Vraag:
Hoe moet ik Risotto bereiden?
Geoff Dalgas
2010-07-10 00:28:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel Hells Kitchen bekeken, en een van de kenmerkende gerechten die chef-kok Ramsay de chef-koks laat bereiden, is Risotto. Dit lijkt een eenvoudig genoeg gerecht, maar vaak hebben de doorgewinterde chef-koks op de show het mis. Ik zou willen proberen om dit gerecht thuis te maken, dus wat is de techniek die ik moet gebruiken om een ​​smakelijk eindresultaat te garanderen?

Gewoon een opmerking over rijst. Goede variëteiten om te gebruiken zijn onder meer arborio (waarschijnlijk de meest voorkomende), carnaroli en Vialone Nano (minder gebruikelijk, maar erg lekker)
vergeet niet de tag [risotto] hier op cooking.se te controleren! Er liggen een aantal goede tips rondslingeren
Verbazingwekkend dat de meeste antwoorden een of twee fundamentele punten verkeerd hebben! 1. Risotto wordt gekookt in boter; 2. Elke soffritto wordt altijd gedaan voordat de rijst wordt geroosterd.
Het is gemakkelijk te doen, maar Hell's Kitchen is een tv-show, DRAMA dus
Tien antwoorden:
#1
+22
hobodave
2010-07-10 00:35:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van mijn favoriete recepten is de Wild Mushroom with Peas van Giada De Laurentis. Het is vrij eenvoudig, maar ongelooflijk lekker.

De meest voorkomende flubs bij het maken van een risotto zijn te gaar worden of in één keer alle vloeistof erin gooien. Ik gebruik altijd de houten lepeltest om te bepalen wanneer de risotto gaar is.

Roer eerst vaak!

Sleep je lepel regelmatig door het midden van de pan om de risotto te scheiden. Als het pad dat de lepel maakt snel sluit, is het nog niet af. Als het gedeelte open blijft, heb je het te gaar gekookt. Idealiter druipt het langzaam weer samen.

Je bent op zoek naar twee belangrijke dingen in een perfecte risotto:

 • Romig
  • De afgewerkte risotto moet romig zijn, niet vloeibaar en niet gomachtig. De lepeltest zorgt hiervoor.
 • Mals
  • De rijstkorrels moeten mals zijn, niet knapperig en niet papperig . U moet regelmatig proeven als u het einde van de kooktijd nadert. Je wilt de granen een beetje beetgaar . Je moet weten dat je rijst in je mond hebt en niet alleen een goed smakende mysteriepasta.
#2
+20
Joe
2010-07-10 01:00:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het typische probleem met risotto is dat het aandacht vereist - het wordt als een problematisch gerecht beschouwd omdat je het bijna constant moet roeren. Het probleem is dat je genoeg zetmeel uit de rijst moet halen om het romig te krijgen, dus je wilt altijd maar een klein beetje vloeistof erin houden, zodat je de korrels tegen elkaar kunt laten wrijven.

Je moet de vloeistof beetje bij beetje toevoegen, maar je wilt dat het al heet is, anders duurt het gewoon een eeuwigheid. Je kunt bouillon gebruiken, maar als je dat doet, kies dan voor een laag natriumgehalte, anders krijg je misschien een te zout gerecht. Je kunt snel een pseudobouillon maken door water over gedroogde champignons te gieten om ze te reconstitueren (maar pas op voor het gruis dat naar de bodem valt), of door snel wat garnalen te koken, schil dan het vlees om later toe te voegen en laat de koppen en schelpen koken in het water.

Het houdt ook niet goed vast - je moet het snel eten nadat het klaar is, omdat het vloeistof blijft opnemen en het zal opstijven als het te gaar is of afkoelt.

Dus de basisstappen:

 1. Verhit de bouillon, terwijl je een pan verwarmt met een beetje olijfolie erin.
 2. Voeg een medium korrel rijst toe aan de olie, en kook tot het bijna doorschijnend is.
 3. Voeg alle andere groenten toe die je wilt koken in de schaal, in kleine blokjes gesneden (ui, sjalot, paprika, etc. )
 4. Beëindig het koken van de rijst tot het doorschijnend is.
 5. (optioneel) voeg wat witte wijn toe en kook het tot het bijna droog is.
 6. Voeg een pollepel toe of twee van je bouillon bij de rijst, en roer een minuut of twee.
 7. Kook tot het vocht grotendeels is opgenomen .
 8. Roer de rijst, voeg nog een soeplepel bouillon toe en roer nog wat.
 9. (herhaal stap 7 en 8 totdat de opname lang duurt, en tot 1/2 pollepel per keer.)
 10. (herhaal stap 7 & 8 'totdat de rijst niet snel vloeistof opneemt)
 11. Proef naar gaarheid en zoutgehalte.
 12. Roer eventuele verse kruiden erdoor en misschien een beetje harde rasp kaas (we geven de voorkeur aan pecorino romano)
 13. Schotel op en bedek met nog meer kruiden en / of kaas (als je geen zeevruchten gebruikt).
 14. Serveer & enjoy

