Vraag:
Mijn Baba Ghanoush is te waterig
user143
2010-07-10 06:17:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb voor de eerste keer geprobeerd Baba Ghanoush te koken en hoewel het lekker was, kreeg ik niet het verwachte resultaat.

Het was waterig in plaats van romig zoals ik had had.

Ik gebruikte gelijke delen aubergine en tahin en een beetje citroensap en knoflook.

Nu vraag ik me af of ik te veel aubergine heb gebruikt of dat ik de aubergine niet heb gekookt genoeg want het was als een spons vol water toen ik het sneed.

Hoeveel tijd en op welke temperatuur moet ik de aubergine bakken? Of is er een extern teken om te weten dat het klaar is om gebruikt te worden voor Baba ganoush? Voor mij zag het eruit en smaakte het "goed gedaan" zoals het was.

Heb je de aubergine geroosterd?
Vier antwoorden:
#1
+9
bmargulies
2010-07-10 07:23:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klinkt alsof je niet voldoende of niet warm genoeg hebt gebrand. De buitenkant moet echt verkoold zijn en de binnenkant zal niet zo waterig zijn.

Bedankt voor het advies! Ik zal proberen het de volgende keer meer te bakken.
Dat is het beslist. Aubergines bevatten een ton water.
#2
+3
FordBuchanan
2010-07-20 23:03:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik snijd mijn aubergines in de lengte doormidden en prik met een mes zowel in de schil als in de zijkanten. Gril ze vervolgens op een licht geoliede bakplaat en draai ze halverwege om. De schuine strepen lieten meer sappen ontsnappen. De schil moet erg zwart zijn en je kunt het vruchtvlees met een theelepel van de schil scheppen.

#3
+2
rose
2010-07-29 12:09:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik laat mijn aubergine heel, maar prik hem helemaal door. Ik rooster het dan ongeveer 55 minuten op 170 graden c. U moet het halverwege het kookproces omdraaien. Eenmaal gekookt, kunt u de schil verwijderen. Zoals de vorige schrijvers zeiden, zou de huid erg zwart en rimpelig moeten zijn. Een ander alternatief is om de aubergine te koken op een BBQ-grill (verkort de kooktijd iets), al is dit alleen het beste als je een deksel hebt. Dit geeft de aubergine een meer rokerige smaak.

Ik heb nog niet eerder tahini toegevoegd, aangezien ik de neiging heb om een ​​Perzische versie te maken waarbij ik de aubergine combineer met Griekse yoghurt, zout en een paar teentjes geplette knoflook . De verhouding is ongeveer 1,5 kopjes gekookte aubergine op 500 ml yoghurt, maar dit hangt af van je smaak.

Bedankt voor de tips en ik kijk er naar uit om de Perzische versie te proberen!
#4
  0
Pat Sommer
2011-12-30 15:28:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je zegt dat je tahina hebt toegevoegd, was dat dan een bereide tahina of pure sesampasta?

De pasta zal zelfs een zeer waterige aubergine vormen (waarom zou je sap gieten?).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...