Vraag:
Mayonaise vervangingen
jessecurry
2010-07-10 06:37:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben dol op pastasalades, tonijnsalade, sandwiches en sauzen; maar ik hou niet echt van de textuur van mayonaise of het gevoel dat ik krijg na het eten van mayonaise.

Welke vervangingsmiddelen voor mayonaise werken volgens jou goed? Voor welke gerechten denkt u dat uw vervanger geschikt is?

@Village: deze vraag was oorspronkelijk vrij algemeen en noemde salades, sandwiches en sauzen. Wat het beste is voor sandwiches (bijv. Overschakelen naar een compleet andere smaakmaker, simpelweg om vocht en smaak toe te voegen, zoals mosterd) werkt mogelijk niet voor een pastasalade (waar een vinagrette goed werkt) of omgekeerd.
Tien antwoorden:
#1
+12
Shog9
2010-07-10 07:23:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

MiracleWhip, natuurlijk ...

Als het alleen de smaak van de olie is die je stoort, kun je gemakkelijk je eigen mayonaise maken met elke gewenste olie. Een goedkope extra vierge olijfolie maakt een heerlijke mayonaise, IMHO.

Gebruik anders azijn. Het is een geweldige kruiderij voor algemeen gebruik, kan gemakkelijk op smaak worden gebracht, en er zijn tal van variëteiten om uit te kiezen. Dit zal natuurlijk niet goed werken als je de body mayonaise nodig hebt, dus gebruik in die gevallen een of andere vorm van bereide mosterd - het is net als geëmulgeerde azijn (in die zin dat het geëmulgeerde azijn is).

+1 voor mayonaise van olijfolie. Zelfs in de winkel gekochte mayonaise van olijfolie, zoals die van Kraft, bevat de helft van de calorieën / cholesterol / etc dan gewone mayo.
Zelfgemaakte extra vierge olijfolie mayo smaakt extreem sterk. Ik zou een mix van olijfolie met een smaakloze olie aanbevelen, of een geraffineerde olijfolie gebruiken.
#2
+12
Sonia Balagopalan
2010-07-11 01:45:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk hou ik van yoghurt in Griekse stijl als saladedressing. YMMV.

#3
+9
Pulse
2010-07-10 07:23:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor salades gebruik ik altijd een dressing op basis van olijfolie. Dit zal bestaan ​​uit ingrediënten zoals citroensap, knoflook, Dijonmosterd, balsamico-azijn, rode of witte wijnazijn, enz. Afhankelijk van de ingrediënten in de salade.

Sandwichvullingen zijn iets lastiger. Als het de textuur van de mayonaise is die je niet bevalt, zal het niet helpen om er een Aioli aan toe te voegen.

Nogmaals, het hangt af van de gebruikte ingrediënten, maar zelfs hier is het mogelijk om een ​​vinaigrette te gebruiken op basis van de bovenstaande ingrediënten. Hiermee kun je een sandwich in Muffuletto-stijl maken.

Een andere mogelijke optie is een Tapenade. Deze kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan ingrediënten om een ​​gladde pasta te vormen, die vervolgens kan worden uitgespreid op een boterham.

#4
+6
Brendan Long
2010-07-10 07:50:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een mayo-vervanger kunnen proberen, zoals deze (veganistisch). Omdat je het zelf maakt, kun je de verhouding van de ingrediënten wijzigen als je het niet lekker vindt.

@Aaronaught, oeps, de afsluiting gemist "
#5
+5
Jules
2014-09-04 21:56:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kook een ei, doe het in de blender met wat olie, citroensap, mosterd en zout. Hierdoor kun je een mayonaise-achtige substantie maken, maar met minder vet, zodat je veel minder een vette textuur hebt.

Voor zoiets als een aardappelsalade zou ik hier wat zware yoghurt aan toevoegen. .

