Vraag:
Op welke kookboeken kom je altijd terug?
lomaxx
2010-07-10 09:14:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Net als ik zijn er hier waarschijnlijk veel mensen die veel kookboeken hebben, maar ik merk dat ik steeds weer terugkom naar dezelfde 1 of 2 boeken om me de basis te geven van de meeste dingen die ik kook.

Voor mij kom ik terug naar het Jamie At Home -boek en Jamies Italië, maar ik ben benieuwd welke andere kookboeken anderen hebben als hun "ga naar" kookboeken?

Waarom is dit gesloten? Dit zijn onzin, een kookset MOET een kookboekaanbeveling hebben.
Omdat dit werd gestoten, voor de goede orde, dit werd gesloten omdat het * deed * om polling - er zijn 86 antwoorden! Het had al lang daarvoor gesloten moeten zijn, maar we waren niet waakzaam genoeg. Er zijn ook veel vragen over gesloten programmeerboeken over StackOverflow; Het is niet zo dat Seasoned Advice hier iets raars heeft gedaan.
85 antwoorden:
#1
+52
Aaronut
2010-07-10 18:03:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Absoluut het kookplezier. Het is geen handig kookboek voor mensen met drukke schema's of weinig geduld - de meeste recepten zijn gericht op smaak en niet op speciale diëten of snelle bereidingstijden - maar ten minste 9 van de 10 recepten die ik daar probeer, hebben een bijna perfecte smaak en textuur.

IMO, dit zou in de keuken van elke kok moeten staan, zelfs degenen die niet echt kookboeken gebruiken. Het bevat alle klassieke recepten en je weet nooit wanneer iemand je zal vragen om Chicken Kiev te maken.

+1. Het is een geweldig hoofdbestanddeel van elke keuken. Tal van zeer eenvoudige instructies voor wanneer een ingewikkelder recept zoiets als "geblancheerde aardappelen" is en je bent vergeten hoe je een aardappel moet blancheren.
Ik heb eigenlijk gemerkt dat de vreugde van het koken me vaker op een dwaalspoor heeft gebracht dan me op het goede pad heeft gebracht. Ik laat het op de boekenplank liggen en raadpleeg andere teksten.
@Daniel: Geen boek is natuurlijk voor iedereen, maar ik ben benieuwd naar enkele voorbeelden hiervan. De enige recepten die ik in dat boek neig te negeren, zijn de Aziatische; vrijwel al het andere dat ik heb geprobeerd, was perfect (hoewel ik duidelijk niet alles heb geprobeerd).
Ik heb een aantal recepten uit dat boek geprobeerd, en de enige die ik goed vond, was die van Alfredo. Die ik regelmatig aanpas om op te fleuren. Alle anderen waren flauw en smaakloos. Of gewoon saai. Of gewoon werkte niet. Ik had gewoon slechte ervaringen met dat boek en ben er uiteindelijk mee gestopt.
Het is onmisbaar; het is als een woordenboek. Het is het enige boek dat je pakt als je een jaar in de derde wereld gaat wonen. Het vertelt je hoe je alles en nog wat moet koken, schoonmaken en voorbereiden. Maar als kookboek voor geweldige recepten? Eh, niet zo veel.
#2
+30
Covar
2010-07-11 08:12:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I'm Just Here for the Food van Alton Brown Als ik een techniek ga gebruiken die ik niet 100% ken.

Dit boek heeft mijn manier van koken totaal veranderd.
#3
+27
MRJ
2010-07-17 01:07:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bittman's "Hoe alles te koken." Het is echt geweldig - eenvoudig en gemakkelijk - en je kunt het geheel als iPhone-app krijgen voor $ 4,99.

Ik heb dit onlangs gekocht op aanbeveling van een chef-kok, en ik zal zeggen dat het een geweldig boek is en een heleboel recepten bevat.
#4
+22
Fczbkk
2010-07-10 14:19:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk graag met deeg en bak mijn eigen brood en gebak. Dus mijn bijbel is Peter Reinhart's The Bread Baker's Apprentice . Ik gebruik dit boek zo vaak dat ik het niet eens meer doe om het terug in mijn boekenkast te leggen.

dat is geweldig. Zal even kijken want ik kook ook graag met brood / deeg
het is ook het enige boek dat ik in mijn keuken bewaar in plaats van op mijn boekenplank
Daar ben ik het mee eens. Dit is een uitstekend boek voor het bakken van brood. De uitleg over het bakproces is zo goed uitgelegd. De foto's zijn ook geweldig. =)
#5
+20
Fredrik Mörk
2010-07-10 17:43:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geen boek, maar Google gebruik ik verreweg het meest. Ik heb meestal een ruw idee wat ik moet koken, doe een google-zoekopdracht om recepten te vinden voor inspiratie en maak dan iets met stukjes en beetjes uit verschillende bronnen.

#6
+17
Ryan Olson
2010-07-10 20:40:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het nieuwe beste recept van Cook's Illustrated.

Precies de juiste balans tussen recepten en bespreking van techniek. Ik raadpleeg altijd dit boek voordat ik voor de eerste keer een nieuw stuk vlees kook.

