Vraag:
Hoe beïnvloedt de manier waarop ik mijn knoflook snij, de smaak van mijn eten?
jessecurry
2010-07-10 06:32:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb recepten gezien waarin grof gehakte knoflook nodig was en recepten waarin fijngehakte of gehakte knoflook nodig was. Welk effect heeft die snit op de uiteindelijke smaak van mijn gerecht? Hoe zit het met geplette knoflook?

mogelijk duplicaat van [Is er enig verschil tussen gehakte en geplette knoflook bij het koken?] (http://cooking.stackexchange.com/questions/274/is-there-any-difference-between-chopped-and-crushed-garlic- tijdens het koken)
Ik weet niet zeker of ik het eens ben over het duplicaat. Deze vraagt ​​naar de grootte, de andere vraagt ​​naar "snijden" versus "verpletteren" (tenminste zoals ik het lees). Waarschijnlijk het beste om ze tot één te combineren, maar het zijn geen exacte duplicaten.
Ben ik de enige die aan de introductie van de Goodfellas-gevangenisscène dacht bij het lezen van deze vraag?
Vier antwoorden:
#1
+20
Joe
2010-07-10 17:47:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

@Adam A is dichtbij - het gaat niet om de oppervlakte en de potentie, het gaat om schade aan de knoflook. De 'sterke' smaak van knoflook komt van een reactie waarbij chemicaliën vrijkomen, zodat ze kunnen mengen (alliin en alliinase)

Als je de knoflook in zijn geheel kookt (zoals je zou doen voor geroosterde knoflook), krijg je nooit deze reactie, omdat je de chemicaliën afbreekt. Ook breken de chemicaliën af tijdens langdurig koken, dus zelfs als je een kop geplette knoflook toevoegt aan het begin van een partij langzaam gekookte tomatensaus (4+ uur), zal het niet zo'n sterke knoflooksmaak hebben als het toevoegen van knoflook. een teentje of twee aan het eind.

Een andere manier waarop de knoflookbereiding de smaak kan beïnvloeden, is wanneer je aan het bakken, roerbakken of anderszins koken op hoog vuur - grotere stukjes kunnen langer worden gekookt ze branden ... en verbrande knoflook is bitter, scherp en zal elk gerecht bederven. (als je knoflook verbrandt, stop dan onmiddellijk, gooi alles weg, maak de pan schoon en begin opnieuw - er is geen manier om het op te slaan dat ik weet)

#2
+6
Adam A
2010-07-10 06:43:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meer oppervlakte betekent meer smaak. Hoe meer sneden, des te krachtiger de knoflooksmaak.

Het heeft ook invloed op de textuur en homogeniteit - als je de knoflook grof hakt, zul je het voelen als je erin bijt. Je hebt ook meer kans om wat variatie te krijgen bij elke hap (wat volgens mij een gerecht interessanter kan maken).

#3
+3
bubu
2010-07-10 17:58:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

@Joe zei het meeste wat ik kon, maar laat me misschien wat meer informatie toevoegen in termen van koude marinades en eh, misschien sous-vide koken.

Koude marinades - grotere knoflook grof gehakt , mits het niet gaar is, zorg voor een verse afgifte van knoflooksmaak bij het kauwen, dit kan een gewenst of ongewenst effect zijn. Anders kan men fijne, gehakte knoflookpasta overwegen voor de klus, die meestal gemakkelijker te controleren is.

Sous-Vide-koken - als je het doet, zou je het moeten kunnen weten, maar voor het geval dat, gebruik een zeer kleine hoeveelheid knoflookpasta of -poeder als u van plan bent knoflook te gebruiken, meer dan een lichte kneep zou tot een ramp leiden. Ik heb het op de moeilijke manier geleerd.

#4
+2
melbalini
2010-09-05 21:13:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat recepten die grof gehakte knoflook vereisen, volledig bedoeld zijn om een ​​hap knoflook te eten om op te kauwen - waarbij knoflook een 'sterspeler' is in het gerecht, terwijl een recept dat vraagt ​​om een beetje gehakte knoflook is meestal op zoek naar knoflook om een ​​meer "ondersteunende rol" in het gerecht te spelen. Hier zijn natuurlijk uitzonderingen op, maar ik durf te wedden dat dit 9 van de 10 keer het geval zou zijn.

Niet zo wetenschappelijk als de reactie van @ Joe, maar het is een alternatieve manier om na te denken over de grote stukjes knoflook in een gerecht. Ze smaken misschien niet zozeer de hele pot, maar als je die ene hap bij de hele kruidnagel krijgt, ga je die zeker proeven!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...