Vraag:
Hoe maak je voedsel dat extra zout is geworden?
Vinko Vrsalovic
2010-07-10 02:53:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan me voorstellen dat dit afhangt van wat het eten is. Met spaghetti kun je water toevoegen of water verversen als je het op tijd opmerkt. Maar hoe zit het met gegrild vlees? Of een tomatensaus?

Dertien antwoorden:
#1
+38
Shog9
2010-07-10 02:55:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Bepaal de juiste verhouding tussen voedsel en zout.
  2. Voeg meer voedsel toe tot de juiste verhouding is bereikt.

Of serveer er gewoon extra bier bij.

Extra bier bij een maaltijd schenken kan een groot aantal fouten dekken. :)
Dat zou werken voor tomatensaus of spaghetti, maar het is moeilijk om een ​​stuk vlees te kweken :-), vooral tijdens het koken.
@Vinko: nou, je zou altijd kunnen wisselen en hamburger maken ...
Is dit algemene "bier zorgt ervoor dat je minder algemeen" advies opmerkt, of heeft bier eigenlijk een specifieke kwaliteit die de zoutsmaak vermindert?
#2
+33
Tobias Op Den Brouw
2010-08-01 18:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik voeg soms een beetje citroensap toe ... werkt tot op zekere hoogte.

Ja, zuur vermindert de perceptie van hoe zout (of zoet, wat dat betreft) iets is.
Sinaasappelsap helpt ook. (Hetzelfde principe als citroensap, neem ik aan.)
Akkoord. je compenseert zout met een vleugje en / of zoetheid, wat de aard van de smaak verandert, maar ik heb het vaak gedaan
#3
+19
Kev
2010-07-10 05:01:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Snijd een rauwe aardappel in plakjes en voeg deze toe aan de te gezouten saus. Tijdens het koken trekt het de zoute vloeistof naar binnen.

Mogelijk moet u meer vloeistoffen toevoegen om te voorkomen dat de saus uitdroogt.

Ja, de aardappeltruc. Werken! +1
De aardappeltruc heeft bij mij nooit gewerkt. Ik denk dat het een mythe is, zoals ik in een soortgelijke thread zei.
Ik heb deze truc nog nooit geprobeerd, maar ben nu geïnspireerd om deze week iets te zout te maken om het uit te proberen.
Dit werkte niet voor mij met chili. Mijn vrouw zegt dat het ook niet werkt met soep.
@neil fein: Die zijn misschien te dik? Het lijkt erop dat als het werkt, de vloeistof vrij moet circuleren. (Disclaimer: ik heb deze truc nog nooit gebruikt).
Het aardappelding is een mythe. Google "aardappelzout-mythe" en je zult veel referenties vinden.
Dit is geen mythe. Koks en chef-koks passen deze truc al jaren met succes toe. Afhankelijk van de grootte van het gerecht dat je kookt, heb je misschien meer dan één aardappel nodig. Hoeveel water de aardappel opneemt, hangt af van het type. Kokende aardappelen (die vaak rood zijn) nemen helemaal geen water op, maar het duurt ook langer om het zout op te nemen en minder. Aardappels bakken (vaak wit) nemen water op, en ook meer zout dan gekookte aardappelen doordat ze water opnemen. Ze doen het ook sneller. Maar dan moet u misschien een deel van het water dat ze eruit halen, vervangen.
#4
+14
LeopardSkinPillBoxHat
2010-07-10 05:03:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een goede gewoonte is om voedsel onderseizoen tijdens het koken en pas de kruiden aan het einde indien nodig aan. Het is erg moeilijk om gekruid voedsel aan het einde van het koken te bereiden.

* slecht advies * - smaak van kruidenkruiden in sommige (de meeste?) recepten ontwikkelt zich pas goed als je ze een tijdje kookt, vooral als je met gedroogde dingen werkt, zoals de gewone thuiskeukenpopulatie. hoewel dat niet van toepassing is op zout, is het toch veel beter om het te laten absorberen in zaken als elementen van soepen. ps: overeengekomen @Garden
@zanlok - dat is waar, maar het zal behoorlijk moeilijk zijn om de zoutheid van voedsel te verminderen als je het te lang doet om mee te beginnen. Het is veel gemakkelijker om op het einde indien nodig meer toe te voegen, ook al smaakt het niet per se zo goed als wanneer je het aan het begin doet.
Of dit nu een slecht advies is of niet, het geeft geen antwoord op de gestelde vraag. Waarschijnlijk weet iemand die een gerecht te zout heeft gemaakt, dat hij de volgende keer voorzichtig moet zijn. Tegen hen zeggen dat ze voorzichtig moeten zijn, is niet nuttig en geeft ook geen antwoord op de vraag.
#5
+5
nalply
2010-08-02 00:16:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kruid het royaal met peper, curry en / of hete chili! Als het erg heet en pittig is, proef je het zout niet zo veel meer. Maar je zult erg dorstig zijn.

