Vraag:
Voor het thuis koken van pizza. Wat is het beste alternatief voor de pizzasteen?
Zepplock
2010-07-10 02:08:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het thuis koken van pizza. Wat is het beste alternatief voor de pizzasteen?

Als het de prijs van de steen is, hoef je alleen maar rond te kijken. Ik kreeg de mijne voor $ 10,00 bij Benix & Co.
Ik denk dat de temperatuur van de oven veel belangrijker is! Pizza moet op zeer hoge temperatuur worden gebakken!
FWIW, ik heb een tijdje geleden een pizzasteen opgehaald bij Walmart voor ongeveer $ 6. Je * kunt * ze goedkoop vinden (zoals ze zouden moeten zijn ...)
@txwikinger: die, als je nog niet in een steenoven kookt, moeilijk te onderhouden kan zijn tijdens het openen van de deur om er pizza in te doen ...
Als u geen steen gebruikt en de oven op hoge temperatuur zet, kunnen de toppings knapperig worden gekookt terwijl de bodem nog steeds erg flexibel en helemaal niet krokant is.
Mijn steen werd uiteindelijk verzegeld met olijfolie met druppels. nutteloos als bakplaat. Vind goedkope ...
Twaalf antwoorden:
#1
+25
hobodave
2010-07-10 02:10:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ongeglazuurde steengroevetegel. Bij voorkeur 3/4 "tot 1" dik.

+1 voor deze suggestie. Ik gebruik een granieten aanrechtblad dat ik voor bijna niets bij een Habitat for Humanity ReStore heb gekregen.
@lukecyca: Bedankt voor de tip over de ReStore, ik zal het bekijken.
LOL, omdat ongeglazuurde steengroevetegels zoveel vaker voorkomen dan pizzastenen. Ik denk dat de originele poster niet specificeerde waarom = P
@uncle: Het is eigenlijk heel gebruikelijk in winkels voor thuisverbetering. Mensen zoeken vaak naar alternatieven voor pizzastenen vanwege de kosten. Waar ik woon, kun je $ 30-40 uitgeven voor een lullige 1/4 "pizzasteen uit een keukenwinkel, of $ 8-12 uitgeven voor een 1" dikke steengroevetegel uit een bouwmarkt.
And for our grill, we spent that $8 for an entire box of small tiles - probably enough for three or so people to share. The nice thing about buying the little ones is that you can make it fit any space. (Great for the grill, maybe annoying for the oven.)
Bingo. De mijne zijn eigenlijk maar 1/2 "dik, maar het doet nog steeds geweldig werk. Dikker is echter beter.
@unclebrad - het komt veel vaker voor dan een pizzasteen. Elke woningverbetering / houtzagerij krijgt er een onbeperkte voorraad van. Ik kocht genoeg om het hele oppervlak van mijn ovenrek te bedekken, plus nog eens 50% voor back-ups voor het geval ze kapot zouden gaan of te veel geïnfecteerd raken, voor minder dan $ 6. Door de tegels te kopen, hebt u de flexibiliteit om ook de hele oven van elk formaat te bedekken.
#2
+18
Michael Mior
2010-07-10 02:51:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verhit een gietijzeren koekenpan en de grill in je oven tot alles zo heet mogelijk is. Draai de pan ondersteboven, leg de pizza erop en leg alles onder de grill. Het doel is om zo snel mogelijk met zoveel mogelijk warmte te koken. Je kunt het ook over de barbecue proberen, wat iets gemakkelijker te beheren is.