De sleutel tussen 'The Joy of Cooking' en 'The New best Recipe' is dat elk recept in beide kookboeken elke keer werkt, maar de kwaliteit van de afgewerkte gerechten uit 'The New Best Recipe' is altijd veel beter dan 'The Joy of Cooking '.
#7
+15
wdypdx22
2010-08-13 01:53:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Referenties die ik gebruik:

Kookboeken waar ik dol op ben:

Liefdesverhouding. Het is verbazingwekkend informatief.
#8
+14
papin
2010-07-21 08:28:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat het een lange lijst is, maar we mogen Julia Child's Mastering the Art of French Cooking niet vergeten. Vol met technieken.

#9
+11
jumoel
2010-07-10 13:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Madhur Jaffrey's "Indian Cookery" (een nieuwere editie van dit) en een Deens boek genaamd "Mad" (eng: Food) uit 1939.

Ik gebruik ook regelmatig "Reader's Digest Complete Guide to Cookery" voor al die technieken en methoden die ik maar af en toe nodig heb, maar als ik ze nodig heb, heb ik ze hard nodig.

Ik vond een oud exemplaar van Madhur Jaffrey's boek uit 1975 "An Invitation To Indian Cooking" in een tweedehands boekenwinkel, en het is bijna uit elkaar gevallen na alle keren dat ik het heb meegemaakt. Ik hou van haar recepten.
Ik hou van Madhur Jaffrey; zo'n goed compromis tussen gemakkelijk en authentiek.
#10
+8
Satanicpuppy
2010-08-04 18:52:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal raad ik de meer traditionele Joy of Cooking aan. Het was ongeveer 50 jaar lang ongeveer het Amerikaanse kookboek. Het is behoorlijk, en het heeft een recept voor vrijwel alles.

Een modernere keuze zou Bittman's How to Cook Everything zijn. Hetzelfde principe, maar een modernere kijk erop.

Beide boeken bevatten enorme hoeveelheden tekst gewijd aan de eerste principes. Hoe je dit of dat doet, waar dit of dat vlees goed voor is, welke kruiden bij elkaar passen, hoe je de basissauzen maakt, enz. Als je op zoek bent naar referentie in plaats van recepten, dat is een goede plek om te beginnen.

#11
+8
Dinah
2010-07-12 01:17:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dieet voor een kleine planeet

Ik ben het niet eens met veel van hun activisme, maar hun voedingsfeiten kloppen precies. Als je wilt weten hoe je als vegetariër gezond eet, begin dan hier. (We zijn geen vegetariërs, maar sommige van onze vrienden zijn dat wel en we vermaken ons graag met volledige maaltijden.)

Toen mijn echtgenoot jong was, kon hun familie niet vaak vlees betalen. Dit en Joy of Cooking waren de bijbels van mijn schoonmoeder over hoe ze het gezin gezond konden voeden tijdens moeilijke tijden.

#12
+7
Daniel Bingham
2010-07-18 20:20:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moosewood Restaurant Cooking for Health en Moosewood Restaurant Simple Suppers door het Moosewood Collective

Ik heb deze specifieke boeken nog nooit gebruikt, maar elk Moosewood-boek dat ik bezit, wordt vaak gebruikt en is eersteklas (ik heb er 4 of 5, allemaal goed versleten. Vooral het originele Moosewood-kookboek en "Sundays at Moosewood").
Dat was mijn tweede kookboek dat ik bezat na 'The Yan Can Cookbook'. Goede keuze!
#13
+7
JYelton
2010-07-11 21:40:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs The Professional Chef (Culinary Institute of America) gekocht als kookboek en naslaggids. Ondanks wat de titel suggereert, staat het vol met basis informatie over: het identificeren van verschillende groenten, kruiden en fruit; uitleg over de stukken vlees, hun doel en oorsprong; hoofdstukken over verschillende basis kooktechnieken zoals grillen, braden, bakken, enz.

Het heeft een grote verscheidenheid aan recepten en een aantal uitstekende bronnen voor iemand die leert koken. Het beste is dat het boek je goed van dienst zal blijven bij meer professionele culinaire inspanningen, zoals het starten van een horecabedrijf, het openen van een restaurant of het koken van een maaltijd voor familie en vrienden.

Ik ben het er helemaal mee eens, dit boek is verbazingwekkend, geweldige informatie, duidelijk ingedeeld en logisch verdeeld. Ik hou ervan om gewoon een sectie te kiezen en delen ervan te lezen.
Ik had precies de tegenovergestelde reactie op pro-chef - het voelde precies zoals het is: een leerboek, ontworpen door een commissie als begeleiding bij klaswerk op het gebied van culinaire kunsten. Ik denk dat een leerboek over culinaire kunsten een goede keuze is, maar er zijn zeker betere. De recepten die ik heb gehad die eruit kwamen, klaren de klus, maar zijn op geen enkele manier knock-outs.
#14
+6
Alejandro Mezcua
2010-07-10 11:19:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1080 recepten, door Simone Ortega.