Ja: cayennepeper is mijn favoriete methode, vooral nadat een vleugje suiker en / of citroen / azijn niet helemaal heeft gewerkt :)
#6
+4
Carmi
2010-07-17 23:55:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Peterselie, of ander zeer bladrijk spul. Ik heb in het bijzonder gemerkt dat het toevoegen van peterselie aan een gerecht dat te zout is, wonderen doet. Het is goed voor bijna elke saus die je maakt, evenals pasta of ovenschotel. Waarschijnlijk gewonnen ' Het werkt echter niet zo goed met te zout vlees. Misschien een peterselie-muntsaus voor het vlees?

Dat is interessant, omdat ik vind dat peterselie een natuurlijke zoute smaak heeft (hoewel ik misschien bevooroordeeld ben van traditionele maaltijden waarbij het in zout water werd geserveerd).
Verse kruiden en groenten zoals peterselie voegen meer [bitterheid] (http://en.wikipedia.org/wiki/Bitter_ (smaak) #Bitterheid) toe dan zout. Door de bitterheid te vergroten, wordt het gehemelte afgeleid van een van de andere vier primaire smaken - wat betekent dat uw eten niet zo zout zal smaken.
#7
+2
neyo
2012-09-22 08:23:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als de curry te zout wordt, helpt het veel om 2 tot 3 deegrolletjes tarwebloem toe te voegen. Het absorbeert gewoon zout op dezelfde manier als rauwe aardappel. En voor droog gekookt voedsel (d.w.z. voedsel zonder curry) werkt het toevoegen van citroensap perfect voor mij.

#8
+1
Nancy
2010-10-25 00:33:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik maakte een aardappel-linzensoep en gebruikte wat ham als basis ..... Wauw ... Te zout ... Een paar pakjes spllenda en twee TAB-balsamicoazijn toegevoegd ... Echt geholpen .. Enigszins bezorgd over het opgebruikt ... Vraagt ​​u zich af of de zoute smaak zal terugkeren als sommige evaps ....! ???? Overweeg je om meer aardappel toe te voegen om dat te helpen ??

integendeel .. als het mengsel droogt, voeg je water toe voordat je het weer opwarmt .. het zoutgehalte en de smaak moeten terugkeren. Ik doe dit voor zo ongeveer alles wat ik vernietig.
#9
+1
Arby
2013-01-02 06:23:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, het spoelen van de pulled pork deed wonderen! Geen probleem, want we wilden er toch saus aan toevoegen.

#10
+1
JS.
2016-07-01 05:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt zout niet uit een gerecht verwijderen als het eenmaal is toegevoegd, dus Shog9 heeft het enige juiste antwoord op deze vraag: voeg meer ingrediënten toe om het zout te verdunnen.

De algemeen voorgestelde 'remedie' om toe te voegen aardappel in verschillende vormen probeert alleen echt de zoute smaak te maskeren. Het helpt niet om het zout uit de schaal te verwijderen.

Zetmeel vermindert je perceptie van zoutheid, vandaar dat zoveel zetmeelrijke gerechten (denk aan gebakken aardappel) hogere niveaus van zout naar smaak.

Het toevoegen van zetmeel aan het gerecht (aardappelzetmeel, maizena enz.) of het serveren van zetmeel (brood, pasta, aardappel, enz.) kan de waargenomen zoutheid van het gerecht verminderen. gerecht.

Houd er rekening mee dat zetmeel geen wondermiddel is, aangezien delen van het gerecht nog steeds zout kunnen smaken. Hoewel zetmeel onze perceptie van zoutheid maskeert, maskeert het ook andere smaken, zodat uw gerecht over het algemeen flauwer zal smaken.

#11
+1
ChefAndy
2017-08-01 10:17:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals een chef-instructeur ons vertelde in een van onze eerste lessen: slagroom lost alles op. Specifiek, vet fixeert te zout als het gerecht meer vet aankan. Vet bedekt de tong waardoor er niet zoveel zout in je smaakpapillen terechtkomt. Als je een erg zware, vette saus hebt, heb je veel meer zout nodig dan bijvoorbeeld tomatensaus. Dit maakt zware sauzen een uitdaging om op smaak te brengen, maar het kan je hart redden als je iets te veel zout geeft.

#12
-1
lostinthespiral
2013-01-17 06:11:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als er vloeistof in de schaal zit (soep, saus, enz.), kun je geschilde wortels toevoegen om het zout te helpen absorberen. Voorgesneden en gepelde babywortels werken het beste. Ze zijn aan het einde niet zo gemakkelijk uit te kiezen als een aardappel, maar je riskeert niet dat de aardappel kapot gaat en je gerecht te veel zetmeel / indikt.

Het aardappelding is een mythe; waarom zouden wortelen werken?
#13
-1
Frederic Kahler
2016-06-29 03:48:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik voeg een grote, geschilde aardappel of meerdere geschilde wortelen toe aan de soep of bouillon terwijl deze afkoelt. Het koken van de ontziltende knolgewas verstoort het osmotische proces. Terwijl de zoute soep afkoelt, absorberen de zetmeelrijke knolgewas (en) het overtollige zout. Dit is geen snelle oplossing en vereist enkele uren of nachtelijke koeling. Verwijder de knolgewas (en) en verwarm opnieuw. PS: Pindakaas (een grote eetlepel) is een wonder voor te gezouten, verbrande of anderszins "geruïneerde" gerechten. Eet smakelijk!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...