Vraag:
Beste vleesvervangers voor een vegetariër / veganist?
Zepplock
2010-07-10 02:04:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laten we een lijst samenstellen met vegetarische / veganistische vleesvervangers.

Algemene vervangingen:

Commercieel nepvlees:

Vergelijkbare producten (voeding):

  • Bonen
  • Champignons (Portobello, oester , trompet, zo veel meer ...)
Ik raad hiervoor een community-wiki aan. (Bewerk het bericht en vink het wiki-veld aan.)
Vraagt ​​u naar het vervangen van vlees in specifieke gerechten, of in het algemeen / qua voedingswaarde?
Tag-discussie: http://meta.cooking.stackexchange.com/questions/21/vegan-vegetarian-meat-tags
Er is geen "vleesvervanger". Ik denk dat je "vlees-analogen" of vegetarische eiwitbronnen bedoelt.
Ik heb een "koosjer" label toegevoegd - wij koosjere eters moeten onze bacon cheeseburgers hebben!
Waarom is Quorn geen commercieel product?
Dit zou een geweldige vraag zijn voor het voorstel voor veganisme en vegetarisme: http://area51.stackexchange.com/proposals/94068/veganism-vegetarianism, alstublieft!
Een ding waar ik op zou letten, is de hoeveelheid zout en verwerkte ingrediënten die in sommige van deze worden gebruikt. Een populair nep-hamburgermerk hier in de buurt is gewoon ** vol ** met natrium en heeft een enorme ingrediëntenlijst die er helemaal niet natuurlijk of gezond uitziet. Ik weet zeker dat veel producten ** daar voorzichtig mee zijn, maar lang niet allemaal.
Zestien antwoorden:
#1
+33
Carmi
2010-07-17 23:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Excuseer mijn ongebreidelde vegerianisme, maar de truc is om helemaal geen vlees te vervangen.

Ik haal mijn voeding meestal uit andere bronnen, zonder vleesvervangers te gebruiken, tenzij ik echt zin heb in een bepaald recept die ik vroeger lekker vond in mijn vleesetende dagen.

Gebruik bonen, linzen en volle granen voor eiwitten. Gebruik noten, zaden en avocado's (of andere vette groenten en fruit) voor B-vitamines. Gebruik bonen (opnieuw) en bladgroenten voor ijzer en calcium.

Dus het blijkt dat mijn antwoord een beetje zen is. Sorry.

Daar ben ik het mee eens; misschien wil je deze discussie bekijken: http://cooking.stackexchange.com/questions/904/vegetarians-and-nutrition/1307#1307
Ik heb daar eigenlijk commentaar op gegeven voordat ik hier kwam. Ik lijk vandaag op een beetje een zeepkist.
Predik het, Carmi!
Ik ben geen vegetariër, maar ik ben het hier echt mee eens. Het beste van vegetarisch eten is dat het vegetarisch is.
Het is nog steeds goed om wat "vlees" -gerechten te hebben voor gezelschap. Vroeger was het de gezinsnorm om bij mij thuis vakantiemaaltijden te nuttigen, maar het stopte toen ik veganist werd, aangezien mijn familie weer bij mij thuis zal eten sinds ik meer "vlees" introduceerde.
Veel gerechten vertrouwen erop dat er een dicht eiwit is voor het evenwicht, en veel van de aanbevolen alternatieven vullen die sleuf heel goed.
#2
+15
Janelle
2010-07-10 02:54:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Champignons zijn voor veel gerechten een geweldige vleesvervanger.

Champignons bevatten geen eiwitten en calorieën ... Vanuit voedingsoogpunt zijn ze geen vervanging.
Ah, maar vanuit een * heerlijkheid * oogpunt ...
voor mijn umami-verslaving komen paddenstoelen in de buurt.
#3
+10
Michael Mior
2010-07-10 02:54:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Garbanzo bonen (kikkererwten) zorgen voor een heerlijke vegetarische burger. Gegrilde aubergine is ook heel lekker.

Garbanzo-bonen zijn ook geweldig in curry.
#4
+9
Kev
2010-07-10 05:10:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Producten op basis van Quorn zijn redelijk goede vleesvervangers. Als hardcore vleeseter met een vegetarische partner was ik aangenaam verrast over hoe eetbaar haar gerechten zoals roerbak en bolognesesaus zijn.

De textuur is helemaal niet vreemd, modderig of veerkrachtig en komt het dichtst in de buurt van een vleestextuur (waarschijnlijk meer als kip) die ik ooit heb gehad dat eigenlijk geen vlees was.

Quorn bevat ook veel eiwitten en niet veel anders, dus als je op zoek bent naar je balans tussen koolhydraten en vetten, moet je ervoor zorgen dat je andere ingrediënten ze leveren. Quorn op zichzelf heeft ook niet veel smaak, dus u moet uw gerecht dienovereenkomstig kruiden.

Het is vermeldenswaard dat Quorn eieren bevat, dus het is mogelijk niet geschikt voor alle vegetarische merken.
ja, ik zou graag wat veganistische alternatieven voor Quorn willen weten: http://cooking.stackexchange.com/questions/440/a-vegan-alternative-to-quorn
#5
+6
forefinger
2010-07-10 02:07:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generieke vervangingen:

Commercieel nepvlees:

  • Tofurkey (gebraden vlees, worstjes, plakjes Deli)
  • Lightlife
Ik zou hierover stemmen omdat het een goede lijst is, maar je hebt helemaal geen beschrijving. Je zou voor elk op zijn minst naar Wikipedia kunnen linken.
#6
+5
Amala
2010-09-07 19:55:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je naar een Indiase winkel gaat, kun je 'Nutrela' vinden. Het is gedroogd soja-eiwit. Zeer populair in India. Ze hebben stukjes en gehakt. Ze zijn allebei leuk, maar ik heb ze alleen in Indiase stijl geprobeerd.

