Vraag:
Hoe stamp ik kip (of ander vlees) zonder er een zooitje van te maken?
Aaronut
2010-07-10 00:35:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ondanks mijn beste inspanningen ziet mijn keuken (en soms de kip) er altijd uit als een oorlogsgebied nadat ik 8 of 10 borsten heb geslagen. Misschien is dit gewoon een rommelige klus, maar ik denk dat er iets moet zijn wat ik mis.

Ik heb geprobeerd hamers te gebruiken, zowel van metaal als van hout. Het vlees blijft altijd aan het beukende oppervlak en de hamer plakken . Ik heb geprobeerd het vlees in een plastic boterhamzakje of diepvrieszak te doen; de zak scheurt en valt altijd uit elkaar voordat het vlees plat is. Waspapier is ongeveer hetzelfde.

Ik heb ook deegroller geprobeerd. Kreeg zelfs een "anti-aanbaklaag". Deze manier is nog hopelozer voor mij, omdat het vlees ofwel over het oppervlak glijdt of aan de pin blijft plakken (maakt niet uit of ik bloem gebruik).

Er moet zeker een combinatie zijn van gereedschap en technieken waarmee ik deze taak zou kunnen voltooien zonder 20 minuten constant vloeken en een extra uur opruimen.

Kan iemand me in de goede richting wijzen?

In plaats van het vlees te kloppen, laat u het een paar uur in melk weken, bij voorkeur een nacht. De melk breekt de spieren af, waardoor het vlees erg mals blijft, zonder de puinhoop van het vlees
Dat werkt misschien om mals te worden, maar soms wil je ook de afgeplatte vorm van gestampte borsten. Vlakkere kip kan bijvoorbeeld een meer gelijkmatige bereiding bevorderen. Ik vind dat vooral handig bij het grillen buiten of bij het frituren.
Ja, ik geef toe dat het open stond voor interpretatie, maar mals maken had niets te maken met mijn reden om dit te posten. Ik gebruik alleen een hamer als ik vlees wil klaarmaken om te vullen (bijv.Kip Kiev) of om in lagen te leggen (bijv.Iets in kip wikkelen en dan spek).
Sorry voor de verwarring, ik reageerde hier eigenlijk op @user23053. +1 voor het verpakken van dingen in kip en spek. Een man naar mijn hart.
Zestien antwoorden:
#1
+23
Joe
2010-07-11 09:54:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Clingwrap werkt prima voor mij - maar ik gebruik geen vleesvermalser - ik gebruik alleen een kleine maar vrij zware pan (maar niet mijn gietijzer, want het is niet glad aan de onderkant).

Toen ik op de universiteit zat, heb ik een paar dingen geprobeerd. Ik kan behoorlijk goede resultaten behalen door er gewoon op te slaan met mijn snijplank. (met het tussen saran wrap).

Een deel ervan kan de techniek zijn - als ik kipfilet doe, volg ik de eerste plak min of meer de versmalling van de borst, dus het is niet met of over de graan, maar een beetje diagonaal. Je wilt ook niet recht naar beneden slaan - je wilt de slagen onder een hoek zetten, dus je duwt het vlees er eigenlijk uit, en niet alleen om het door het aanrecht te forceren.

En dat zou ik ook moeten doen vermeld dat ik alleen maar gevogelte en varkensvlees heb uitgemalen - ik neem aan dat rundvlees hetzelfde zou zijn, maar ik heb geen ervaring om het te bevestigen of te ontkennen.

+1 voor de punten over hoeken en technieken - dat is precies het soort antwoord dat ik zocht. Ik ga dit de komende dagen proberen!
Het kan ook helpen om de kip onder water te laten lopen en daarna droog te deppen met keukenpapier. Schone, droge kip zal niet zo rommelig zijn als vuile, natte kip.
@Ocassi - Ik weet het niet zeker; een schoongemaakte en droge kip zal niet goed glijden. Je wilt dat de kip tegen de plastic folie glijdt, anders kan hij zich niet verspreiden.
Alleen de gewone plastic boodschappentassen zijn handiger dan in plasticfolie verpakken, vind ik.
#2
+18
Bryant
2010-07-10 00:37:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik steek de kip altijd in een zak met ritssluiting en stamp hem zo.

En ik gebruik een platte vleesvermalser die de zak niet scheurt.