Dit is een klassieker uit de Spaanse keuken die bijna elke moeder aan hun kinderen geeft als ze het huis uitgaan ;-)

http : //www.amazon.com/1080-Recipes-In%C3%83%C2%A9s-Ortega/dp/0714848360

ga deze zeker eens bekijken
#15
+6
trioptimum
2010-07-18 00:15:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na de aanbevelingen voor Hoe alles te koken en Het nieuwe beste recept , en ik moet Hoe te koken door de schrijver en tv-presentator die miljoenen Britten lesgaf: Delia Smith. Het is het derde forse, onmisbare deel op mijn kookboekplank.

Maar als ik er maar één zou moeten houden, zou het Hoe alles koken zijn - het is belachelijk uitputtend. Niet alleen een receptenboek (hoewel het zeker zo is, en in grote lijnen), maar een encyclopedie van praktisch koken. Het is van onschatbare waarde geweest toen ik mijn weg in de keuken en de gangpaden in de kruidenierswinkel ontdekte.

#16
+6
2010-07-10 16:46:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The River Cottage Meat Book

Ik heb dit op mijn Amazon-verlanglijst staan. Ik gebruik het River Cottage Everyday-boek, dat erg goed is.
#17
+5
ydant
2010-07-19 21:44:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Michael Ruhlman's Ratio is een uitstekend boek waarin niet alleen enkele recepten worden beschreven, maar ook waarom recepten hebben wat ze hebben (en in de hoeveelheden die ze bevatten). Ik vond het geweldig om je te helpen je geest te bevrijden van het blindelings volgen van recepten en over te gaan tot het maken van je eigen recepten (of meer improviseren).

Bovendien zijn sommige van de recepten in het boek op zichzelf best goed. Ze zijn ook vaak eenvoudig genoeg om gemakkelijk aan te passen, of de vereenvoudigde verhouding is gedetailleerd zodat u weet wat optioneel en verplicht is.

Zijn blog is ook heel goed om bepaalde verhoudingen en moedigt me aan om nieuwe gerechten te proberen.

#18
+5
Kev
2010-07-10 21:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kookboek Good Housekeeping is een klassieker. Heeft alle basisprincipes, zoals het maken van sauzen voor rosbief.

Het exemplaar dat ik heb is van mijn tantes, dat in 1953 werd gepubliceerd en het leeft in mijn keuken.

+1 - ik ook! Het is handig voor algemene informatie over kooktijden en temperaturen en voor specifieke recepten.
#19
+5
Kiesa
2010-07-10 19:05:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn favorieten zijn:

#20
+5
Treblekicker
2010-07-18 03:42:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enigszins afwijkend van het onderwerp, aangezien ze niet echt veel recepten bevatten, maar ik vind de volgende drie naslagwerken erg waardevol ...

Over eten en koken: de wetenschap en de kennis van de Keuken - door Harold McGee

Echt handig naslagwerk over kookprocessen en ingrediënten. Wil je weten waarom iets werkt of niet zoals het is, of hoe je dat mysterieuze ingrediënt kunt koken. McGee is jouw man.

The Oxford Companion to Food - Alan Davidson

Een encyclopedie van voedselkennis, ingrediënten en gastronomische geschiedenis. Heel nuchter en ook goed geschreven.

Larousse Gastronomique

Als je meer wilt weten over de klassieke Europese keuken, dan is dit het boek dat je moet hebben. Al die klassieke technieken en gastronomie in één boek. Veel recepten ook.

Als je wat ingrediënten voor je hebt en een ambitieus plan en geen echt recept, is * Over eten en koken * een schat.
Hoewel Larousse vaak niet praktisch is als je geen landgoedkeuken runt. Bekijk de recepten voor Demi-glace, of zelfs bouillon. ... Begin met een koe, een geit, een hert achterhand, 2 duiven, een incontinente kip, een driepotige kip ...
#22
+4
fryguybob
2010-07-19 20:42:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb in deze boeken veel geweldige ideeën en kooktechnieken gevonden:

#23
+3
thifa
2010-08-04 19:18:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik maar één kookboek kon hebben, zou ik The Cooking Book van Victoria Blashford-Snell kiezen. Het is een buitengewoon goed uitgewerkte geïllustreerde gids met harde kaft voor alledaagse koks. Het bevat niet alleen heerlijke en toegankelijke recepten die sterk gecategoriseerd zijn, maar ook stapsgewijze begeleiding voor technieken en, last but not least, suggesties voor het serveren en wat te doen met restjes.

Van voorgerechten tot desserts, van lunchbox tot uitgewerkte feestdiners. Een schitterend boek!

Wat ik vooral leuk vind aan dit boek is dat (a) het een zeer nette gecategoriseerde index met foto's heeft en (b) het niet alleen vol zit met recepten - het bevat allerlei constructieve suggesties om * te leren * koken.
#24
+3
Taeraresh
2010-07-22 00:24:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uiteindelijk verwijs ik altijd terug naar de Larousse Gastronimique (ik heb verschillende edities), The Professional Chef (wat het leerboek van het Culinary Institute of America is) en Jacque Pepin's Complete Techniques . Over eten en koken van Harold McGee is een fantastisch boek, maar ik merk dat ik er niet veel naar verwijs als ik echt iets kook.