Gebruik je gietijzeren pan als pizzasteen

ondersteboven op de pan? vleeskuikens? Mis ik hier iets? Hoe kan dat in een pizza veranderen? Ik heb nog nooit een pizza zien geroosterd of ondersteboven gekookt.
De omgekeerde koekenpan is een vervanging voor de pizzasteen en de grill is om de bovenkant te koken.
Precies @ManiacZX :) (antwoord bewerkt om een ​​beetje duidelijker te zijn)
[Pizza Hack: Broil Your Pies] (http://www.seriouseats.com/2007/03/broiled-pizza.html)
Heston Blumenthal deed iets soortgelijks in een van zijn "In Search of Perfection" -programma's. Ik herinner me dat hij de pan lange tijd op de kookplaat heeft verwarmd, hem vervolgens omdraaide, zijn pizza erop liet vallen en hem vervolgens in een oven deed die was voorverwarmd tot de maximale temperatuur.
Goed antwoord. En als je een panpizza maakt, kun je een aluminium bakplaat gebruiken, deze op de ijzeren koekenpan van 500 graden zetten en door de warmtegeleiding krijg je een lekker knapperig korstje. Veel beter dan alleen een oven van 500 graden! Voor mensen zonder een topgril geeft deze techniek in combinatie met een goed voorverwarmde oven maximaal goede resultaten!
they DO make cast iron pizza pans, too. just thought i'd mention that.
AilillpcylCMT True. But I don't really need another thing in my kitchen.
#3
+8
Callithumpian
2012-05-28 09:36:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Peter Reinhart geeft in zijn boek American Pie, My Search for the Perfect Pizza een overzicht van verschillende thuisbaksituaties en zijn advies over hoe om in elke situatie de beste pizza te bakken. De eerste situatie die hij behandelt, is standaard thuisoven zonder baksteen . U kunt het volledig lezen op de bovenstaande link, maar hier is mijn samenvatting:

Uw probleem in deze situatie is een gebrek aan thermische massa. Er zijn drie oplossingen:

  1. Vet uw pan licht in voordat u uw pizza gaat maken. Bak op de onderste plank van de oven, het dichtst bij de warmtebron. De hete olie zal in wezen de bodem van je pizza bakken. Experimenteer met plaatsing om het bakken van korst en toppings in evenwicht te brengen.
  2. Creëer een thermische massa door een dikke omgekeerde vlakke pan of een omgekeerde grote gietijzeren pan (of een gietijzeren pizzaplaat) voor te verwarmen. . Begin op de middelste plank. Smeer dit niet van tevoren in, omdat het rookt, maar spuit er vlak voordat je je pizza op plaatst een snelle straal kookspray in.
  3. Als de bodem van je pizza te snel bakt met methode # 2, schakel je oven vijf minuten in om te grillen voordat je je pizza op de geïmproviseerde haard plaatst. Zodra u uw pizza erin schuift, schakelt u terug naar normaal bakken. De restwarmte van de grill zal de bak gelijkmatig maken.

Ongeacht welke optie, zegt hij, zorg ervoor dat je je oven 45 minuten voorverwarmt in plaats van de gebruikelijke 15 minuten voor de meeste baksels.

Jim Lahey heeft in zijn prachtige nieuwe boek My Pizza een extra truc voor de elektrische thuisoven die is ontworpen om met een pizzasteen te werken , maar kan worden aangepast voor de bovenstaande methode met plaat of gietijzeren pan. Hij wijst erop dat de meeste ovens in huis zijn ingesteld om uit te schakelen wanneer ze een bepaalde temperatuur bereiken. Hij heeft een methode bedacht om de oven te misleiden voor maximale warmte:

. . . plaats de steen [of geïmproviseerde "haard"] op een rek ongeveer 10 cm van het bovenste verwarmingselement en verwarm, tijdens het bakken, op 500 ° F gedurende de gebruikelijke 30 minuten, vervolgens om de hitte van de steen te verhogen zonder dat de ovenelementen sluiten naar beneden, open de ovendeur een paar centimeter en laat hem ongeveer 30 seconden op een kier staan. Een deel van de omgevingswarmte zal ontsnappen, maar de steen blijft net zo heet. Sluit nu de ovendeur en laat 10 minuten grillen om het oppervlak maximaal te verwarmen. Open de deur en schuif de pizza erin om te grillen. (...) Met de deur dicht, gril. . . totdat de korst voldoende verkoold is maar niet verbrand en de toppings borrelen.

#4
+7
MarkS
2011-05-18 06:49:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een houtgestookte steenoven op 900 °

+1 - Dat moet minstens zo goed werken als ongeglazuurde steengroevetegels!
#5
+4
Daniel Moura
2010-07-10 02:45:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een pizzasteen moeten kopen, maar als je er geen hebt, kun je deze direct op het rooster bakken. Op deze manier wordt het krokanter dan op een ijzeren bakvorm.

