik heb echter redelijk geluk gehad met de aardappeltruc. Ik gebruikte plakjes vastkokende aardappel op veel oppervlakte, maar die kon ik er nog steeds uit vissen.
@txwikinger: eigenlijk zout is geen basis, zout is een zout. Zouten zijn wat wordt gevormd wanneer een zuur reageert met een base.
De reden dat dit werkt, is dat zuur de tong misleidt om minder zout (of inderdaad suiker) waar te nemen; daarom zou een citroentaartmengsel ondraaglijk zoet zijn voordat je de citroen toevoegt.
#2
+16
Matthew Scouten
2011-01-29 22:11:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maak een tweede portie soep en voeg zout toe, en meng ze.

#3
+6
Alejandro Mezcua
2010-07-10 11:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een truc die soms werkt, is om er een aardappel in te doen en een beetje te koken. Het heeft de neiging om wat zout op te nemen en geen smaak af te geven.

Eerlijk gezegd heb ik deze truc geprobeerd en het heeft nooit voor mij gewerkt. Ik geloof dat het een keukenmythe is.
Bedoel je hiervoor gekookte of rauwe aardappelen?
#4
+4
djangodude
2012-01-30 12:05:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voeg water en / of ongezouten kippen- of groentebouillon toe ... maar afhankelijk van hoe te zout je soep is, kun je hem misschien niet redden zonder een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde vloeistof.

Ja, of bouw er gewoon op. Voor een kippensoep kun je bijna alles toevoegen: plakjes (ongezouten) kip, tomaten uit blik, room, wat groenten die je lekker vindt, etc.
#5
+3
kirsty
2012-05-21 03:12:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maak nog een batch zonder zout en meng de twee batches door elkaar. Het is de enige manier om soep te bewaren die te zout is. Niets anders werkt.

Als je het na het mixen moet indikken, gebruik dan een smashpoederpakket en voeg dienovereenkomstig toe.

Poeder breken? Ik ken dat niet. Kunt u wat informatie geven over wat dat is of een link verstrekken?
Bedoel je aardappelpoeder smash? Dat is het enige waar ik online een verwijzing naar kan vinden, en het zou zeker helpen om soep dikker te maken.
#6
+3
KM Clifton
2014-12-27 12:45:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Giet de soep af en zet de massa apart. Doe zoute bouillon in een lg, minstens een halve pot. Voeg een handvol peterselie toe, paar in vieren gesneden uien, bleekselderij (uiteinde) en hart met bladeren, 2 of 3 in stukjes gesneden wortelen, 2 med. Geschilde aardappelen, in vieren gesneden en kleine kip die je hebt schoongemaakt. Breng aan de kook, laat inkoken en breng een paar uur in de zomer. NIET SEIZOEN. wanneer vlees van botten valt, stam. Pluk het vlees af en meng erdoor. De helft van de vriezer invriezen in containers met een inhoud van 3 liter. Voeg je vaste van de vroege zoute soep toe. Proef nu voor kruiden. Het zou nu in orde moeten zijn.

#7
+2
Adam A
2010-07-10 06:50:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien gewoon meer water , meer kippenbouillon ?

kippenbouillon is meestal zout, dus waarschijnlijk alleen water.
* Ingeblikte * kippenbouillon is meestal zout.
#8
+2
Carmi
2010-07-18 00:00:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een bosje peterselie aan de soep toevoegen en deze nog een uurtje koken, is meestal voldoende. Peterselie heeft de neiging om het zout op de een of andere manier op te nemen, althans qua smaak. Ik weet niet zeker hoe het werkt, maar het werkt voor mij, vooral als ik nep kippenbouillonpoeder heb gebruikt (we gebruiken het in vegetarisch huishouden).

Hoe dan ook, in een goede Joodse kippensoep zou peterselie moeten zitten, dus waarom zou je er niet meer toevoegen? Dat is wat mijn oma me heeft geleerd.

#9
+2
DebraMN
2015-11-18 23:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat het het gemakkelijkst is om: ongeveer de helft van de vaste stoffen te verwijderen met een schuimspaan (vlees, groenten, noedels, bonen enz.), ze in een zeef of vergiet te doen en ze snel warm of heet af te spoelen water, verwijder vervolgens 1/4 van de bouillon en vervang deze door water (u kunt deze bouillon bewaren als u in toekomstige soepen wilt gebruiken, maar label hem dan niet alleen of met extra zout), voeg een extra 1/4 toe de oorspronkelijke hoeveelheid andere smaakmakers (behalve geen zout meer, dit omvat geen knoflookzout of uienzout) voeg het afgespoelde vlees en de groenten terug in de pan en laat het 20 tot 30 minuten sudderen om de smaken de kans te geven zich te vermengen.

#10
  0
E. Harrington
2016-01-09 06:37:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de fout gemaakt om al het druipwater van gebakken ham te gebruiken bij het maken van soep en het was veel te zout. Ik volgde het advies van DebraMN op en schepte al het vlees en de groenten uit de pan, spoelde ze goed af met warm water en liet ze uitlekken in een vergiet. Ik schonk de helft van de bouillon eruit en voegde er gewoon water bij. Bij het proeven van de groenten voordat ik ze aan de pot toevoegde, ontdekte ik dat de rutabagas die ik had gebruikt erg zout waren, dus ik viste zoveel mogelijk rutabaga uit en deed het vlees en de groenten weer in de pot. Ik heb ongeveer 2 theelepels toegevoegd. suiker en 2 eetlepels. Ciderazijn tot wat ongeveer was. 2 qts. soep. Ik heb er twee in vieren gesneden rauwe aardappelen bij gedaan en ongeveer een uur laten sudderen en dat hielp wat, maar de rutabagas leken echt het zout te hebben opgenomen en de soep bleek behoorlijk goed te smaken.

Omdat zoveel mensen die de aardappeltechniek gebruiken, de aardappelen niet veel zout kunnen laten opnemen, klinkt het misschien alsof ze in plaats daarvan rutabagas moeten gebruiken.
#11
-1
Ted B
2017-12-28 20:29:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Snijd een aardappel in stukken, mooie dikke rondjes, en kook in bouillon. Het zal het zout opnemen. Proef bouillon tot het de juiste zoutigheid voor je is. Vis de aardappel eruit (wat geweldig is als puree voor een traktatie ... lekkere bouillonsmaak). Door de aardappel te koken, wordt zetmeel aan de bouillon toegevoegd, zodat het niet meer helder is. Het toevoegen van meer nieuwe, minder zoute bouillon werkt, maar "WERK". Het is gemakkelijker om kleine hoeveelheden water naar smaak toe te voegen of een zoutarm blokje als het te zwak wordt. Aardappel heeft altijd voor mij gewerkt, moet het soms een tijdje koken als het echt zout is.

Herhaal de antwoorden niet


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...