Vraag:
Wok voorbereiden en verzorgen
statenjason
2010-07-10 00:37:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is een goede techniek om een ​​wok in eerste instantie op smaak te brengen, gekruid te houden en roest te voorkomen?

Weet ik niet of het een taalbarrière is, maar ik begrijp niet hoe kruiden kunnen worden verbonden met het roestprobleem?
Bewerk misschien de vraagtitel - Hoe een wok voorbereiden en verzorgen
@jacob, Goed punt. Veel duidelijker.
@cyberzed - "kruiden" een pan verwijst naar een behandeling waarbij je een coating op staal of gietijzer creëert door middel van olie en warmte. Zie: http://www.wikihow.com/Season-Cast-Iron-Cookware
@Joe bedankt, ik heb de term nooit op die manier gehoord :)
Vier antwoorden:
#1
+15
Jacob R
2010-07-10 00:46:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg ervoor dat je de wok grondig wast voor het eerste gebruik. Schrob het met warm zeepsop en droog het grondig af.

Zet de wok na het drogen op hoog vuur boven het vuur totdat hij begint te roken. Draai de pan zodat alle delen van de binnenkant aan hoge temperaturen worden blootgesteld. Wrijf vervolgens de wok in met olie op keukenpapier.

Probeer hierna de wok niet te schrobben. Afspoelen en wrijven is meestal alles wat nodig is om het op te ruimen. Wrijf de wok na het wassen / drogen altijd in met een klein beetje plantaardige olie. Dat helpt roest te voorkomen.

En de belangrijkste factor bij het kruiden van een wok is het gebruik ervan. Het is absoluut mijn meest gebruikte keukenartikel, en het wordt alleen maar beter en beter met elk gebruik!

Ik heb gehoord dat het gebruik van pindaolie in plaats van plantaardige olie goed kan zijn vanwege het hogere rookpunt. Altijd al groente gebruikt?
Ik denk dat het afhangt van wat ik kook. Beide zouden echter net zo goed moeten werken om de wok op smaak te brengen.
Vermijd ook zeep bij het schoonmaken nadat je de pan hebt gekruid - dit kan de smaakmaker bederven, net als sterke zuren (of zwakke zuren gedurende lange tijd).
@statenjason Over het algemeen wilt u een olie gebruiken die de kookwarmte vrij gemakkelijk kan opnemen. Pinda is goed, net als thee en druivenpitolie als je moet koken voor de pinda-gevoelige.
#2
+5
Sam Holder
2010-07-12 17:41:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

als je merkt dat er dingen aan de binnenkant van de wok vastzitten die je misschien wilt proberen af ​​te schrobben, kun je in plaats daarvan de wok ondersteboven boven de vlam draaien en de afzettingen laten wegbranden. Als ze een tijdje zijn verbrand, moet de as er gemakkelijk af kunnen worden geveegd (vergeet niet de wok eerst te laten afkoelen!), Dit helpt krassen te voorkomen en houdt de wok gekruid

Bedankt voor dit antwoord, ik heb een duivelse tijd om te voorkomen dat dingen aan mijn wok blijven plakken.
#3
+2
Nello Lucchesi
2011-04-01 23:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Goede gids voor het kruiden van een wok.

De wok kan worden gekruid zoals elke gietijzeren pan, door het oppervlak met bakolie te borstelen en in een gematigde oven voor een uur. Vanwege zijn vorm en zwaartepunt heeft olie echter de neiging naar beneden te stromen en zich in het midden te verzamelen, wat resulteert in een ongelijk doorgewinterd oppervlak. Om deze reden doe ik de kruiden het liefst boven een brander bovenop het fornuis.

Waarschijnlijk is het beste vet om te gebruiken reuzel - traditioneel kreeg je bij het kopen van een wok een stuk varkensvet om breng het op smaak. Ik heb ook pinda-olie gebruikt. Meervoudig onverzadigde oliën worden niet aanbevolen, omdat ze de wok erg "gunky" kunnen maken. Bij gebruik van reuzel kunt u de reuzel voorzichtig rechtstreeks op de wok borstelen, over het hele oppervlak. Palmolie werkt ook goed.

#4
+1
julie
2011-02-01 17:55:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om mijn roestvrijstalen wok op smaak te brengen, heb ik varkensvet gebruikt. Was de wok eerst grondig en zet hem op een brander om te drogen. Koel de wok. Bedek de binnenkant van de wok met varkensvet. Verwijder de batterij uit je rookmelder als je geen afzuigkap hebt.
Verwarm de wok direct op het vuur en draai hem om alle delen van de pan heet te krijgen. Voeg bieslook toe en duw ze over de pan. Laat de wok afkoelen, veeg af met keukenpapier en smeer de binnenkant van de pan in (ik heb sesamolie gebruikt).

Als je stukjes voedsel uit de wok moet wassen, neem dan een theelepel (of een halve theelepel van elk ) van olie en grof zout werken goed. Elke keer dat ik de wok nat maak, verwarm ik hem boven de brander om hem volledig uit te drogen.

Het duurde een paar dagen van constant gebruik voordat mijn wok anti-aanbak werd, ik veranderde mijn kruidenaanpak ... spek koken in de wok, dan de pan roken nadat ik hem had gebruikt, de pan met sesamolie en knoflook, en herhaal de methode van varkensvlees en bieslook.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...