Vraag:
Is er een speciaal type blender nodig om smoothies te maken?
Ryan Elkins
2010-07-10 05:49:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Of doe ik het gewoon verkeerd? Ik heb wat ik beschouw als een typische blender die je in elke Amerikaanse keuken zou kunnen vinden. Het is een glazen bak met een kruisvormig lemmet. Het probleem dat ik heb is dat stukjes vaak onder het mes komen en helemaal niet worden gemengd. Vooral bij smoothies, als het te dik is, heeft het mes de neiging om te snel te draaien en blijft alles naar de zijkanten geduwd en blendt het niet echt. Dit is meestal een probleem als ik probeer een dikke milkshake te maken.

Ik heb geprobeerd iets als fruit toe te voegen terwijl de blender aan het draaien is, in de hoop dat het niet op de bodem zou komen zonder te worden gemengd, maar dat lijkt niet echt goed te werken. Ik ben teruggebracht tot meerdere keren mengen (te beginnen met een kleine hoeveelheid goed gemengd materiaal en langzaam de "brokken" van de vorige poging toe te voegen terwijl de blender draait), maar dat is vrij tijdrovend.

Acht antwoorden:
#1
+12
Mike Sherov
2010-07-10 05:52:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ahh, de complexiteit van blenden. Heb je geprobeerd de smoothie te pulseren? Korte uitbarstingen hebben de neiging om een ​​deel van het spul dat onder de messen sluipt, wakker te schudden.

Dit helpt soms, maar is verre van onfeilbaar. Waarschijnlijk het beste antwoord dat er is.
#2
+7
lomaxx
2010-07-10 06:21:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik merk dat ik geweldige smoothies kan maken met een kleine staafmixer, omdat ik hierdoor betere controle heb. Als je er geen hebt, probeer je ook te pulseren om dingen door elkaar te halen

+1 voor staafmixer. Ik heb lang geleden een gewone blender opgegeven.
Absoluut een staafmixer. Blenders zijn een enorme pijn en werken gewoon nergens zo goed voor. Ik kocht jaren geleden een Bamix-staafmixer en dat ding is een geducht keukenwapen - curry's, soepen, stoofschotels, smoothies, slagroom, vinaigrettes, het is een absolute tank en ruimt in seconden op. Alles wat stijf is, zoals pasta's of wat dan ook, wordt gedaan in een keukenmachine en de blender ging in de vuilnisbak om nooit meer terug te komen.
#3
+5
stephennmcdonald
2010-08-11 20:40:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik maak elke ochtend een smoothie voor mezelf en mijn vrouw om mee te rijden naar het werk, en er moet nog iets onder mijn mes komen te zitten - dus hoewel ik geen specifiek antwoord op je vraag heb, Ik zal mijn proces doorgeven en kijken of het helpt :)

Nacht: neem 250 ml fruit en zet het in de koelkast. Over het algemeen 2 verse bananen en een paar grote handenvol voorverpakt diepvriesfruit uit ons plaatselijke warenhuis. Laat een nacht ontdooien.

Ochtend: doe 300 g vanille-sojamelk, 90 g yoghurt, 100 g griekse yoghurt in de blender. Giet er ontdooid fruit overheen. Mix ongeveer 15 seconden op de laagste stand en verhoog de snelheid dan elke 5 seconden tot ik op topsnelheid ben. Het kost me ongeveer 3 minuten om het voer van mijn honden klaar te krijgen, dus ik laat het de hele tijd lopen dat ik dat doe. Giet, geniet ervan!

Ik ben ons exacte blendermodel vergeten, maar ik weet dat het een beetje vierkant is, niet helemaal afgerond, en dat het ook werd geleverd met een foodprocessorhulpstuk, dus het is behoorlijk met een relatief sterke motor, maar verre van professionele of Blendtec-kwaliteit.

Ook al werk ik niet met bevroren fruit, de smoothie is voldoende koud tussen de zuivelingrediënten en het gekoelde ontdooide fruit. Maar als ik een dikkere / koudere smoothie wil, gooi ik er soms ook een beetje ijs in.

#4
+4
Dorrene
2010-08-11 20:13:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had hetzelfde probleem en ontdekte dat als je het fruit van tevoren invriest, het zichzelf niet zo veel onder de messen prikt. Ik begin ook over het algemeen met blenden op hoge snelheid en, naarmate de smoothie meer wordt gemengd, werk ik naar lagere en lagere snelheden.

#5
+3
Jay
2010-09-30 12:08:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Oster-blender en heb een speciaal mes voor het malen van ijs gekocht voor het maken van smoothies. Spullen lijken veel minder snel gepakt te worden; het mes dat erbij werd geleverd was bijna nutteloos omdat het gewoon onder het voedsel zou caviteren en nutteloos zou ronddraaien.

Ja, ik heb gemerkt dat het voedsel soms niet genoeg gewicht heeft om zichzelf op de messen te drukken als het niet nat genoeg is.
#6
+2
Kev
2010-07-10 21:42:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien moet je in een van deze investeren: Blendtec :)

Ik heb een Kenwood Smoothie 2GO. Het is behoorlijk effectief en ik vind niet dat ingrediënten onder de messen blijven steken. Zorg ervoor dat je er een aanschaft met een mes dat naar beneden wijst, dit vangt de ingrediënten die onder het mes zitten vrij goed op.

Ik heb erover nagedacht. Ik werk eigenlijk heel dicht bij hun kantoren. Op dit moment heb ik een gewone cheapo-blender. Ik zou dol zijn op een Blendtec als ik me dat veel kan veroorloven voor een blender.
De kracht van de blendermotor maakte voor mij het verschil.
@Ryan, Ik heb een Vita-Mix (dezelfde klasse als de Blendtec) en het is helemaal slecht. Ik heb nog nooit een probleem gehad met smoothies. Of pindakaas maken. Of wat dan ook. We hebben onze blender bijna nooit gebruikt omdat hij zoog. We gebruiken de vita-mix de hele tijd.
+1 op de Vita-mix. Helaas is het onze $ 400-smoothiemachine
@yossarian / @ray - ik zou graag een paar $ $ op een blendtec of vita-mix willen blazen, maar ..... voor een mixer van minder dan $ 30 doet de Kenwood redelijk werk voor af en toe een smoothie / cocktail.
#7
  0
grm
2011-05-14 14:47:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is het beste om het sap voor de bevroren delen toe te voegen zodat je voorkomt dat de bodem ijskoud, koud en plakkerig wordt.

#8
  0
barrymac
2011-07-24 23:59:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kantel de blender schuin en schud krachtig en geef een krachtpuls als het materiaal voldoende is verplaatst. Het werkt goed. Ik moet er waarschijnlijk aan toevoegen dat ik een staaf type gebruik met een kombevestiging, maar ik zou hetzelfde doen met een tafelblender.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...