Vraag:
Hoe open je een kokosnoot?
forefinger
2010-07-10 03:49:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zonder uzelf of anderen te doden?

is dit voor verse, groene kokosnoot, of niet voor verse, bruine, harige?
gerelateerd - http://cooking.stackexchange.com/questions/572/knife-chopping-through-bone-or-coconut
Engels of Afrikaans :-)
Acht antwoorden:
#1
+21
Sam Holder
2010-07-13 13:48:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste manier om een ​​bruine harige kokosnoot te openen, geen frisse groene (ervan uitgaande dat je rechtshandig bent, denk ik dat sinistere mensen de instructies kunnen omdraaien, maar ik heb het niet geprobeerd).

Eerste beeld dat de kokosnoot een kop is, alles is hieraan gerelateerd, dus de visualisatie is belangrijk. De drie gaten zijn de ogen en de mond van het gezicht. Ze vormen van nature een oog / mond-ding. je zult zien dat het er maar echt uitziet als een ogen / mond in één richting. staar in zijn ogen (dit stukje is niet zo belangrijk, maar ik doe het graag).

Houd het nu in je linker handpalm, onder zijn kin / waar de nek zou zijn, met de 3 gaten in de kokosnoot gerangschikt als de ogen en mond van een gezicht naar rechts kijkend, mond onder de ogen, met het haar naar boven gericht. Er zal een lichte 'naad' tussen de ogen en de achterkant over de bovenkant van het hoofd lopen.

Neem dan een groot, zwaar mes en gebruik de VLAKKE kant van het mes (niet de scherpe rand), een hakmes werkt het beste, sla met de kokosnoot hard over het 'voorhoofd' van de kokosnoot, waar de haarlijn zou zijn, met als doel precies op de 'naad' te slaan. Je hebt misschien een paar keer nodig om de scheur helemaal open te krijgen, maar soms kan het in één keer worden gedaan.

Als je dit goed doet, barst het in een rechte lijn van oor tot oor langs de haarlijn . Werkt een traktatie. En meestal kun je de schaal ergens voor gebruiken als je een zuivere pauze hebt.

Als je eenmaal de eerste scheur hebt, kun je de kokosnoot uit elkaar halen of draaien in je hand en er nog een paar keer op slaan op de ongescheurde delen, volgens dezelfde lijn als de eerste scheur, om de twee stukken volledig van elkaar te scheiden.

Als alternatief kun je het 15 minuten in de oven steken, @ 400F, waarna de schaal zou moeten beginnen te barsten . Dan kun je het gereedschap naar keuze gebruiken om het kraken af ​​te werken, deegroller, hamer, moersleutel, plat of mes een andere kokosnoot, wat dan ook. Maar waar is het plezier daarin?

Ik werk langs de naad, draaiend / slaand terwijl ik ga ... de jouwe klinkt alsof je op één plek focust?
ja, ik merk dat een harde klap op de juiste plaats een scheur veroorzaakt over ongeveer de helft van de kokosnoot, die je dan open kunt wrikken, of je kunt draaien en opnieuw slaan om volledig te scheiden. Ik heb deze info aan het antwoord toegevoegd.
Dit kan een afbeelding gebruiken om te demonstreren :)
@jmoeller: Ik zal eraan werken. Ik weet niet zeker of mijn ascii-kunst zo goed is;)
#2
+9
Recep
2010-07-13 15:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gemakkelijkste manier is om een ​​oven te gebruiken. Ik vind dat 190C / 375F handig is.

Voordat u het in de oven plaatst, moet u het water uit de kokosnoot laten lopen. De 2 van de 3 gaten boren met een hamer + schroevendraaier werkt prima.

Na ongeveer 15 minuten uit de oven te hebben gehaald, gebruik je een hamer om de kokosnoot gemakkelijk open te breken. Als het niet gemakkelijk gekraakt is, laat het dan nog een paar minuten rusten.

+1: Dit is absoluut de beste manier om uw hand niet af te hakken. Ik raad aan om een ​​echte boor te gebruiken om de gaten te boren ... Het werkt geweldig. Zorg er natuurlijk voor dat je boor schoon is (ik heb er eigenlijk een paar dat ik alleen voor voedsel gebruik).
De beste manier om het water eruit te krijgen zonder gebruik te maken van elektrisch gereedschap, is door een kurkentrekker te gebruiken. Een van de ogen is zacht en je kunt er een kurkentrekker in krijgen en hem er dan gewoon uittrekken om een ​​mooi schoon gat te creëren
#3
+4
txwikinger
2010-07-10 03:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De brute force-manier is met een machete :) Je kunt het echter ook doen met een kleine handzaag (wat handig is als je de schaal ergens voor wilt gebruiken - het zijn coole schuilplaatsen voor vissen in een aquarium). Anders kun je het splitsen met een brede beitel en een hamer.

Voor verse kokosnoten is de machete koning (althans in Brazilië).
Ik zou in plaats daarvan een hamer gebruiken.
#4
+3
AttilaNYC
2010-07-19 06:42:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je alleen maar de melk eruit wilt krijgen, prik dan in twee van de 'ogen' en laat ze uitlekken. Lach niet, maar zoek een betonnen vloer en sla snel op de kokosnoot en hij zal in redelijk gelijkmatige stukken splijten. Pas op want de randen kunnen scherp worden ....

#5
+3
user846
2010-07-19 07:12:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trek langs de omtrek van de kokosnoot een lijn met water. Hierdoor ontstaat een spleetlijn. Sla dan hard op deze lijn met een kleine steen of gelijkwaardig & Voila! Geloof me niet? Probeer het!

Ik moet dit proberen ...
#6
  0
david
2013-12-29 19:52:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een video die laat zien hoe je het moet doen:

http://www.youtube.com/watch?v=GGcG3CwqHm0

Ik heb het gedeelte van je antwoord verwijderd dat was gekopieerd van dat van iemand anders. Nu rest alleen nog een link naar een video, wat niet erg handig is - we geven er de voorkeur aan dat je de methode hier samenvat, zodat mensen het gewoon kunnen lezen.
#7
  0
Adele C
2013-12-29 22:09:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik een kind was, bracht mijn vader kokosnoten mee naar huis. Hij prikte in de ogen en liet het sap eruit lopen, waarna mijn broers en zussen en ik naar een raam op de tweede verdieping renden en de kokosnoot op het asfalt lieten vallen. Werkte redelijk goed.

#8
-2
Brettski
2010-07-19 08:28:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat je niet zei dat je het kokoswater wilde behouden, gebruik je gewoon een grote oude bijl!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...