#25
+3
ScottKoon
2010-07-17 00:50:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alton Brown's "Ik ben hier alleen voor het eten" is een geweldige manier om een ​​techniek op te zoeken.

Wat recepten betreft, ik heb van alles gehouden dat ik ' heb gekookt uit twee Jamie Oliver-boeken. "The Naked Chef" en "Food Revolution". Beide bevatten eenvoudige recepten die verse ingrediënten gebruiken.

Je kunt ook niet echt fout gaan met een boek dat is geschreven door Julia Child.

Jamie at Home en Jamie's Ministry of Food (ook bekend als Food Revolution) zijn twee van mijn kookboeken waar ik vaak op terugkom
jamie-at-home linkhttp://www.jamieoliver.com/jme/books/info/jamie-at-home/100006.html
#26
+3
Martha F.
2010-08-12 23:59:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn favoriete referentiekookboek is het helaas uitverkochte The Settlement Cookbook . Het is ouderwets en veel van de recepten zijn te weinig gekruid, maar het is mijn go-to-book voor basics, zoals hoe lang je gebakken aardappelen moet koken.

Niet meer gedrukt, maar beschikbaar op Google Boeken: http://books.google.com/books?id=gNYqAAAAYAAJ&printsec=frontcover&dq=settlement+cookbook&source=gbs_slider_thumb#v=onepage&q&f=false
Het is ook de plek om heen te gaan voor de fruitcake van over-overgrootmoeder, maar ook voor niet-dwaze oude, tijdloze augurkenrecepten. Kersenblaadjes in plaats van aluin om de augurken knapperig te houden. Wie had dat gedacht? Ik denk dat mijn exemplaar begin jaren twintig is.
Ik heb een exemplaar uit 1945; het heeft secties over babyvoeding en voeding voor invaliden. En het is * niet * uitverkocht - er is eigenlijk geen copyright meer op, dus [het wordt weer gedrukt] (http://www.amazon.com/Settlement-Cook-Book-1903/dp/0486443493/ref=pd_sim_b_1 )
#27
+2
EbbeK
2010-07-21 21:39:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klassieke Italiaanse kookboek van Marcella Hazan (en haar andere boeken) zijn mijn bijbels als ik Italiaans kook.

#28
+2
Patrick
2010-08-05 21:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn voorkeur gaat uit naar On Food and Cooking door Harold McGee. Het begrijpen van de basisprincipes van hoe dingen koken, helpt bij het maken van vervangingen of wijzigingen in recepten.

#29
+2
LeopardSkinPillBoxHat
2010-07-17 04:11:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Cook's Companion door Stephanie Alexander wordt beschouwd als de Australische kookboekbijbel.

#30
+2
s_hewitt
2010-07-17 02:21:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de trant van The Joy of Cooking: je moet I Know How to Cook hebben. Het is oorspronkelijk in het Frans, maar onlangs in het Engels uitgebracht.

Als je kunt, koop dan de oudere Franse edities voordat ze met alle recepten hebben geknoeid.

Bedoel je, als je Frans spreekt?
Correct, als u ze kunt vinden en lezen, zijn ze de betere optie.
#31
+2
zanlok
2010-12-10 02:08:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan niet geloven dat niemand een van deze heeft genoemd: (mijn kinderen en ik zijn gek op plaatjes)

Ik heb een voorkeur van Betty Crocker geërfd van een heel oud boek dat ik van mijn oma heb gekregen, zegen haar ziel. En Beter is een geweldig klein gevarieerd boek, misschien meer bedoeld voor beginners; de kinderen vinden het heerlijk om hier 's middags af en toe doorheen te kijken, om te helpen beslissen over die geweldige eeuwenoude vraag: "Wat eten we?"

The Better Homes and Gardens New Cook Book is waarschijnlijk mijn favoriete kookboek ooit. Ik begon het te lezen toen ik tien was, en het was mijn "kookleraar". Toen ik eenmaal begon met koken, gebruikte ik het steeds minder, maar het is nog steeds een van mijn naslagwerken. Ik raadpleeg het van tijd tot tijd voor favoriete recepten of ideeën.
#33
+2
yossarian
2010-08-04 20:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Favoriet? Waarschijnlijk niet, maar als ik het tot één kookboek zou moeten beperken, zou ik Het beste recept gebruiken. Het is een boekdeel van 1000 pagina's met bijna alles wat je wilt weten over koken. De reden dat ik echter van het boek hou, is hun benadering. Voor elk recept verzamelen ze een heleboel verschillende recepten en maken ze allemaal, bedenken wat ze lekker vinden en niet, veranderen de recepten, maken ze opnieuw, enz. Totdat ze het "beste" recept hebben gevonden. Het fascinerende aan het boek is dat ze dit allemaal samen met het recept documenteren, zodat je niet alleen kunt bedenken hoe je een gerecht moet maken, maar ook waarom je het op een bepaalde manier doet. Die kennis, die grotendeels uit dit boek is gehaald, heeft me in staat gesteld om verder te gaan dan het volgen van een recept en echt te gaan koken en creatief te zijn in de keuken.

