Vraag:
Kan cheesecake worden gekookt zonder springvorm?
Ryan Elkins
2010-07-10 04:42:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geen springvorm, maar ik keek naar een show waarin ze hun cheesecakes in gewone pannen leken te koken. Is dit mogelijk of merkte ik gewoon niet dat het in feite springvormpannen waren?

Ik hou van cheesecake maar heb niet echt de ruimte om nog een speciale pan aan de keuken toe te voegen, dus alternatieven zijn dat wel het overwegen waard.

Dit verwijst naar een traditioneel gebakken cheesecake.

Zeven antwoorden:
#1
+13
Elizabeth Schechter
2010-07-10 06:45:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alton Brown zegt dat je nooit een cheesecake in een springvorm moet koken. Hij gebruikt een gewone pan en bekleedt deze met bakpapier zodat de cheesecake niet aan de bodem blijft plakken.

Heeft iemand hier toevallig een afleveringsnummer voor? (Ik neem aan dat als Alton Brown het zei, het ooit in Good Eats was ...)
Aflevering EA1E04 - getiteld Cheesecake (tenminste, dat zegt de website van Food Network.
Eigenlijk zegt hij dat hij hartige cheesecakes kookt in een springvorm, maar daar praatte hij niet vaak over.
The Trouble with Cheesecake, transcript op: http://www.goodeatsfanpage.com/Season5/Cheesecake/CheesecakeTranscript.htm
@Michael wanneer zei hij dit? Hij gebruikte een gewone pan en plaatste deze in een waterbad om de warmte gelijkmatig te verdelen. Ik herinner me dat hij zei: gebruik nooit een springvorm.
@Chris Zie het transcript dat @Joe heeft gepost. Zoek naar de lente.
Als hij een gewone pan en een waterbad gebruikt, snijdt hij dan gewoon de cake in die pan of is er een truc om hem uit de pan te halen?
http://youtu.be/L-rLiYl-b1 Hier is de video voor de goede eet-ep
De oom van mijn vader had een bakkerij in Brooklyn en maakte eens per week zestien cheesecakes in springvormpannen. Het Alton-citaat laat het klinken alsof het een slechte zaak is om de springvorm te gebruiken ... niet waar !!! Een andere pan bekleden met bakpapier is niet kosteneffectief ... dat spul is niet goedkoop en dat geldt ook voor cheesecake-ingrediënten. Waarschijnlijk niet zozeer met de pan te maken als met het recept van mijn oom, maar ik heb nog nooit cheesecake in de buurt van hem geproefd.
@Terry De kosteneffectiviteit voor het individueel bakken van één cheesecake is anders dan een bakkerij die er 16 per week maakt. Het OP vraagt ​​niet of het vanuit kostenoogpunt beter is, maar vraagt ​​alleen of het mogelijk is om te doen ... wat het zeker is.
#2
+7
Christian
2012-02-19 23:28:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik maak de mijne altijd in een geanodiseerde Fat Daddio's cakevorm van 23 x 3 inch. Je kunt voorgesneden perkamentrondjes voor de bodem kopen en je kunt een strook perkament van 30 x 3 inch op de lijn knippen de zijkanten van de pan (ik lijn het hele ding - maakt het er gemakkelijker uit, en VEEL schoner - ziet er perfect uit als het klaar is). Ik gebruik Crisco om de 30 x 3 strook aan zichzelf te "lijmen" (niet de pan) zodat ik hem niet op zijn plaats hoef te houden als ik het beslag giet.

De sleutel is nadat deze een lange tijd in de koelkast heeft gestaan ​​(minimaal 8-9 uur), om de bovenkant ook met perkament te bedekken, zodat wanneer je hem omdraait de helemaal top. Gebruik dan gewoon iets om het op te laten vallen. Ik gebruik een kartonnen cake rond, en "pop" de zijkanten en bodem van de pan met mijn hand of een handvat van een botermes, het vergt een beetje oefening. Misschien wilt u het mes ook rond de pan aan de buitenkant van de perkamentvoering laten lopen, dat helpt. Haal het perkamentpapier van de cake en draai het weer om waar je het op wilt serveren.

Vroeger deed ik springvorm, maar als ik dit eenmaal onder de knie heb, ga ik nooit meer terug; het geeft een veel beter eindresultaat. En je kunt hem ook groter maken, want een gewone cakevorm is iets dieper dan de meeste springvormen met dezelfde diameter.

#3
+5
Elliot JJ
2010-08-12 10:50:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt het koken in een gewone pan. Zelfs een pan met antiaanbaklaag zonder bakpapier is prima. Snijd het gewoon als brownies. Je zult zeker de kooktijden moeten aanpassen, aangezien je cheesecake een stuk minder dik zal zijn, maar wees daarbij voorzichtig, vooral als je probeert om een ​​brownielaag toe te voegen.

