Vraag:
Wat zijn enkele goede bronnen voor het leren van mesvaardigheden?
jessecurry
2010-07-10 00:31:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat zijn enkele goede bronnen om mesvaardigheden te leren? Is er met name ergens waar ik een videodemonstratie kan zien van verschillende snijtechnieken en wanneer die technieken geschikt zijn?

@DanielMoura, draag altijd een helm als u zwaar drinkt. Ook: [Hoe moet ik voor mijn messen zorgen.] (Http://cooking.stackexchange.com/questions/315/how-should-i-care-for-my-knives)
bespreking van mogelijke sluiting: http://meta.cooking.stackexchange.com/questions/3289/should-this-general-knife-skills-question-be-closed
Gesloten als te breed omdat dit waarschijnlijk de beste van de standaardredenen is, maar houd er rekening mee dat verzoeken om bronnen over het algemeen ook niet geschikt zijn voor stackexchange. Het is beter om naar specifieke problemen te vragen, zodat we de antwoorden en kennis hier kunnen samenstellen. En inderdaad, meer specifieke vragen over mesvaardigheden (specifieke technieken, omgaan met een bepaald soort mes, enz.) Zijn van harte welkom!
Zeven antwoorden:
#1
+30
chrisjlee
2011-08-30 20:44:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom zou je betalen voor instructies of boeken? De beste manier om te leren is door een video te bekijken en te oefenen.

YouTube

YouTube heeft een grote schat aan video's over mesvaardigheden. Ik ben meer een visuele leerling. Ik vind het leuk om een ​​video te zien. Een boek helpt me niet om te hurken.

Chowhound

Chowhound heeft een grote rijkdom aan messen vaardigheidsvideo's.

Overig

Helaas zijn de Food Network-video's niet beschikbaar buiten de VS - althans niet in Denemarken.
De eerste vier video's zijn nu allemaal niet beschikbaar (ingesteld op privé). De Chowhound-video's zijn behoorlijk, maar hoe verwacht iemand een vaardigheid als deze te leren in video's van 30 seconden lang? Er komt gewoon meer bij kijken.
#2
+18
Kevin Davis
2010-07-10 00:57:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind het boek " Knife skills Illustrated" erg leuk; het is echter een beetje vervelend dat het van alles links- en rechtshandige versies heeft.

Als lefty zou dat helemaal in mijn straatje passen :)
#3
+8
Covar
2010-07-10 07:50:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De aflevering van Good Eats American Slicer was volledig gewijd aan het gebruik van messen.

Helaas is het * moeilijk * om oude video's te vinden. Ze hebben nooit een samenhangende boxset gemaakt of zoiets.
#4
+5
Angelo
2011-08-31 03:42:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De absoluut beste manier om dit op te pikken, is door het te doen met de hulp van een persoonlijke instructeur. Het is een motorische vaardigheid die het best geleerd kan worden door middel van vallen, opstaan ​​en de emulatie van experts.

Uw plaatselijke culinaire instituten kunnen cursussen of eendaagse workshops over verschillende onderwerpen aanbieden voor het grote publiek en kookliefhebbers.

Hier is bijvoorbeeld een plaats in Maryland die lessen aanbiedt: L'Academie de Cuisine. Ik heb mijn vrouw ooit een cadeaubon gegeven voor hun workshop "mesvaardigheden". Ze kan nu cirkels hakken om iedereen die geen kok is!

Het voordeel van iemand die je in de gaten houdt, is dat ze eventuele fouten kunnen identificeren en correcties kunnen aanbieden.
#5
+2
Pulse
2010-07-10 06:12:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epicurious heeft een aantal nuttige video's over mesvaardigheden, deze zijn te vinden op:

http://www.epicurious.com/video/technique-videos/technique-videos-knife- skills / 1915458779 / knife-skills-how-to-sharpen-a-knife / 1915433332

Een andere interessante bron is Rouxbe, ze hebben een groot aantal kooklesvideo's online, waaronder mes vaardigheden. Deze site vereist echter een abonnement:

http://rouxbe.com/

#6
+2
Batman
2016-10-08 23:59:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Serious Eats heeft een aantal video's en wat niet in het gedeelte Knife Skills.

De basisvaardigheden worden behandeld in dit artikel (slice, chop, rock chop). Andere dingen om op te merken zijn onder meer hoe je vlees snijdt, kruiden en tomaten snijdt.

America's Test Kitchen is ook redelijk goed, omdat ze traag gaan en dingen visueel laten zien, hoewel ze hun mesvaardigheden vaak niet verbaal vertellen.

Ik heb ook goed materiaal gezien in de Ultieme kookcursus en thuiskoken van Gordon Ramsay, hoewel hij iets sneller en minder gedetailleerd is. Sommige dingen staan ​​op zijn youtube-kanaal.

Tot slot zou ik de nieuwe complete technieken van Jaques Pepin willen aanbevelen (hoewel de originele complete technieken prima zijn, is de nieuwe in kleur). Hij legt heel voorzichtig uit hoe hij de dingen moet doen.

#7
+1
devin_s
2011-08-31 05:23:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mesvaardigheden beheersen: de essentiële gids voor de belangrijkste gereedschappen in uw keuken door Norman Weinstein is een geweldig prentenboek waarin de techniek voor specifieke soorten fruit, groenten en vlees wordt gedemonstreerd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...