Ook zou ik het Franse wasboek NIET krijgen. Dat is geen dinsdagavond, gooi iets bij elkaar, een soort boek. Als je een Keller-boek wilt, neem dan Ad Hoc at Home. Het is verreweg zijn meest toegankelijke boek. Maar zelfs dat zou niet kwalificeren als een bijbel voor uw keuken. Opmerking: ik zeg niet dat The French Laundry-boek niet goed is, alleen dat het niet voldoet aan de norm van de vraag.

#34
+2
Pulse
2010-07-10 14:02:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn favoriete kookboeken aller tijden zijn, in willekeurige volgorde:

Een omelet en een glas wijn

en

Franse provinciale keuken

Graag gedaan. Ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik :)
#35
+2
justkt
2010-08-13 00:23:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The America's Test Kitchen Family Cookbook

Dit is verreweg ons favoriete kookboek. Ze proberen niet alleen tientallen variaties van elk recept om het beste te vinden, ze leggen ook uit waarom het het beste is. Ze hebben veel advies over wat wel en niet kan worden vervangen, waarom ingrediënten het belangrijkst zijn, en ze hebben instructies voor het voorbereiden. dit is een geweldig kookboek en we hebben er veel vrienden over.
#36
+1
Ian Turner
2010-08-04 17:12:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u alleen op zoek bent naar een goede bron voor recepten, dan is Leith's Cookery Bible waarschijnlijk een van de beste bronnen. Het omvat bijna elk type keuken, heeft meer dan 1400 recepten en is gewoon als kookboek geschreven. Een aanrader.

#37
+1
dassouki
2010-08-04 19:19:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

alles van de CIA

#38
+1
David
2010-08-04 19:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vegetarisch koken voor iedereen van Deborah Madison is mijn Bijbel voor alles wat niet met vlees te maken heeft. Voor vleesgerelateerde dingen heb ik niemand om te boeken.

#39
+1
octonion
2010-07-17 02:56:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van alle kookboeken kom ik steeds terug naar het boek dat mijn moeder me kocht toen ik 20 jaar geleden trouwde.

Het boek is Leith's Cookery Bible, en ik vind het leuk omdat het een goede selectie van verschillende keukens, recepten en kookstijlen omvat. Er zijn een heleboel basisrecepten die u keer op keer zult maken.

Een goedkopere versie is hier en hier beschikbaar (als u zich in de VK).

#40
+1
Fanzoo
2010-07-21 08:45:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ken niet iedereen die grilt, maar ik ben dol op How to Grill van Steve Raichlen. Het bevat veel recepten die elk een andere techniek laten zien.

Ik hou ook van Mexican Every Day van Rick Bayless. Het heeft verschillende eenvoudige en smaakvolle recepten.

#41
+1
Chad
2010-08-14 02:19:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Guardian heeft zojuist een lijst gemaakt met de "top 50 beste kookboeken aller tijden". Ze zullen binnenkort de laatste 10 toevoegen, maar de eerste 40 zijn er nu.

#42
+1
Gail
2010-09-07 01:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veganistische cupcakes veroveren de wereld. Ik gebruik dit boek zo vaak dat de pagina's loskomen van de band. (Wat is er eigenlijk met platliggende bindingen gebeurd?)

Ik ken talloze niet-veganisten (waaronder ikzelf) die de cupcakes uit dit boek erg lekker vinden.
#43
+1
Steven Stadnicki
2010-10-15 23:15:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het eens met een aantal suggesties hier, maar het verbaast me dat nog niemand Beginnen met ingrediënten heeft genoemd - het is een geweldig boek voor mensen zoals ik die iets bijzonder interessants vinden op de markt. het naar huis en probeer vervolgens te beslissen wat u ermee wilt doen. En hoewel het geen kookboek is, ben ik een grote fan van The Flavour Bible als zowel gezond verstand als inspiratie voor verschillende stukjes improvisatie ('hmmm, ik ga hier iets mee doen. Wat zijn de belangrijkste smaken om bij te horen? Oooh, dat zal werken ... ')

#44
+1
Jack Scott
2010-11-04 03:57:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kookboek dat ik meer dan enig ander gebruik, is The Cook's Companion, een duidelijk Australisch boek (bevat ingrediënten die hier worden gevonden en gekweekt, enz.), maar er is geen reden waarom het niet nuttig zou zijn elders in de wereld.

Wat het bakken van koekjes en cakes betreft, kan ik op geen enkele manier voorbij het kookboek van de Country Women's Association (CWA) gaan. Wederom een ​​Australische creatie, en die is niet te vinden op Amazon, maar het is het boekdeel van bakken in Engelse stijl in Australië.

#45
+1
Allison
2011-01-29 18:19:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Real Fast Food door Nigel Slater.