Ja, dat was een van de eerste dingen die ik noemde ... misschien doe ik het verkeerd, maar dat wordt ook behoorlijk rommelig en heeft de neiging veel tassen te verspillen als ze kapot gaan.
Ik heb meestal geen probleem met het kapot gaan van de zak, maar misschien is het het soort mals dat ik gebruik. Een link toegevoegd aan mijn antwoord.
Een zware gietijzeren koekenpan kan ook mooi werken ...
Ik doe dit ook zonder problemen - zorg ervoor dat ik de zak niet volledig dichtritst - laat een kleine opening over zodat de lucht kan ontsnappen, anders barst deze. Ik gebruik ook een houten deegroller om hem plat te slaan, zodat de zak helemaal niet breekt.
#3
+5
JYelton
2010-07-10 01:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik mijn snijplank en leg er een laag plastic folie ("saran wrap") overheen. Het kan nog steeds een puinhoop opleveren, dus een zak met ritssluiting kan beter werken, zij het duurder.

dit is de methode die ik gebruik, onthoud ook dat hoe groter het oppervlak van de hamer is, hoe gemakkelijker het zal worden en dat je het vlees niet zo vaak hoeft te slaan om het dun te krijgen.
#4
+5
Ian G
2010-07-10 01:38:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een heel lang stuk huishoudfolie, leg het vlees ongeveer 1 kwart van de weg en vouw het om. Omdat lucht niet opgesloten zit, scheurt het niet. Knal dan weg met een deegroller. Lijkt niet te rommelig te worden (misschien sla ik het niet hard genoeg!)

Dit heb ik nog niet geprobeerd. Gebruik je hiervoor een snijplank of doe je het direct op het aanrecht?
Hebben de neiging om het direct op het aanrecht te doen, maar ik weet niet zeker of het er veel toe doet.
Dit is wat ik ook doe. Tip: verplaats een bril weg van het opvallende gebied. Het andere uiteinde van die deegroller heeft meer bereik dan je soms denkt! Laten we zeggen dat er geen * kippen * puinhoop was om op te ruimen ...
#5
+3
Preston
2015-02-19 09:31:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I've skimmed the other answers and I'm not seeing what I think is one of the most important tips for trying to pound out chicken breasts: temperature.

Cold chicken simply refuses to play nice.

Seriously. The difference between pounding out breasts fresh from the fridge and working with chicken that has been allowed to come up to temperature is night and day. Be sure to start with completely thawed chicken.

You obviously don't want to leave raw chicken sitting on your counter for an extended period of time, so consider food safety best practices but you have a little wiggle room during which you can let your chicken sit in the danger zone. Set a timer if you are worried you may forget about it.

For many applications I will halve chicken breasts into thinner cutlets. If you make a lengthwise cut down the middle mass of the breast you end up with two smaller, thinner breast pieces. These can be pounded out easily and thrown on the grill or in a pan.

For a quick and easy pan fried chicken I like to use tenderloins. When they've warmed up a little from the fridge you can actually smash them out with the palm of your hand. I usually do this while I am breading them. Great for an easy chicken parm. You don't even need to fuss with any sort of mallet.

Ik ben het hiermee eens, hoewel het nadeel van kip op kamertemperatuur is dat het gemakkelijker versnippert en "pelt". Kan erg rommelig worden.
Dat is helemaal waar. Je moet zeker een lichtere aanraking gebruiken.
#6
+2
rjb
2010-07-19 07:06:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voeg een beetje water toe met het vlees in de ritssluitingszak (1/2 theelepel of zo), en maak ook de buitenkant van de zak vochtig. Door het water aan de buitenkant kan de hamer gemakkelijker glijden zodat het slechte niet scheurt, en het water aan de binnenkant zorgt ervoor dat het vlees niet aan het plastic blijft kleven.

Gebruik een ritssluiting van gallonformaat voor een kipfilet en sluit de zak niet af.

#7
+2
LeBeau
2014-03-26 11:20:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leg de kip tussen 2 vellen vetvrij papier of huishoudfolie en rol er stevig overheen met een deegroller of een ongeopend blik (zoals een blik soep of groenten). Het ontbreken van gewelddadige impact vermindert de rommel.

#8
+1
Shog9
2010-07-10 01:47:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

YMMV, maar dit is wat ik doe:

  1. Zoek een vlak, stevig oppervlak dat groot genoeg is voor al het vlees met ruimte over. Je kunt hiervoor een snijplank gebruiken als je wilt, maar dat hoeft niet - je beukt, niet snijdt. En als je veel vlees hebt, hoef je niet in batches te werken of een enorme snijplank te zoeken.

  2. Leg een paar lagen krantenpapier neer. Het is goedkoop en je gaat het gewoon weggooien.

  3. Leg een laag vetvrij papier neer. Ga niet helemaal naar de rand van de krant, net genoeg om te werken. Het glijdt mooi weg en helpt plakken / scheuren te verminderen.

