Vraag:
Wat is het functionele verschil tussen imitatie vanille en echt vanille-extract?
JYelton
2010-07-10 03:44:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij het bakken of het gebruik van vanille vragen de meeste recepten om vanille-extract. In de supermarkt vind je voor minder geld imitatie vanillesmaak. Het is duidelijk dat de imitatie bedoeld is om zo dicht mogelijk bij het echte werk te zijn, maar:

  • Is er een waarneembaar verschil tussen imitatie vanille en vanille-extract?
  • Zijn er problemen ontstaan ​​bij bakken / koken als gevolg van het gebruik van de een of de ander?
U kunt bij Sams / Costco een uittreksel voor vrij goedkoop kopen.
Houd er rekening mee dat wanneer u kunstmatige vanille koopt, u ​​grote fabrikanten ondersteunt. Koop pure vanille en je steunt de boeren en, naar mijn mening, je smaakpapillen. U betaalt misschien meer, maar u gebruikt bijvoorbeeld zo weinig in een koekjesrecept dat het u praktisch niets kost. U kunt meer lezen over [imitatie vs. pure vanille hier] (http://www.vanilla.com/vanilla-from-mexico-central-american-and-the-caribbean).
Zeven antwoorden:
#1
+22
Shog9
2010-07-10 03:48:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, u kunt het verschil ontdekken. Hoeveel verschil hangt af van de kwaliteit van zowel de imitatie als van het echte werk.

Dat gezegd hebbende, is het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor mij om de verschillen in gebakken goederen te onderscheiden. Dus ik bewaar beide in de buurt, en gebruik het (veel goedkopere) imitatiespul om te bakken, en het echte spul voor sauzen, glazuur, custards, milkshakes, etc.

Overigens ... In een mum van tijd maakt bourbon een half fatsoenlijke vervanger voor vanille.

+1 Uitstekende redenering voor het gebruik van beide, misschien zal ik ze allebei aan de voorraadkast toevoegen.
America's Test Kitchen zei in hun smaaktesten dat de meeste mensen het verschil niet konden zien. Sommigen gaven eigenlijk de voorkeur aan nepspul, omdat het niet zo dronken was.
Bourbon? Ik dacht dat het rum was. Ik gebruik dat in wentelteefjes.
@aaronaught: Persoonlijk vind ik bourbon een zoetere, sterkere smaak ... Maar dan koop ik niet veel rum. Zoals met de meeste vervangingen, YMMV
#2
+9
Joe
2010-07-11 19:47:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is nog een reden om soms nep-extract te gebruiken - je kunt het duidelijk krijgen. Het echte spul is altijd een bruine tint.

Niet bruin zijn is belangrijk als je echt levendige kleuren op een taart wilt krijgen. (je moet ook overschakelen op bakvet omdat boter de dingen geel kleurt).

ps. Om de een of andere reden houden mensen er niet van als ik reageer op 'deze kers is echt goed' met 'dat komt omdat hij Crisco heeft geslagen'.

Ik heb een paar lessen taartversiering gevolgd en dit antwoord roept herinneringen op! Je hebt gelijk, kleur is een belangrijke factor bij het bakken als het uiterlijk cruciaal is. Met betrekking tot je naschrift voel ik me op de een of andere manier minder 'schuldig' als ik word verteld dat ik boter eet in plaats van bakvet - ik weet niet zeker waarom!
@JYelton: Ik deed Wilton 1, 2 & 3 ongeveer 8 jaar geleden, omdat ik had afgesproken om een ​​bruidstaart te maken voor een vriend ... die op de een of andere manier ging van 'gewone witte cake' naar 150 cupcake met een roos op elke cake. Gelukkig kwam ik erachter waar ik kant-en-klare suikerrozen kon kopen.
#3
+6
Athanasius
2016-02-05 09:39:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals vermeld in een eerdere reactie, deed Cooks Illustrated een aantal jaren geleden een test (2003, denk ik), waar ze concludeerden dat de voorkeur vanille in een smaaktest een goedkope kunstmatige vanille uit een de algemene sectie van de plaatselijke drogisterij of zoiets. Sindsdien hebben ze verdere tests gedaan (zoals deze in 2009), en echte vanille overtreft soms de goedkope kunstmatige concurrentie (die hier op een goede tweede plaats kwam), vooral in situaties waarin de vanille ongekookt is en meestal toegevoegd aan het einde (bijv. custards). Iemand bij Chowhound probeerde een soortgelijk experiment en was het ermee eens dat kunstmatige vanille duidelijk won in gebakken goederen. Ik heb geen toegang tot het volledige Cooks Illustrated -artikel, maar hier is een andere interessante bewering - dat wil zeggen, als je alle commerciële fragmenten wilt verslaan (zowel echt als 'nep'), zorg ervoor dat je thuis bent.