Het bevat een geweldige sectie over het bouwen van een voorraad items waarmee je een verscheidenheid aan snelle, heerlijke maaltijden kunt maken. Vervolgens geeft het je natuurlijk recepten voor een aantal van dergelijke dingen. Ik heb deze meerdere keren cadeau gedaan.

#46
+1
Goodbye Stack Exchange
2010-08-13 02:31:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beste recepten: van de achterkant van dozen, flessen, blikjes en potten. Het is precies hoe het klinkt: recepten uit verpakkingen.

#47
+1
Joe
2010-07-10 17:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Boston Cooking-School Cookbook, ook bekend als. Het Fannie Farmer Cookbook, maar ongeveer de enige keer dat ik een kookboek bekijk, is om te bakken, dus dit komt elk jaar uit voor kerstkoekjes en als ik zin heb om brood te bakken.

Jaren geleden las ik Hoe kook ik zonder boek, en ik ben meestal als @Fredrik, en kijk vrij vaak op Google, hoewel ik ook een verzameling heb van meer dan 100 kookboeken die ik heb gekregen de jaren. (Ik werk als vrijwilliger bij mijn bibliotheek en verwerk gedoneerde boeken te koop, dus ik krijg de kans om iets interessants te kopen voor $ 1; plus de verzameling van mijn grootmoeder van toen ze naar een verpleeghuis verhuisde, en ik blader door tweedehands boekwinkels als ik op reis ben)

#48
+1
Michael Baker
2010-07-18 07:24:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Williams-Sonoma Cookbook: The Essential Recipe Collection for Today's Home Cook

Echt een van de beste kookboeken die ik ooit heb gebruikt. Ik ga er bijna altijd naar toe als ik een etentje organiseer. De recepten zijn verbluffend en beslaan een zeer brede basis - van het koken van "Perfect gebakken eieren" tot "Beef bourguignon".

We kochten het in een two-pack met:

The Williams -Sonoma Baking Book: Essential Recipes for Today's Home Baker

En dat is ook het beste bakboek dat ik ooit heb gebruikt - zonder twijfel.

Ik had vroeger toegang tot een grote collectie van hun boeken met één onderwerp. Schitterende foto's, informatieve informatie, heerlijk eten.
#49
+1
Joel in Gö
2010-07-17 01:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Penguin Cordon Bleu Cookery is het kookboek dat ik mee zou nemen naar een onbewoond eiland. Ok, misschien een onbewoond eiland met een goede biologische groenteman en slagers ...

Perfect om uit te vinden hoe je klassiek moet koken; Ik volg het zelden tot op de letter, maar controleer het altijd om de belangrijke basisprincipes te ontdekken.

#50
+1
Frankie
2010-07-20 04:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joy of Cooking heeft bijna alles in zich, althans mijn editie uit de vroege jaren 70, augurken, roken, kruiden, inblikken, invriezen, oh ja, en koken, veel koken. De mijne wordt nu bij elkaar gehouden met een grote rubberen band, love it!

#51
+1
Michael Baker
2010-07-18 07:29:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rebar: Modern Food Cookbook

Het beste vegetarische kookboek dat mijn vrouw en ik ooit hebben gezien. We hebben meer dan 40 recepten uit dit boek gemaakt en zijn elke keer weer onder de indruk.

Van Three-Sisters Burrito's (gevuld met squish butternut, pinto bonen & koriander) tot Audrey's deluxe Mac & Cheese (met pijnboompitten korst) is dit boek een winnaar!

#52
+1
lavonardo
2010-07-18 20:24:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik blijf terugveren naar de originele Naked Chef.

#54
+1
Jill Renee
2010-07-19 02:05:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ik ben een pesco-ovo-vegetariër (geen zuivelproducten; eieren en vis zijn oké)

Ik blijf me wenden tot de kookboeken van isa chandra moskowitz:

veganistisch met een wraak veganomicon
veganistische brunch

plus:

vegetarisch koken voor iedereen: door deborah madison
hoe je alles kookt: door mark bittman

#55
+1
HeDinges
2010-07-19 17:10:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Essentials of Cooking door J. Peterson

Ik heb de Franse versie, genaamd 'L'ABC de l'art Culinaire'

Het legt uit alle basisdingen, zoals het snijden van groenten, het schoonmaken van vis, gevogelte en de verschillende kooktechnieken, gaan soms behoorlijk geavanceerd voor het roken van je zalm enz ...

Het is geen receptenboek, er zijn sommige, maar het leert je zoveel meer!

#56
+1
bubu
2010-07-10 11:23:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ad hoc thuis en de French Laundry van Thomas Keller is het boek waar ik bij blijf

#57
  0
bikeboy389
2010-12-10 03:31:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De manier om te koken door Julia Child is een geweldige basisreferentie, en ik gebruik het de hele tijd voor die "hoe maak ik een ..." vraag. Ik gebruik het niet veel meer voor recepten, maar als ik me de verhoudingen voor bloem en vet in een roux niet kan herinneren, ga ik hier eerst naartoe.

#58
  0
Marti
2010-10-12 19:35:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik laat hier mijn roots zien, maar het kookboek waarnaar ik nu verwijs is The Great Book of the Gourmet Master van Magyar Elek. Ilona Horváth: Cookbook is ook de goede tweede.

