Vraag:
Is er een verschil tussen gehakte en geplette knoflook bij het koken?
lomaxx
2010-07-10 03:08:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaak zeggen recepten dat je knoflook moet hakken, maar ik bedrieg het meestal en plet het gewoon omdat het sneller gaat. Is er een verschil om dit te doen? Zal het veel effect hebben op de smaak van het gerecht?

Tien antwoorden:
#1
+18
papin
2010-07-11 17:29:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gehakte en geplette knoflook hebben verschillende smaken in gerechten. Hoe kleiner de stukjes de knoflook wordt gemaakt (waarbij geplet super klein is), hoe scherper en bitterder de smaken. Verschillende foodbloggers hebben hun experimenten gerapporteerd over het testen van de verschillen.

Dit klinkt verrassend, maar leden van het geslacht Allium (waaronder knoflook, ui, prei ...) zitten boobytraps: rond de cellen bevindt zich een vloeistof die in combinatie met een chemische stof uit het binnenste van de cel creëert een reeks vervelende zwavelverbindingen. Hoe meer de cellen worden beschadigd en blootgesteld aan zuurstof door snijden of pletten, hoe meer van deze zwavelverbindingen worden gegenereerd.

Als de knoflook wordt gebakken, bepaalt de grootte van de stukjes ook hoeveel ervan bruin wordt. Bij geplette knoflook kan dit gebeuren voordat men de kans heeft gekregen om meer vloeistof aan het gerecht toe te voegen, waardoor de knoflook in wezen verbrandt en het gerecht een bittere smaak krijgt.

Erg interessant. Ik denk dat het soort pers er ook toe doet. De pers die ik gebruik, laat de stukjes ongeveer even groot als ik krijg bij het hakken ...
#2
+16
Pulse
2010-07-10 04:57:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het afhangt van de definitie van "geplet". Als je met geplet bedoelt met een knoflookpers, dan is er nogal een verschil tussen gehakte en geplette knoflook. Wanneer je knoflook verplettert, heb je geen knoflookpers nodig, hoef je alleen maar een mes en een beetje zout te gebruiken, je laat de etherische oliën vrij, wat resulteert in een sterkere smaak. U kunt de knoflook ook pureren.

Het is ook belangrijk om na te denken over het soort recept, in sommige recepten, zoals pastasaus, is gehakte knoflook prima. In de Aziatische keuken, vooral de Indiase keuken, is het gebruikelijk om gehakte of gepureerde knoflook te gebruiken. In gebraden gerechten kan het gebruik van de hele kruidnagel in de braadslee met het vlees een ongelooflijke saus opleveren.

#3
+8
Vinko Vrsalovic
2010-07-10 03:13:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn ervaring niet veel, wat echt een verschil maakt, is tussen het fijnhakken / fijnmaken en in plakjes snijden.

In plakjes gesneden gebruinde knoflook geeft minder smaak aan het gerecht als geheel, maar blijft een lekker ding op zichzelf.

Er is een groot verschil tussen gesneden en geplette knoflook, zoals Pulse zei.
@roux: Je bedoelt tussen gehakte en geplette knoflook, neem ik aan
#4
+2
Treblekicker
2010-07-19 15:22:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind een verschil. Het is niet zozeer smaak als wel geschiktheid voor gebruik in het gerecht.

Je krijgt iets meer smaak van geplette knoflook (waarmee je aanneemt dat je geplet in een knoflookpers bedoelt). Maar dit komt alleen door het oppervlak en ook door het feit dat er meer sap vrijkomt - het wordt meestal natter. Het brandt echter sneller omdat de afzonderlijke componenten kleiner zijn.

Daarom vind ik dat geplette knoflook beter is in recepten waarbij je kort kookt of aan het einde toevoegt voor de sterkere smaak van rauwe knoflook.

Gehakte knoflook is beter voor recepten waar je gewoon gebruiken om een ​​smaak te accentueren - samen met uien of sjalotten. Omdat het groter is, duurt het ook langer om te koken (niet door veel mensen).

#5
+2
dassouki
2010-07-19 16:47:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor salades zou je geplette knoflook willen gebruiken, eigenlijk vind ik voor elk gerecht dat rauwe knoflook serveert, het super duper fijngehakt / gepureerd moet zijn. Bijten op een klein stukje knoflook laat meestal een beetje een bittere smaak achter.

tijdens het koken, als je sauteert, dan moet de knoflook een beetje fijngehakt / gehakt zijn zodat hij niet verbrandt net zo gemakkelijk als het gepureerd was

bij braden, langzaam koken, koken op lage temperatuur, dat je grote stukjes knoflook wilt hebben, want dat is de enige manier om alle smaken uit ding

#6
+2
Ocaasi
2010-07-29 02:04:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hoop dat je de messentruc kent, waarbij je de knoflook tussen de snijplank en de brede kant van een mes legt, en dan POW: geplette knoflook. Een kleine hit voor grotere brokken, een grote hit voor verpulvering. Een snelle dobbelsteen achteraf voor echt mooie resultaten.

Ik vind het leuk om knoflook dichter bij het einde toe te voegen, wat niet de traditionele manier is om het als aromatisch te behandelen. Het geeft veel meer smaak en als je goede knoflook hebt, werkt het geweldig. Maar ik hou erg van knoflook.

#7
+2
Digibitz
2011-10-23 07:48:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door knoflook in een pers te persen, wordt de knoflook praktisch vloeibaar en komen verbindingen vrij die een bittere metaalachtige smaak geven. Dit is heel duidelijk bij het maken van dingen als knoflook / kaas, flatbread of pizza. Door de knoflook in plakjes te snijden krijgt de knoflooksmaak zonder de rauwe metaalachtige smaak en geur.

#8
+1
Daniel Moura
2010-07-10 03:14:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

NO

Beide zijn voldoende, maar verpletteren is gemakkelijker.

sorry dat ik mezelf herhaal, maar dat is niet juist.
#9
  0
tonylo
2010-07-19 05:17:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hak knoflook fijn als je het frituurt, plet knoflook als je het aan een natte saus of mengsel toevoegt.

Ik kook bijvoorbeeld liever een chili door eerst het gehakt te bakken en later de knoflook toe te voegen - geplette knoflook werkt hier goed voor. Maar als ik uien zacht maak en gehakte knoflook toevoeg, werkt dat het beste.

#10
-2
Zepplock
2010-07-10 04:06:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dezelfde smaak. En je houdt je keukengerei schoon ;-)

De smaak is namelijk niet hetzelfde. Probeer het zelf: eet een plakje knoflook en eet dan hetzelfde volume geplet.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...