Hoe dan ook, er zijn in de loop der jaren andere soortgelijke tests geweest, maar ik vind de test van Kenji Lopez-Alt bij Serious Eats om het meest interessant te zijn. Hij probeerde blind te proeven van vanillesuiker koekjes, gekookt vanille-ijs en roerde gewoon vanille door een advocaatrecept. Net als Cooks Illustrated ontdekte hij dat proevers in de gekookte / gebakken applicaties het verschil niet konden zien.

Het was alleen in de (ongekookte) advocaat-applicatie dat de 'echte stuff "versloeg de concurrentie, maar hier ging Kenji nog een stap verder en vroeg naar de reden - en het was gewoon de" dronkenheid "van de echte dingen die mensen leuk vonden. Door de advocaat met een kleine hoeveelheid wodka te vullen om de ontbrekende alcohol in de kunstmatige vanille te compenseren, presteerde het "nep" -spul eigenlijk net zo goed als het echte spul. (Overigens leed het gebruik van echte vanillebonen eigenlijk aan een soortgelijk probleem en werd het in sommige smaaktoepassingen als inferieur verklaard om te extraheren, omdat het niet het "dronken" -element van extract had.)

#4
+4
Peter V
2010-07-20 18:23:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In een recente blinde smaaktest van Cook's Illustrated (niet zeker of het dubbelblind was), gaven testers unaniem de voorkeur aan de smaak van imitatie vanille boven enkele nogal luxe 'echte' vanille-extracten.

U kunt zelf een blinde of dubbelblinde test proberen en kijken wat u ervan vindt.

Je zou gemakkelijk kunnen zeggen dat het komt omdat je gemiddelde Jane is geconditioneerd om van de platte, ééntonige smaak van imitatie vanille te houden. Het imitatiespul is pure vanilline (de dominante smaak / geur in vanille), terwijl het echte spul honderden complexe smaken en aroma's heeft, inclusief bloemige tonen.
Dat klopt, hoewel Cooks Illustrated-proevers niet echt "doorsnee Janes" zijn. Ook weet ik niet precies wat er ter vergelijking werd geproefd, vermoedelijk geen theelepels vanille-extract.
Het werd gedekt tijdens hun kookshow (America's Test Kitchen). Ze proefden het extract dat in melk was gemengd. De klacht over het echte spul was dat het ‘dronken’ was (en ze zeiden dat het waar is - het echte spul bevatte meer alcohol). Ik denk dat ze het ook geprobeerd hebben, gekookt tot dingen, maar wat het was, kan ik me niet herinneren, en het is al van mijn tivo verouderd.
#5
+3
Chris Cudmore
2010-07-20 20:37:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overweeg ook om echte bonen te gebruiken voor zaken als vla en ijs. Je krijgt dan kleine zwarte vlekjes (vanillezaadjes) maar ik vind dat deze karakter en authenticiteit aan het gerecht toevoegen.

Mijn regels:

Koud en / of romig: vanillebonen bakken: puur vanille-extract.

Ik doe echter niet zo veel dessertkoken, dus ik kan het echte extract betalen. Ik veronderstel dat als ik dagelijks bakte, ik het gebruik van kunstmatige extracten zou heroverwegen.

#6
+1
Daniel Moura
2010-07-10 03:51:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ruik beide, je merkt het verschil.

#7
+1
Mon The House Cook
2014-12-27 23:05:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je minder ‘boozy’ extract wilt, gebruik dan alcoholvrije vanille, maar omdat het niet door alcohol wordt geëxtraheerd, kan het niet als extract maar als smaak worden aangemerkt.

Alcoholvrije vanille wordt voornamelijk gebruikt voor glazuur. taart decoreren.

Ik houd imitatie bij de hand voor het geval ik geen extract of poeder meer heb, maar om te bakken is het niet slecht ... ik gebruik ook vanillinesuiker

Beide kunnen worden gebruikt bij het bakken, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor vanilline

als je het lekker vindt, gebruik het dan xDDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...