#59
  0
Allison
2011-01-29 17:57:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De "gemberthee-serie" van James Barber:

Dit zijn drie kleine kookboekjes met eenvoudige, samen met wat je hebt, recepten. Elk recept wordt geïllustreerd in een handgetekende strip van één pagina en ze bevatten leuke en handige tips (zoals bij welke delen van het recept je een bad kunt nemen). Ze maken consequent lekkere, probleemloze maaltijden.

#60
  0
FordBuchanan
2010-07-17 22:57:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor Italiaans eten is mijn Italiaanse exemplaar van Science in the Kitchen and the Art of Eating Well mijn eerste aanloophaven; de grootvader van de Italiaanse keuken.

#61
  0
Christy Groner
2010-07-18 04:13:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kom altijd terug naar de kookboeken geschreven door Giada de Laurentiis. Giada's Family Dinners bevat veel van de favoriete recepten van mijn familie.

#62
  0
giacomo
2010-10-26 12:39:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben dol op de Italiaanse kookboeken van Antonio Carluccio en naar mijn mening is hij de beste bron voor echte Italiaanse recepten.

#63
  0
Todd Chaffee
2011-05-01 21:28:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ben het eens met @Fredrik over Google. Ik zou YouTube toevoegen voor techniek, vooral als je iets totaal nieuws probeert. Een video zien van iemand die het doet, is 1000 recepten waard.

Nu voor boeken, afgezien van de al genoemde naslagwerken zoals Joy of Cooking, The Art of French Cooking, The Silver Spoon (ik gebruik de Italiaanse versie !), en Boston Cooking-School Cookbook zou ik er een paar niet-naslagwerken in gooien die me voortdurend terugtrekken.

Het The Greens Cookbook, echt ver vooruit tijd en een perfecte balans van gratis smaken in elk recept. Deborah Madison is een echte meester die eten op een heel diep niveau begrijpt. Veel van mijn favoriete recepten komen uit dit boek en ik gebruik het al meer dan 20 jaar.

zondagen in Moosewood Restaurant omdat het is alsof je vanuit je keuken de wereld rondreist. Recepten uit de erfenis van veel van de koks van Moosewoods Restaurant. Ik heb eigenlijk verschillende nieuwe keukens leren koken van dit juweeltje. Wow zelfs mijn Ethiopische vrienden. Nog een receptenboek met veel bladwijzers.

Negeer het feit dat het beide vegetarische kookboeken zijn. Het zijn op zichzelf al geweldige kookboeken.

#64
  0
AtlasRN
2011-06-19 06:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb ontdekt dat mijn nieuwe favoriete "Ga naar" kookboek is "

Het complete boek over glutenvrij koken.

We zijn niet gluten-intolerant, maar het heeft wel van de lekkerste recepten die ik in lange tijd heb gemaakt!

#65
  0
CesarGon
2010-10-26 05:04:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink
De boekenreeks van Bill Granger is naar mijn mening geweldig. Zijn recepten zijn gemakkelijk, vers en smakelijk.
#66
  0
madog
2010-07-18 04:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op een gegeven moment bezat ik ongeveer vijftien of achttien voet boekenplanken gevuld met kookboeken, plus een paar kratten met Gourmet- en Bon Appetit-tijdschriften. Toen ik SOAR vond (doorzoekbaar online archief met recepten), heb ik het allemaal weggegooid behalve zeven boeken:

Bruce Cost's Book of Chinese Ingredients Chinese Gastronomy door Hsiang Ju Lin en Tsui Feng Lin Taste of the East, door Deh-Ta Hsiang, Rafi Fernandez en Steven Wheeler Diana Kennedy's Cuisine of Mexico Joy of Cooking en twee spiraalgebonden "geldinzamelingskookboeken, een over Sonoran-koken en een door een kerk in Colorado over pioniersrecepten.

#67
  0
takrl
2011-08-21 15:11:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waar we altijd op terugkomen is een (Duits) bakboek:

  • Roland Gööcks großes Backbuch

Het is een gebonden uitgave uit 1976, is al een hele tijd uitverkocht, en inmiddels is het zo versleten dat we er nog een moeten kopen.

#68
  0
rageear
2010-10-15 01:29:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals andere mensen het al meerdere keren hebben gezegd, ben ik een voorstander van The Joy of Cooking.

Ik heb ook veel succes gehad met het gebruik van kookboeken uit de Silver Palate:

#71
  0
GoryDetails
2010-10-11 22:44:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel favorieten, maar het Victory Garden Cookbook is een van de favorieten die ik het vaakst gebruik. Het bevat hoofdstukken voor elk van de meest geteelde groenten, met tips over opslag en bereiding, en een verscheidenheid aan recepten.

#72
  0
Christie
2010-09-07 03:04:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze boeken zullen iedereen ervan overtuigen dat koken zonder vlees, zuivelproducten of eieren ongelooflijk lekker kan zijn!