#6
+4
Jan M.
2014-10-08 21:54:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast het gebruik van vloertegels (ik heb tegels van ongeveer 0,75 cm dik, wat niet genoeg is), kook ik mijn pizza's in twee cycli in een elektrische oven met een grillfunctie.

Ik zet de oven op de hoogste temperatuur met de grillfunctie aan. Daarna plaats ik de plank met de vloertegels zo dicht mogelijk bij de grill / verwarmingselementen. Ik laat dat opwarmen tot de oven op de juiste temperatuur is (~ 235-250 C)

Ik leg dan snel de plank in het midden en zet de oven uit en laat de pizza op de tegels liggen 5-6 minuten.

Daarna haal ik de pizza eruit en verwarm ik de tegels op maximale temperatuur (zet ze weer dicht bij de verwarmingselementen).

Ik verplaats de plank met de tegels naar het midden en leg de pizza er weer in (dit keer met de grillfunctie uitgeschakeld). Laat het 5-10 minuten bakken, hoewel ik de pizza gewoon visueel in de gaten houd, omdat de korst erg snel kan verkolen.

Update:

Een andere manier om dit te doen is door de eerste cyclus te nemen die ik hierboven heb beschreven, maar zonder toppings. Bak het deeg tot het bijna bruin begint te worden (kijk vooral naar de randen, want die blijven zichtbaar in de tweede cyclus) en voeg dan toppings toe en ga verder met de rest. Dit is nu mijn manier om voor een goede korst te zorgen. Geen doorweekte pizza meer!

Je kunt dan een paar extra bodems bakken en in de vriezer leggen.

#7
+3
Recep
2010-07-14 17:45:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik marmer met succes. Het moet echter aderloos zijn.

-1
aderen zijn zwakke punten in een knikker, een knikker met aders zal niet zo lang standhouden als een aderloze
#8
+3
Sven
2010-11-04 19:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik deze geweldige pizzaoven thuis:

Alfredo

Hij warmt op tot 400 ° C (750 ° F) en is speciaal ontworpen voor het bakken van pizza . Het kost ongeveer $ 100, maar ik kon er in de VS geen referentie voor vinden. (Ik kom uit Duitsland)

Ik ben in China en zag het op een kookshow in Nieuw-Zeeland (de foodtruck). Heeft alleen maar goede recensies gekregen. Moet het hebben. Waar wordt het gemaakt?
@PatSommer: Soortgelijk product beoordeeld [hier] (http://slice.seriouseats.com/archives/2010/07/my-pizza-oven-rene-walhouts-countertop-pizza-oven.html). Enkele links volgen het artikel.
ja, identiek aan http://www.newwavekitchenappliances.com.au/catalogue/products/pizza-oven/just-pizza-oven maar wie / waar produceert eigenlijk? Hmmm moet nu dieper graven
#9
+2
Wizard79
2010-07-10 02:15:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bak het meestal in de oven boven het rooster, maar je moet een ijzeren bakvorm gebruiken als het deeg te zacht is. Vermijd absoluut de magnetron, zelfs niet met de crispplaat.

#10
+2
AdamF
2010-07-17 08:42:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke redelijke pizzasteen die je bij amazon kunt kopen en die zowel in je oven als, nog belangrijker, op je grill past, komt goed. De hitte is veel belangrijker dan de grilligheid van de steen (en zoals anderen al hebben gezegd, werkt een ondersteboven gekeerde gietijzeren koekenpan geweldig als een steen).

Ik zou het grillen van je pizza ten zeerste aanbevelen, aangezien je de grill vaak op hogere temperaturen kunt krijgen dan je oven en deze hitte zal zich terugbetalen in een perfect dunne korst.

#11
+1
Covar
2010-07-10 05:58:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een bakvorm en een deegrecept dat resulteert in meer Siciliaanse taart. De korst is niet te knapperig en het deeg is lekker dik.

#12
+1
Niklas
2012-03-03 00:11:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik twee lagen als speksteentegels die zijn overgebleven van onze badkamerrenovaties. Ik heb ze minimaal een 1/2 uur goed laten opwarmen bij mijn ovens max temp (250 C) .Ik heb navraag gedaan bij de leverancier en zij zijn goedgekeurd voor voedingsdoeleinden. Blijkbaar zeer gebruikelijk in Finse houtovens.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...