Vraag:
Hoe grondig moet je de binnenkant van een kip schoonmaken voordat je hem gaat bakken?
Bryant
2010-07-10 05:24:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De familie van mijn vrouw breekt de binnenkant uit elkaar en ruimt op wat er tussen de botten zit. Mijn familie spoelt gewoon de binnenkant af en bakt het dan. Moet je super grondig zijn bij het schoonmaken van een kip of gaat het bakproces alle bacteriën doden?

Vier antwoorden:
#1
+12
Pulse
2010-07-10 05:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zolang je niets onaangenaams in de holte achterlaat, is een goede spoeling onder de kraan goed genoeg. Zoals je al vermoedde, zal het koken van de kip alle bacteriën doden. Zorg ervoor dat het goed gaar is :)

Je zou dat niet eens nodig hebben om eerlijk te zijn, en de mogelijke verspreiding van rauwe kipdeeltjes wordt genoemd als reden om kip helemaal niet te wassen.
#2
+3
Jnonymous
2010-07-17 22:47:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

America''s Test Kitchen heeft dit zojuist getest. Je hoeft helemaal niet te wassen. Dep droog en kook weg. Alle slechtheid zal tijdens het kookproces worden gedood.

Spoel het tenminste uit. Ontlasting in de lichaamsholte kan worden gesteriliseerd door warmte, maar dat maakt het niet lekker.
Als de kip niet goed is geslacht, helpt een spoeling niet echt veel.
#3
+3
Dinah
2010-07-18 06:36:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ervan uitgaande dat u iets bij een kruidenier of slager koopt (in plaats van het zelf te ontdoen - zie in dat geval hieronder), zal, zolang u het voldoende kookt, de hitte de bacteriën in de holtes doden. hetzelfde als de bacteriën in de spier. Geen speciale schoonmaak nodig. In feite zou ik me voorstellen dat de kiemen aan de oppervlakte in de holte zouden worden gedood door de hitte lang voordat die in de buurt van botten en bedekt zijn met dikke spieren.

Als je met de hele vogel begint, controleer dan uit http://butcherachicken.blogspot.com/. (Ja, het is precies hoe het klinkt.)

#4
  0
Gerbil
2010-07-17 20:45:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn moeder goot altijd kokend heet water door de vaity, van reet tot nek en ook nog eens flink wat zout. Dit zal het zeker reinigen en koken doodt de bacteriën.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...