#7
+4
Tim Gilbert
2010-07-31 00:32:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het bakken van shiitake-paddenstoelen die een uur lichtjes in olijfolie en zout zijn gegooid op een bakplaat op 350 ° F, leidt tot een behoorlijk goede smaak en textuurvervanger voor knapperig spek.

#8
+2
Kiesa
2010-07-10 06:07:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb nog nooit vlees gehad, dus ik weet qua smaak niet hoe ze zich verhouden, maar ik hou van het Morningstar -voedsel. Ik ben ook opgegroeid met het eten van Worthington en Loma Linda -merken nepvlees, maar die zijn in de meeste gebieden moeilijk te vinden. Vanwege de kosten en de wens om gezonder te eten, eet ik niet meer zo veel nepvlees, maar ik geef me nog wel eens over aan Fri-Chik of Morningstar-veggie-burgers.

#9
+2
Bala Clark
2010-07-10 14:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze smaken niet echt naar vlees, maar hamburgers gemaakt van gemarineerde tofu zijn wel lekker. Als je de tofu eerst invriest, krijgt hij een stevigere textuur.

Ook verse paneer (Indiase kaas) is een leuke toevoeging aan groentegerechten, of kan op zichzelf worden gebakken: http: // en.wikipedia.org/wiki/Paneer

#10
+2
Goodbye Stack Exchange
2010-08-13 07:04:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een voorliefde voor Boca nepkip. Ze hebben ook pittige kippenpasteitjes die geweldig zijn (hoewel moeilijk te vinden in onze omgeving).

Valse kipnuggets zijn geweldig met hummus en een glas melk.

#11
+2
Christie
2010-09-07 01:00:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gardein maakt absoluut heerlijke veganistische vleesvervangers!

#12
+1
TJ Ellis
2010-09-07 15:11:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het over het algemeen eens met het antwoord met de meeste stemmen dat nepvlees over het algemeen moet worden vermeden (ik heb het gevoel dat veel van de waargenomen ickiness-factor die omnis heeft van vegetarisch voedsel, afkomstig is van deze (vaak slecht uitgevoerde) vervangingen), maar voor persoonlijke consumptie, als je hunkert en alles dat zelfs asymptotisch het echte werk benadert, denk ik dat ze dat doen.

Dat gezegd hebbende, gebruik ik graag TVP (getextureerde plantaardige proteïne) om snel taco-vulling en in spagehtti-saus, chili enz. Ik krijg het supergoedkoop uit de bulkafdeling van een plaatselijke natuurvoedingswinkel en het zorgt voor hele snelle recepten. bijv. gooi een kopje TVP in een tupperwarecontainer met wat taco-kruiden; giet er een kop kokend water overheen; mix, doe deksel op tupperware; wacht 5-10 minuten. Je hebt taco-vulling.

Evenzo kan men TVP reconstrueren en dan mengen met spaghettisaus voor een nepbolognease.

Dit zijn meestal dingen die ik eet als ik kook alleen voor mezelf en heb een beperkt budget (ik kan een pond (gedroogde) TVP krijgen voor ~ $ 2, wat, aangezien TVP superlicht is, een ton oplevert!)

#13
+1
edsobo
2011-12-10 01:09:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yves heeft een goed assortiment alternatieve vleesproducten, waaronder de beste veganistische hotdogs die ik ooit heb gezien. (Ik ben er niet 100% zeker van dat al hun producten veganistisch zijn, dus zorg ervoor dat je ze controleert voordat je ze koopt.)

Als je in het zuidoosten van de Verenigde Staten bent, Publix heeft veganistische tofu-crumbles onder hun Greenwise-merknaam in de vriezer bij de Boca-producten. Ik heb ze verschillende keren gebruikt om chili te maken.

#14
+1
Benjamin Baker
2014-07-23 21:21:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn favoriete vleesvervangende product is Neat. Het is 100% vegetarisch, soja-vrij, schuldvrij en glutenvrij. De meeste andere vervangingen vond ik de smaak of textuur, maar Neat was anders .. omdat ik het echt lekker vond. Ik heb vrienden die geen vegetariërs zijn en houden van Neat vanwege hoe gezond het is en hoe het smaakt naar vlees. Bekijken! http://eatneat.com

Makkelijk te maken en alles wat je nodig hebt is een ei, water en de mix die ze in hun verpakking leveren. Gezond en snel eten!

Ik denk dat "schuldvrij" nogal subjectief is. Ik moet me nog niet schuldig voelen over alles wat ik heb gegeten (maar ik heb nog geen kannibalisme geprobeerd).
#15
+1
Italian Philosophers 4 Monica
2019-04-20 09:27:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Beyond Meat-hamburgers die uitkomen, lijken bijna op vleesproeven. Als je niet oplet, mis je misschien het verschil.

Ik weet niet zeker hoeveel winkels ze verkopen, maar de fastfoodketen A&W verkoopt ze in Canada als onmogelijke hamburgers.

(opmerking: mijn opmerking over het natriumgehalte staat hier waarschijnlijk nog steeds bij, dus ik zou er niet vaak iets van maken).

#16
  0
Wayne
2016-09-08 00:24:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Simple Truth heeft een aantal zeer goede bevroren vleesloze opties. Ze zijn een merk van natuurlijke voeding, geen vegetarisch / veganistisch merk, dus veel van hun producten zijn niet veganistisch, maar hun vleesloze opties zijn goed genoeg.Ik heb mijn familieleden opnieuw moeten bevestigen (en bewijzen met de verpakking) dat ik niet eet vlees.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...