Vraag:
Wat is het verschil tussen bakken in de pan, bakken en ondiep bakken?
user73
2010-07-10 00:53:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals ik het begrijp, verwijzen al deze termen naar het koken van voedsel in een kleine hoeveelheid vet / olie. Wat is precies het verschil?

Vier antwoorden:
#1
+16
Aaronut
2010-07-10 01:33:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Panfrituren betekent het voedsel in de pan laten zitten en af ​​en toe roeren of omdraaien. Het wordt meestal gedaan met grotere stukken voedsel, en op middelhoog tot middelhoog vuur.

Sauteren betekent schudden de pan heen en weer - waardoor het voedsel "springt" , als u rechtstreeks vertaalt. Het wordt voor een korte tijd op hoog vuur gedaan, meestal met dun gesneden of fijngehakte ingrediënten.

Ondiep frituren, volgens sommige referenties, verwijst naar het gedeeltelijk (halverwege) ondergedompeld in hete olie en één keer omgedraaid, in tegenstelling tot frituren waarbij het eten de hele tijd volledig ondergedompeld is.

Ondiep frituren verschilt enigszins van frituren in de pan doordat het voedsel gedeeltelijk in olie is ondergedompeld. (De hoeveelheid gebruikte olie ligt ergens tussen frituren en frituren in).
@Michael: Klinkt volkomen redelijk, maar heb je een referentie? Ik vraag het alleen omdat ik het nog niet eerder in die context heb horen gebruiken.
Geldt wikipedia als referentie? http://en.wikipedia.org/wiki/Shallow_frying ... bij ondiep frituren wil je dat de olie halverwege het voedsel komt terwijl het kookt (wat betekent dat de diepte minder is dan de helft van de dikte van het voedsel worden gekookt en verplaatsing brengt het de rest van de weg naar boven). Op deze manier is het gelijkmatig gaar als je het voedsel omdraait en aan de andere kant kookt.
@Joe: Goed genoeg. Ik heb het antwoord bewerkt.
#2
+4
Bryant
2010-07-10 01:39:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef de voorkeur aan het antwoord in wikipedia:

Sauteren is een methode om voedsel te bereiden waarbij een kleine hoeveelheid vet in een ondiepe pan op relatief hoog vuur wordt gebruikt

En het verschilt van frituren in de pan:

Sauteren wordt vaak verward met frituren in de pan, waarbij grotere stukken voedsel (bijvoorbeeld koteletten of steaks ) worden snel gekookt en aan beide kanten omgedraaid. Sommige koks maken een onderscheid tussen de twee op basis van de diepte van de gebruikte olie, terwijl anderen de termen door elkaar gebruiken. 1 [2] [3] Sauteren verschilt van schroeien doordat schroeien alleen het oppervlak van het eten. Sauteren is ook anders dan roerbakken doordat alle ingrediënten in de pan in één keer worden gekookt, in plaats van serieel in een kleine plas olie.

Ik heb nog nooit gehoord van ondiep frituren ...

#3
  0
Mic
2013-08-02 01:55:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pan-frituren: koken in een zeer minimale hoeveelheid olie met gedeeltelijke dekking.

Ondiep frituren: voedsel is slechts gedeeltelijk ondergedompeld ongeveer halverwege de zijkant van het voedsel dat moet worden gekookt en moet Het wordt meestal gebruikt om stukken visvlees te bereiden en voor beignets.

Frituren: hier wordt het voedsel volledig ondergedompeld in heet vet of hete olie.

Roerbakken: Het eten wordt heel snel geroerd en weggegooid met behulp van houten of metalen kookgerei.

Ik schreef een blogpost met meer hierover: frituurmethoden voor eten

Wilt u ook bakken, omdat het in de oorspronkelijke vraag staat?
#4
  0
Amit Roy
2020-04-26 13:00:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alle drie de baktechnieken zijn verschillend. Het is anders dan de hoeveelheid olie / vet die wordt gebruikt.

  • Bij frituren moet de olie het hele voedsel bedekken. Kortom, het voer moet in de olie drijven. Vergelijkbaar met frites.

  • Bij ondiep frituren moet de olie uw voedsel tot de helft bedekken. Maar je eten moet de bodem raken van het vat waarin je frituurt.

  • Bij pannen heb je heel weinig olie nodig . Net genoeg zodat de olie alleen de basis van je eten raakt.

  • Bakken is vergelijkbaar met bakken in de pan. Het enige verschil is dat de olie op middelhoog tot hoog vuur moet staan. Het voedsel moet in kleine stukjes worden gekookt totdat ze allemaal bruin worden van buitenaf en gaar zijn.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...