Vraag:
Welke veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen als ik thuis probeer te vlammen?
Ryan Elkins
2010-07-10 04:39:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is dit een van die dingen die je waarschijnlijk niet zou moeten proberen, tenzij je onderwezen bent door een ervaren persoon en je weet wat je doet? Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik het wil proberen? Is dit een geldige kookmethode of wordt het meestal alleen gedaan als een indrukwekkend visueel effect? ​​

Vier antwoorden:
#1
+11
Kev
2010-07-10 04:50:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Flambe is een geldige kookmethode. Hiermee kunt u het grootste deel van de alcohol uit de door u gekozen likeur verdampen, maar de smaak behouden.

Ik raad je aan om een ​​natte handdoek of een blusdeken in je keuken te hebben als je deze kooktechniek als eerste timer gaat gebruiken.

Ook Laat uw afzuigkap niet boven het fornuis draaien als u uw kookplaat gebruikt. Je hebt het potentieel om grotere vlammen aan te zuigen en eventueel aanwezig vet in je filters of leidingen naar de buitenwereld te ontsteken. Mijn broer werkte in een professionele keuken waar dit gebeurde. Ze konden de afzuigkap een tijdje niet uitzetten vanwege de ontstane brand en ze slaagden erin om een ​​flink stuk van de afzuigleiding naar buiten te verlichten. Het was als de nabranders op een straalmotor. Er was die avond een brandblusapparaat bij betrokken.

Uiteindelijk draait het allemaal om gezond verstand, want vuur en alcohol zijn een redelijk gevaarlijke combinatie.

Houd ook een deksel voor je pan in de buurt.
Veiligheid voor alles ... als de brand uit de hand loopt, moet je niet proberen om een ​​deksel op de pan te doen. U moet verstikken met een grote natte doek of blusdeken, anders raken uw handen en polsen ernstig verbrand als het ongecontroleerd flitst terwijl u probeert het deksel te plaatsen. Geloof me, ik ben er geweest.
#2
+5
Satanicpuppy
2010-07-13 03:05:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg ervoor dat u een brandblusser bij de hand heeft, en zorg ervoor dat deze werkt. Het blijft me verbazen, het aantal mensen dat er geen in hun keuken heeft.

#3
+5
G_H
2020-01-03 18:49:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kev's antwoord noemt de belangrijkste aspecten, maar ik zou nog een opmerking willen toevoegen die volgens mij erg belangrijk is. Giet de drank niet rechtstreeks uit de fles in de pan. Het is niet alleen heel gemakkelijk om per ongeluk te veel te gebruiken, er bestaat ook een risico dat de drank of de dampen eerder in brand vliegen dan gepland. Dit kan vooral gemakkelijk gebeuren met gaskookplaten, omdat er een open vlam in de buurt is. Als de drank tijdens het inschenken zou ontbranden, zou je liever een klein bakje in je hand hebben dan een molotovcocktail. Giet dus eerst de juiste hoeveelheid uit de buurt van het vuur, bij voorkeur in iets dat niet gemakkelijk versplintert als het valt of wordt verwarmd, sluit dan de fles en berg hem op. Als je dan klaar bent om te flamberen uit de kleine container.

Hoe spectaculair het er ook mag uitzien, het is niet iets dat alleen de meest ervaren koks kunnen proberen en het is echt niet zo moeilijk. Gebruik gewoon gezond verstand, denk goed na over uw acties, zorg ervoor dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft in geval van problemen voordat u begint en blijf kalm als het niet goed lijkt te gaan. Oh, en houd de pan tijdens het hele proces op een kleine afstand; het is niet het moment om erover te zweven en de aroma's te ruiken.

#4
+2
Athanasius
2020-01-03 20:32:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast wat andere antwoorden vermelden, zou ik ook aanraden om een ​​lange lucifer of een aansteker met een lange steel te gebruiken (zoals gebruikt voor het aansteken van vuur). Je wilt niet dat je vingers dicht bij de pan komen als de vlammen beginnen.

Als je kijkt naar de pro's die dit doen op een gasfornuis, zullen ze de pan vaak een beetje kantelen om het gas uit het fornuis te halen om de damp boven de pan te ontsteken om de boel op gang te krijgen, maar ik wil dit niet meteen proberen. Het is moeilijker om precies te zeggen wanneer de vlammen zullen uitbarsten, en zonder oefening is het mogelijk om de pan te ver te kantelen, waardoor er mogelijk brandende vloeistof op de kookplaat (of de vloer, of jezelf) terechtkomt.

Ik heb ontdekte ook persoonlijk dat familieleden en gasten graag rond de kachel zweven als je zoiets doet, want het is niet iets dat ze elke dag zien. Zorg ervoor dat je ze op een veilige afstand houdt (en oefen bij voorkeur een of twee keer alleen voordat je het met een groot publiek doet).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...