Vraag:
Hoe kan ik voorkomen dat gebakken kip te taai wordt?
Ryan Elkins
2010-07-10 03:03:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke keer dat ik kipfilet zonder been / zonder vel in een pan boven het fornuis kook, lijkt het een beetje taai te worden. Wat doe ik verkeerd?

Bedoel je stoer? Is het ook droog?
Vier antwoorden:
#1
+13
PaulS
2010-07-14 19:05:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eenvoudig - je kookt het gewoon te gaar. Een veel voorkomend lot voor kipfilet.

En de oplossing? Een vleesthermometer.
Gebruik een loszittend deksel op de pan om een ​​gelijkmatigere bereiding te krijgen, aangezien dit de ovenachtige omgeving simuleert
#2
+6
Kev
2010-07-10 04:27:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De truc van mijn broer als chef-kok is om de kipfilet eerst te pocheren tot hij net gaar is (dwz zodra je denkt dat het borstvlees gaar is en absoluut niet meer).

Hij laat de kip borst voor een paar ogenblikken en de afwerking in een hete pan of bakplaat.

Een andere factor kan de kwaliteit zijn van het borstvlees dat u koopt. Het is een beetje duurder, maar je moet altijd proberen om biologisch kippenvlees met vrije uitloop te kopen. Het is veel lekkerder en de kwaliteit van het vlees is aanzienlijk beter.

#3
+6
ceejayoz
2010-07-13 03:09:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de neiging om kip in boter op middelhoog tot hoog vuur te schroeien tot hij bruin is, en dan in de oven op 350 graden Fahrenheit ongeveer 20-24 minuten. Dit resulteert in veel malsere, sappigere kip dan in de pan.

#4
+2
bubu
2010-07-10 18:25:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het heeft te maken met

(1) kooktijd
(2) vetgehalte van de kip
(3) de manier waarop je het kookt

Kip borst bevat weinig vet, en dus als het gekookt is, droogt het vrij gemakkelijk en droog vlees + warmte = taai. Als je de kipfilet wilt eten, kun je proberen deze eerst te pocheren in bijvoorbeeld kippenbouillon, voordat je hem in een pan kookt.

Misschien wilt u ook kleine inkepingen in de kip maken, zodat

(1) de spiervezels in korte stukjes worden gesneden, wat zou leiden tot minder samentrekking van de spieren, waardoor er meer vloeistof om in het vlees te blijven
(2) meer oppervlakte voor een snellere bereiding van de kipfilet

Als u niet per se gezond wilt koken, lost het gebruik van kippenpoot zonder been het probleem moeiteloos op vanwege het vet .

In de kip snijden is niet zo'n goed idee. Je laat gewoon de sappen eruit.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...