  4. Leg je vlees neer, met voldoende ruimte om het plat te maken.

  5. Leg nog een laag vetvrij papier neer.

  6. Werk af met een nieuwe laag krantenpapier.

  7. Pak een rubberen hamer en pond tot de gewenste dikte. Ik gebruik soms een voorhamer, maar de hamer is zachter en nauwkeuriger. Ga op gevoel, niet op uiterlijk - de krant zou hierbij moeten helpen ...

  8. Til het bovenste papier op en gooi het weg.

  9. Verplaats je vlees naar een bord.

  10. Gooi het onderste papier weg en veeg eventueel ontsnapt bloed op.

#9
  0
zanlok
2010-12-03 05:36:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om mals te maken, geef ik eigenlijk de voorkeur aan de "vork" -methode voor steaks. Gebruik dus een product met veel scherpe tanden om dit om te zetten in een minder arbeidsintensief product. Geen spetters en een aantoonbaar aantrekkelijker netto-effect. Dan zal het daadwerkelijke afvlakken voor gebakken biefstuk of wat dan ook een stuk gemakkelijker / sneller zijn, waardoor er minder rommel ontstaat.

Gebruik dit type apparaat op een oppervlak dat vervangbaar is, maar poreus ... het kan leiden tot schade aan steen, enz .. of aan de punten van de tanden. Een oudere plastic snijplank werkt goed en kan vrij klein zijn, zolang hij maar past bij het stuk vlees waarmee je werkt.

Het spreekt voor zich dat je moet oppassen dat je jezelf niet bezeert .. denk aan het Quake automatische "NIN" -spijkerpistool :)

#10
  0
nawick
2012-11-29 05:32:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een glazen asbak van 10 cm dik werkt goed en is handig als je niet rookt. Gebruik de ritssluiting, leg hem op een snijplank en stamp hem fijn met de rand van de aslade.

Zou het niet gevaarlijk zijn om een ​​glazen gebruiksvoorwerp te gebruiken?
#11
  0
Jerry
2013-08-12 03:56:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik twee goedkope papieren bordjes op elkaar, werkt prima

#12
  0
gPete
2014-02-07 22:28:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik kip moet stampen, leg ik plastic folie neer, leg de borst (en) op de folie met ruimte tussen elke borst en de randen van de folie. Sla dan zachtjes op de kip, sla ze niet te hard - ik sla ze liever 3 of 4 keer dan te hard en overal spul. Als je de kip dan niet meteen gebruikt, kun je de kip in de plasticfolie wikkelen totdat je hem nodig hebt. Gebruik een houten hamer, dit werkt het beste en u kunt zien en controleren wat u doet. Ik herlees mijn antwoord, oeps, vergeet niet om de borsten te bedekken met meer plastic folie voordat je gaat bonzen.

#13
  0
Amanda
2015-02-18 23:28:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plastic bags from cereal boxes work well; they do not shred even with a mallet.

Hallo en welkom op de site! Dit antwoord heeft weinig extra informatie vergeleken met welke antwoorden er al zijn. Het lijkt erop dat het beter zou zijn als een opmerking bij een ander antwoord dat aanbeveelt de kip in een plastic zak te steken. Blijf nog even bij ons, blijf meedoen en je hebt al snel genoeg reputatie om reacties achter te laten!
Deze lijkt eigenlijk in orde - het suggereert dat een bepaald soort tas het gemakkelijker zou kunnen maken, iets dat ik niet in andere antwoorden zie.
#14
  0
Chef Tom
2015-04-23 21:23:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik 2 hele dunne plastic snijvellen met de Kip ertussen, dit werkt geweldig! Geen rommel.

#15
-2
Brian
2015-05-12 03:17:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het enige wat je hoeft te doen is

Saran Rap op de snijplank leggen

Vlees op Saran Rap leggen

Eventuele aanvallen toevoegen of wat je ook nodig hebt

Vouw Saran Rap om en smeek om het vlees met een hamer te slaan

Open Saran Rap en verwijder mals vlees

Gooi Saran Rap weg als je klaar bent

Nu bent u klaar met het mals maken van het vlees en wordt uw hamer of wat u ook gebruikt om het vlees te stampen schoongemaakt.

Zo simpel

Heel wat antwoorden noemen al clingwrap; Ik weet niet zeker wat deze toevoegt, afgezien van spelfouten.
#16
-3
user20652
2013-10-10 02:47:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bedek het vlees met Saran Wrap. Sla dan met een Pyrex-schaal.

Ik vermoed dat je nog nooit een pyrex-schaal hebt gebroken, anders zou je dit niet hebben voorgesteld. (als ze gaan ... ze versplinteren in tonnen van kleine stukjes)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...