Als je regelmatig cheesecakes gaat maken maar ik raad een springvorm sterk aan om 3 redenen:

1) Het is traditioneler en verbetert de presentatie

2) Het is standaard, dus het is beter compatibel met recepten

3) Een springvorm past gemakkelijker in een waterbad, wat volgens IMO de beste methode is om cheesecake te maken. (en als het zorgvuldig wordt omringd met folie, zal het zelden lekken, en zelfs als dit het geval is, biedt de korst enige bescherming)

Je kunt ook gewoon een diepere cakevorm krijgen om de diepte en het waterbad op te vangen.
#4
+5
Eruanion Nolaquen
2017-11-12 07:29:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, je hebt geen springvorm nodig. Ik maak de hele tijd zowel hartige als zoete cheesecakes. Je hebt ook niet altijd een waterbad of een korst nodig. De kookmethode van Alton Brown is waarschijnlijk een van de beste, gewoon een gewone pan, in een waterbad of zonder, kook 1 uur op 225-250, zet dan de oven uit en laat de cheesecake er nog een uur in zitten. Trek er dan uit en laat afkoelen.

Welkom bij Seasoned Advice! Je bent een zeldzaamheid. Eerste antwoord op Stack Exchange en en het is een goede. Het kostte me ongeveer 10 antwoorden om het onder de knie te krijgen. Bekijk ons ​​Rondleiding en Helpcentrum als je vragen hebt. Ik hoop je nog eens te zien!
#5
+3
user33210
2015-02-12 16:44:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naar mijn ervaring wordt de beste cheesecake gemaakt in een glazen pyrex-pan, 23 of 25 cm, als je hem kunt vinden of waarschijnlijk hebt of van je moeder, oma of tante. Bak het op 300 graden, maak je eigen graham cracker korst met ongezouten boter, vanille en suiker, gebruik 16 tot 24 ons roomkaas, 2 tot 3 eieren, een half tot driekwart kopjes suiker, echte vanille, vers citroensap, gebakken 40 tot 60 minuten, afhankelijk van je oven, op het rek, dan uit de oven halen, 10 minuten laten afkoelen, bedekken met zure room, vanille, suikermengsel, nog 5 minuten in de oven zetten, volledig laten afkoelen, afdekken, minstens 12 uur in de koelkast. Serveer volledig naakt, verpest alsjeblieft niet met toppings en geniet ervan. Het mooie is de smaak van de cheesecake, niet hoe het eruit ziet, maar hoe een cheesecake-fanaat het hele ding opeet. Geen springvorm, geen perkament, alleen een ronde taartvorm van pryrexglas, zo oud als de heuvels waarvan ik hoop dat je ze hebt en geen waterbad. Oeps, ik heb je ook net een recept gegeven dat eenvoudig en erg gewild is. Geniet van

#6
+2
Joshua Engel
2016-12-13 22:27:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast springvormpannen zijn er ook niet-verende pannen met verwijderbare bodem, bijvoorbeeld:

https://www.amazon.com/Ateco-Aluminum-Removable-Bottom- 3-Inch / dp / B000FEM2XO

In gebruik zien ze eruit als gewone cakevormen. Ze zijn eenvoudiger te maken en te gebruiken, en ze verslijten niet. De meeste commerciële bakkerijen gebruiken ze in plaats van springvormige pannen.

Het nadeel is dat ze gemakkelijker lekken, omdat de bodem niet op zijn plaats is vergrendeld. Dat is prima voor een cheesecake: de korst voorkomt dat de vulling gaat lekken (en de vulling is meestal toch te dik om veel te lekken). Ze zijn ongeschikt om in een waterbad te koken - tenzij je ze in aluminiumfolie wikkelt, wat je eigenlijk toch zou moeten doen voor springvormpannen.

Ze zijn superieur aan gewone cakevormen voor cheesecake en andere cakes die te kwetsbaar zijn om om te draaien, omdat je ze er gewoon uit kunt halen als ze klaar zijn, en je geen gedoe met een veer hoeft. Als ze de cake niet hebben omgedraaid om te verwijderen, hebben ze mogelijk een pan met verwijderbare bodem gebruikt.

#7
  0
kim
2018-02-16 03:14:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bak veel, van cupcakes tot cheesecakes, maar een ding waar ik moeite mee heb, is om de cheesecakes uit een normale pan of zelfs een glazen pan te halen. Ik kwam erachter dat je de pan kunt smeren voordat je er iets in doet en je kunt de cheesecake omdraaien en hij komt er mooi uit.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...