-1. Dit is geen vervanging voor mayonaise, maar een recept voor vrij standaard mayonaise. Het gekookte ei in plaats van rauw is een kleine variatie, die het een beetje makkelijker of lastiger maakt, afhankelijk van hoeveel je je eieren kookt.
Dan weet je niet wat mayonaise is. Voor standaardmayonaise gebruik je alleen het rauwe eigeel, met een grote hoeveelheid olie (sterker nog, als je wilt, is één eigeel voldoende om meer dan een liter olie na te bootsen). Dat is wat de standaardmayonaise zijn vettige textuur geeft. Wat ik beschreef is anders: je gebruikt maar een kleine hoeveelheid olie en je gebruikt een heel gekookt ei. Dit geeft een vergelijkbare smaak als mayonaise, maar zonder de vette textuur, dus precies waar de vraag om wordt gesteld.
Een mayonaise is een saus die wordt gemaakt door olie in eigeel te emulgeren en mosterd toe te voegen. Er is geen recept voor de hoeveelheid olie die u moet gebruiken, en technisch gezien kunt u 12 kopjes olie gebruiken voor een enkele dooier aan de hoge kant of een paar druppels aan de lage kant. Wat je beschrijft is precies dat je, door olie in dooier te emulgeren, gewoon minder olie gebruikt. Het is dus een mayonaise met minder olie, maar geen ander voedingsproduct. Het opnemen van eiwit komt minder vaak voor. Maar alleen omdat veel recepten voor mayonaise in de 30 tot 90 ml olie per dooier blijven, betekent niet dat minder olie geen mayonaise is.
Volgens jouw logica is een pannenkoek hetzelfde als creme patisserie, het heeft alleen verschillende hoeveelheden ei en bloem! Iets dat vele malen minder olie gebruikt, heeft naast de dooier ook eiwit en gekookt ei in plaats van rauw is voldoende verschillend om geen mayonaise meer te heten. Je zou net zo goed kunnen zeggen dat Bearnaisesaus echt mayonaise is. Hoe je het noemt, doet er in ieder geval niet toe. De vraag was "maar ik hou niet echt van de textuur van mayonaise of het gevoel dat ik krijg na het eten van mayonaise.". Ik heb dat beantwoord.
#6
+4
Tree77
2010-07-13 22:15:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een prima vervanger voor mayonaise in elk type dressing is om een ​​zachte tofu op te bliezen.

Tofu werkt geweldig omdat het vrijwel de smaak absorbeert van al het andere dat in de dressing zit. Plus het is gezond!

#7
+3
Sam Holder
2010-07-13 17:56:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet onder alle omstandigheden geschikt, maar ik hou van yoghurt gemengd met tahin (2: 1 of zo) als alternatief voor mayo in saladedressings. Het heeft een goede smaak, maar kan ook worden gekruid met citroen en knoflook. Het is dikker dan yoghurt en kan dus op een boterham worden gestrooid.

Yoghurt gemengd met pesto werkt ook goed, vooral voor pastasalades.
#8
+2
Kev
2010-07-10 21:35:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel het niet echt een mayo-vervanger is, vind ik Heinz Salad Cream wel lekker met een salade.

Als ik dit meerdere keren zou kunnen stemmen, zou ik :-)
#9
  0
Kara Marfia
2010-10-23 01:37:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou af en toe van een pita met tonijn, maar die wordt alleen thuis gemaakt. Ik heb hiervoor een pot Nayonaise bij de hand. Ik kan niet zeggen hoe het in iets anders smaakt, maar ik kan het verschil niet zien met tonijn, knoflook, selderij en augurken erin gemengd.

#10
  0
Ching Chong
2014-09-07 15:21:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alleen wat betreft de sandwiches, aangezien salats al zijn besproken in de vorige berichten: Queso blanco 1 met kruiden, specerijen of wat je maar wilt, past goed bij sandwiches. Je kunt roomkaas, quark, ricotta, potkaas of Bryndza enz. Gebruiken .


Opmerking: hier hetzelfde, ik hou ook niet van mayonaise. Roomkaas en kwark op brood past bij mijn smaakpapillen.

1 Ik ben niet erg tevreden met deze vertaling, want ik bedoelde Frischkäse dat niet alleen algemeen wordt gebruikt in Latijns-Amerikaanse landen, zoals het Wikipedia-artikel zegt, en niet noodzakelijk wit is. Roomkaas is slechts een soort Frischkäse . Frischkäse is milde niet-verouderde kaas. Volgens de Duitse kaaswet moet het watergehalte van de vetvrije fractie van de kaas hoger zijn dan 73%.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...