  • Veganomicon
  • Veganistische cupcakes nemen de wereld over
  • Veganistische brunch
  • Viva Vegan
#73
  0
NBenatar
2010-09-04 15:57:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanwege mijn roots kom ik steeds terug naar het Cape Malay Cookery Book. Het was ooit het meest winkeldiefstalige boek in Zuid-Afrika. Het bevat de meeste gerechten die mijn moeder voor me maakte toen ik jong was en nu wil ik ze voor mezelf maken.

White Heat (Marco Pierre White) is een half autobiografie en een half receptenboek dat ik kom terug.

Gorgeous Desserts van Annie Bell is mijn ga naar boek voor als ik entertainment heb en een toetje nodig heb - de foto's alleen zijn geweldig.

#74
  0
John Roberts
2010-08-26 02:41:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Molto Italiano van Mario Batali is degene waar ik steeds op terugkom. De recepten zijn gemakkelijk te volgen en relatief eenvoudig, maar als je fatsoenlijke tot goede ingrediënten vindt, wordt het eten geweldig. Ik heb genoten van zowat elk recept dat ik in het boek heb geprobeerd, hoewel de gebakken ziti en de fettuccine Alfredo waarschijnlijk de lekkerste waren.

Voor Zuidoost-Aziatische gerechten, Cradle of Flavour door James Oseland, is het beste boek dat er is. Het bevat een beschrijving van alle niet-traditionele ingrediënten, inclusief tips om ze in de VS te vinden. Hij vermeldt zelfs de Thaise naam voor Pandan-bladeren, omdat ze meestal gemakkelijker ingevroren te vinden zijn, van een Thaise fabrikant. Het recept voor rendang van rundvlees komt verbazingwekkend veel overeen met de versies die ik in Jakarta heb gehad.

#75
  0
user553
2010-07-18 20:52:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Twee van mijn favorieten:

Japanese Cooking: A Simple Art

Thais eten

#76
  0
bshor
2010-07-18 22:06:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mark Bittman's How to Cook Everything is mijn go-to-kookboek voor alle doeleinden. De wervelkolom valt nu echter uit elkaar. Het is verbazingwekkend hoeveel keukens hij behandelt. En er is nu een iPhone-versie van het boek, voor extra gemak.

#77
  0
JulesLt
2010-07-19 00:11:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De mijne is het Conran kookboek - ik moet meer dan 100 kookboeken hebben / gehad hebben, maar dit is het kookboek dat ik in de loop der jaren het meest heb gebruikt, en er zit de meeste bloem en saus in pagina's.

Misschien bestaat slechts de helft van het boek uit recepten, de rest behandelt zaken als uitrusting, basistechnieken, het identificeren van goede ingrediënten, stukken vlees, enz.

In termen van recepten is het niet een boek waar ik naar kijk voor inspiratie of avontuur, maar het is het boek waarvan ik denk dat het me het meeste heeft geleerd over koken. De recepten werken en lijken de dingen niet te verdoezelen - ik vermoed omdat het boek dateert uit een tijd dat de meeste Britse kookboeken pedagogisch waren.

Onlangs heeft degene die het meeste gebruik heeft gemaakt - Snowflakes & Schnapps - een boek met Noord-Europese kookkunst (Scandinavië, Duitsland, Baltische staten en Bohemen).

#78
  0
dassouki
2010-07-19 17:17:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

dit is een enorm en geweldig boek dat echt lijkt op een encyclopedie professionele chef-kok van de CIA

#79
  0
Korneel Bouman
2010-07-19 20:05:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De verzamelboeken van Books for Cooks. Books for Cooks is een kookboekwinkel in Londen, met testkeuken. Af en toe publiceren ze een boek met de beste recepten tot nu toe, en ze zijn allemaal geweldig.

#80
  0
goblinbox
2010-07-17 03:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn favoriete kookboek aller tijden en waar ik al tien jaar naar terugkijk, is De tafel uitbreiden.

#81
  0
Jacob R
2010-07-11 19:15:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou echt van How to Cook Everything by. Mark Bittman

#82
  0
Duncan McDougall
2010-08-01 01:00:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinds ik net ben begonnen met leren koken, heb ik Cooking Simply Everything behoorlijk nuttig gevonden. De belangrijkste focus van het boek is om je de beste manier te leren om individuele stukken te koken, bijvoorbeeld de verschillende manieren om wortels te koken. Er zitten ook een paar recepten in.

#83
  0
k_c
2010-07-20 00:59:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bittman's hoe je alles kookt. Wat cool is, is dat ik weet dat ik alles van de markt kan halen en weet dat hij er een goed, eenvoudig recept voor zal hebben met ingrediënten die ik al heb.

#84
  0
Bryant
2010-07-20 01:29:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Het nieuwe beste recept (America's TestKitchen)
  • Hoe je alles kunt koken
  • Het Balthazar-kookboek
  • De zilveren lepel
  • 660 Curries Ad Hoc thuis
#85
  0
paul
2012-04-12 02:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor vegetariërs is Mark Bittman's How to Cook Everything Vegetarian een uitstekend allround boek waar ik altijd op terugkomDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...