Restjes zijn ook lastig ... het kan in de magnetron worden bereid als je niet te veel kaas hebt toegevoegd, maar je moet wel een beetje extra toevoegen vloeistof voor gebruik in de magnetron. Je kunt ook balletjes maken, ze in tomatensaus smeren en bakken.

Nou, eigenlijk hoef je niet al die aandacht te trekken. Als je een paar keer een goede risotto hebt gedaan, ga je voelen wanneer het tijd is om bouillon toe te voegen en wanneer je moet roeren. Ik doe het minstens één keer per week (is een veelgebruikt gerecht in Italië) en ik doe nog veel meer terwijl het kookt!
@Lorenzo, je hebt gelijk - ik had het niet moeten laten klinken alsof je je 45 minuten op niets anders dan dit gerecht zou moeten concentreren. Het is eigenlijk vergevingsgezinder, vooral als je in het begin veel roert, is het midden veel vergevingsgezinder. Het is gewoon niet zoals andere rijstgerechten waar je het gewoon kunt vergeten terwijl al het andere aan het koken is. Ik heb ook de grootte van de pollepel niet genoemd (ik voeg waarschijnlijk bijna 1 c. Bouillon per pollepel toe en kook ongeveer 3-4 c rijst per keer.)
#3
+10
Wizard79
2010-07-10 00:41:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Risotto" is een typisch Italiaans gerecht op basis van rijst, het is er in een aantal variaties, maar de basistechniek is gebruikelijk voor alle versies:

Begin met het bruinen van wat gesneden ui met boter of olijfolie olie, voeg dan de rijst toe en rooster een beetje. Voeg als de rijst geroosterd is wat witte wijn toe en laat het bijna verdampen, bedek de rijst dan met groentebouillon. Voeg continu bouillon toe om de rijst te bedekken terwijl deze kookt, en roer regelmatig! Hoe meer je roert, hoe beter het kookt! Kook tot de rijst zacht is, maar pas op dat u hem niet te lang kookt! Je zou het ideale kookniveau moeten krijgen, genaamd "al dente", de beste manier om het te krijgen is door regelmatig te proeven (aangezien elke rijstsoort een andere kooktijd heeft).

Voeg op het einde boter en geraspte parmigiano kaas en krachtig roeren (deze fase wordt "mantecatura" genoemd).

Nu kun je met dit basisrecept zoveel variaties maken als je wilt. Voeg gewoon groenten, tomatensoep, kaas of worst toe (voeg de extra ingrediënten op tijd toe zodat ze goed gaar zijn als de rijst zelf gaar zal zijn).

Een veel voorkomende Italiaanse versie heet "alla Milanese ", je moet aan het einde van het koken wat saffraan toevoegen, de rijst krijgt dan een mooie gele kleur!

#4
+4
Bryant
2010-07-10 00:36:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het basisrecept voor risotto is vrij eenvoudig.

1) Koop wat risottorijst. Ik krijg de mijne meestal van Trader Joes en het heet Arborio Rice.

2) Zorg ervoor dat je de rijst samen met wat olijfolie verwarmt voordat je de bouillon toevoegt. Veel recepten zullen op dit punt ook wijn, uien of andere smaken toevoegen.

3) Zodra de rijst doorschijnend (semi-ondoorzichtig) is, voeg dan je bouillon toe.

4) Maak zorg ervoor dat je de rijst altijd in de bouillon houdt. Als je losse rijstkorrels aan de zijkant boven de bouillon laat zitten, worden ze hard.

5) Stop niet met koken en voeg bouillon toe totdat de rijst heel zacht is.

Veel plezier!

