Vraag:
Welke veganistische vervangers zijn er voor kaas?
forefinger
2010-07-10 03:51:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stel dat ik een kaasachtige saus wil die veganistisch is. Hoe kan ik deze smaak (of iets dat er dichtbij komt) verkrijgen zonder echte melk of kaas te gebruiken?

Ik heb deze vraag bewerkt en heropend omdat de originele inhoud aangaf dat dit echt een vraag is over vervangingen en niet zozeer een receptverzoek - en de bestaande antwoorden geven de voorkeur aan die interpretatie.
Zeven antwoorden:
#1
+16
Kiesa
2010-07-10 05:57:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel veganisten gebruiken voedingsgist als kaasvervanger.

Er zijn ook 'veganistische kazen' verkrijgbaar. Controleer echter goed de ingrediënten, want veel nepkazen bevatten caseïne en zijn dus niet veganistisch. Sommige veganistische kazen zullen smelten en andere niet. Ik heb ze nog nooit in een saus geprobeerd.

Hier is een link naar The Vegetarian Resource Group met meer informatie over vegetarische en veganistische kazen.

#2
+10
fencliff
2010-07-12 02:54:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een sojamelk bechamel gemaakt met edelgistvlokken. Het is niet bepaald kaas, maar voor voedsel zoals lasagnas en ovenschotels geeft het je een lekkere smaak.

Voor de saus maak je een roux met olie en bloem, en klop je er sojamelk doorheen. Als de witte kleur niet belangrijk is, helpt wat shoyu of witte miso veel bij de flauwheid die wordt veroorzaakt door gebrek aan boter. Anders moet je behoorlijk wat zout gebruiken. Voeg vervolgens naar smaak edelgistvlokken toe.

#3
+6
Jill Renee
2010-07-19 02:09:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

de cashew-cheddar-kaassaus van echt eten is dagelijks fantastisch.

en de agar zorgt ervoor dat hij hard wordt nadat hij is afgekoeld:

http: //www.101cookbooks .com / archive / 000685.html

(ps: real food daily is een restaurant in LA, hun kookboek is geweldig voor veganistisch comfort food)

de saus smaakt geweldig op pasta en mijn omni-man is er dol op met macaroni en kaas.

#4
+4
edsobo
2011-12-10 01:02:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn eigenlijk nogal wat veganistische kaasproducten die je kunt bekijken. Dit zijn mijn favorieten:

  1. Follow Your Heart Vegan Gourmet - Het is naar mijn ervaring het gemakkelijkst te vinden, maar heeft de minst realistische smaak en textuur.
  2. Daiya - Redelijk gemakkelijk te vinden. (Ik kan het bij de gewone supermarkt verderop in de straat krijgen, hoewel de plaatselijke coöperatie het veel goedkoper heeft.) Smelt heel gemakkelijk. Ik heb hier persoonlijk een fantastische kaassaus voor macaroni en kaas mee gemaakt.
  3. Teese - Beste smaak, moeilijker te vinden. Het gewone spul is moeilijk goed te smelten, maar ze maken wel een kaassaus, en dat is misschien precies wat je zoekt.

Je kunt ook kijken naar de producten die worden aangeboden door Pangea, maar afhankelijk van waar u zich bevindt, kan de verzending onbetaalbaar zijn, omdat u gekoelde artikelen met een coldpack moet laten verzenden. Toch, als je er een ziet die je wilt proberen, is het altijd een optie om een ​​beetje extra te betalen om het een keer te bestellen en vervolgens je lokale coöperatie te vragen om het op voorraad te hebben.

#5
+4
queenslug
2015-05-07 01:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik maak een redelijk goede romige saus die gewoon boterbonen met knoflook, ui, zout en peper kookt in groentebouillon - mix dat tot je een goede sausconsistentie krijgt - voeg wat kurkuma toe en breng op smaak. Dit is goed voor mensen die geen soja- / notenmelk kunnen krijgen. Heeft niet per se exact dezelfde smaak als kaassaus, maar heeft een vergelijkbare consistentie en een groot vullend hartig gevoel. Bovendien zitten bonen boordevol eiwitten.

Ik heb dit ook met aardappelen gedaan (een beetje zoals skordalia).
#6
+2
user46127
2016-06-01 20:10:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik meestal cashewnoten en edelgistvlokken om een ​​vegan kaassaus te maken. Je kunt ook wat misopasta toevoegen voor een extra "kaas" -smaak. Meng het gewoon met wat ongezoete amandelmelk in een keukenmachine tot het romig is. Het is zo gemakkelijk te maken! :-)

Of je kunt ook vegan kaas kopen in de winkel. Mijn favoriet is Daiya. Ik heb afgelopen zondag een vegetarische ontbijtschotel gemaakt met veganistische Daiya-kaas en zelfs mijn vriend vond het heerlijk en hij houdt meestal niet zo van veganistische alternatieven.

#7
+1
rackandboneman
2015-05-07 04:01:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tahini staat bekend als nuttig voor een scherp / pittig element ... het opnemen van rokerige smaken in de saus (gerookt zout / vloeibare rook / gerookte paprika ...) lijkt ook de illusie te helpen ...

Als je echt experimenteel wilt gaan: www.seipub.org/RPIM/Download.aspx?ID=3458 gaat diep in de chemie ... er kunnen veganistische merken van diacetyl beschikbaar zijn (botersmaak - geen onschadelijke verbinding in pure vorm !), of men zou het kunnen extraheren uit een product dat het bevat (sommige bieren, goedkope popcorn ...) ... en propionzuur lijkt in valeriaan te zitten ...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...