Vraag:
Wat kan ik doen om mijn avocado's te laten rijpen?
Dave DeLong
2010-07-10 00:38:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs wat avocado's gekocht, en een ervan was keihard toen ik hem probeerde te snijden. Ik heb het een paar dagen weggelaten in de hoop dat het zou rijpen, maar het hielp niet.

Wat kan ik doen om mijn avocado's te laten rijpen?

Gerelateerd: http://cooking.stackexchange.com/questions/18917/will-avocado-stay-fresh-longer-if-stored-in-the-refrigerator
Twee antwoorden:
#1
+24
Kiesa
2010-07-10 00:43:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De suggesties van de California Avocado Commission:

  • Om een ​​Californische avocado te laten rijpen, doe je het fruit in een gewone bruine papieren zak en bewaar je het bij kamertemperatuur 65 -75 ° tot ze klaar zijn om te eten (meestal twee tot vijf dagen).
  • Het toevoegen van een appel of banaan in de zak versnelt het proces omdat deze vruchten ethyleengas afgeven, een reagens voor het rijpen.
  • Zacht rijp fruit kan worden gekoeld totdat het wordt gegeten, maar niet langer dan twee of drie dagen.
  • De California Avocado Commission raadt het gebruik van een magnetron af om het rijpingsproces te versnellen.
+1 bedankt! (Ik ben stomverbaasd dat er een California Avocado Commission is ...)
Werkt een plastic zak ook? @DaveDeLong Er is ook een Mexicaanse avocadocommissie: http://www.avocadosfrommexico.com/about-afm/
Zoals bijna elk voedsel dat er bestaat, zijn het commissies zoals de California Avocado Commission die van avocado een wereldwijd iets hebben gemaakt. Zonder dat ze avocado's over de hele wereld verspreiden, is het onwaarschijnlijk dat avocado's zo gewoon zouden zijn. Bepaalde voedingsmiddelen die over de hele wereld populair worden, lijken biologisch te gebeuren. Iemand bezoekt een ander land, probeert iets, brengt het terug naar zijn thuisland en het verspreidt zich. Maar dat is zelden wat er werkelijk gebeurt. In plaats daarvan vormen producenten een organisatie om hun voedsel op elke mogelijke manier te promoten.
#2
+2
Echo Anders
2019-01-05 21:14:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een avocado in één dag rijpen door ze dubbel in folie te wikkelen en gedurende +/- 30 minuten in een lage oven (250 °) te plaatsen. Controleer door lichtjes in te drukken totdat de avocado zacht begint te worden. Controleer elke 15 minuten. Haal uit de oven en laat een uur op het aanrecht zitten, nog steeds in folie gewikkeld. Verwijder folie en laat volledig afkoelen voor gebruik. Ik gebruik deze methode al jaren met succes.

Ik had * die * nog niet eerder gehoord.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...