Voeg geen vloeistof toe (dwz de wijn die u noemde) totdat de rijst doorschijnend is.
U moet de gehakte uien in de olie doen voordat u de rijst toevoegt. Dit heet "soffritto" (http://en.wikipedia.org/wiki/Soffritto#Soffrito).
Probeer in plaats van olijfolie boter, risotto komt uit Noord-Italië en ze doen het meestal met boter.
Helemaal juist. Dit is de juiste strategie. Als kleine opmerking, moet u de bouillon beetje bij beetje toevoegen, aangezien deze verdampt.
#5
+4
Peter V
2010-07-21 00:42:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Restaurants bedriegen vaak risotto door het voor 80% gaar te nemen en vervolgens te chillen. Opwarmen, laatste vloeibare toevoeging, roer tot romig, en je bent goed. Of best goed. Dit kan je reet redden tijdens een etentje - risotto koken voor een groot aantal mensen is absoluut waardeloos, om alle bovengenoemde redenen.

#6
+1
Jacob R
2010-07-10 00:31:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoek een recept dat u wilt proberen.

Het grootste probleem dat ik heb ontdekt, is dat het niet gaar genoeg wordt en je eindigt met rauwe rijst, of je krijgt een extreem dikke risotto.

Een goede vuistregel is om uw bouillon op te warmen terwijl u uw risotto start en wanneer u de bouillon erin gaat scheppen, roer dan constant totdat de bouillon is opgenomen. Dit zal helpen om een ​​romige heerlijke gekookte risotto te krijgen.

#7
+1
Kilhoffer
2010-07-21 00:59:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een vergelijkbare benadering als wat Joe beschrijft in deze antwoordenlijst. Ik wil er nog een paar noten aan toevoegen.

Allereerst wil ik een ui karamelliseren in extra vierge olijfolie en wat gehakte knoflook toevoegen als het klaar is. Daarna begin ik met het bereiden en koken van de rijst op dezelfde manier als Joe beschrijft. De gekarameliseerde ui geeft de risotto een geweldige smaak. Al mijn gasten die het hebben geprobeerd, vonden het geweldig.

Ook voeg ik geen groenten toe totdat ik mijn laatste voorraad heb toegevoegd. Typische groenten voor mij zijn erwten, die hun vorm en smaak behouden als ze pas laat in het wild worden toegevoegd en geroosterde rode paprika, die om dezelfde reden ook hun vorm en smaak behouden.

#8
+1
Vinz
2010-07-23 18:19:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Risotto is een van mijn favoriete gerechten en heel gemakkelijk te bereiden. Dit is hoe ik het heb geleerd om het te maken:

 1. Gebruik risottorijst, ik koop altijd Vialone.
 2. Snijd een ui.
 3. Zet olijf -olie, uien en rijst in de medium-hete pan en kook & roer het tot de rijst doorschijnend wordt. Pas op dat je de rijst niet verbrandt.
 4. Blus af met witte wijn.
 5. Roer rijst tot hij droog is
 6. Blus af met meer witte wijn of water.
 7. Herhaal stap 5-6 totdat de rijst zacht genoeg is

Ook is het altijd leuk om wat extra's toe te voegen zoals ...

 • Saffraan
 • Paddestoelen
 • Leek
 • Lente-ui
 • Courgette
 • ...

Oh, en doe er ook wat zout en peper in;)

#9
+1
user4431
2011-01-23 14:30:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je geen zuivel wilt gebruiken, doe ik er een theelepel eendenvet met goede olijfolie in om een ​​lekker mondgevoel te krijgen.

Ik kook het ook in een tajine (Marokkaanse puntige top pan) die vrij goed lijkt te werken, als een oven, zelfs bij gebruik op het fornuis. Ik merk dat ik alle bouillon in één keer kan toevoegen en het nog een paar keer kan roeren met nog steeds goede resultaten, aangezien het "oveneffect" van de tajine het tot op zekere hoogte bakt, verwacht ik ... het maakt er ook een eenpansgerecht van als je de bouillon doet met blokjes, een kan en en het koken van de ketel ;-)

Mijn kinderen zijn dol op mijn garnalen, bosui en erwtenrisotto ... de milde ui contrasteert mooi met de romige en garnalen smaken. Verwarm / kook de garnalen in de eerste fase met de olie om de smaak vast te houden, zet ze dan opzij tot het einde en meng ze in de laatste fase weer door de erwten en de bosui, anders worden de garnalen te gaar en taai.

Zoals je kunt zien, ben ik geen traditionalist, maar ik heb ook risotto gegeten in Noord-Italië - buon appetito !!

.: S :.

#10
+1
Coomie
2011-10-18 13:28:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het geld hebt, raad ik je aan te investeren in een keukenproduct genaamd " Thermomix ". Veel restaurants gebruiken ze om supergemakkelijke risotto's te maken.

Het is niet goedkoop, maar het is een geweldige risotto in 20 minuten en je hoeft helemaal niet te roeren. In feite stop je de ingrediënten erin, zet je hem aan en loop je weg.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...