Vraag:
Is er een alternatief voor maizena wanneer het wordt gebruikt om een ​​taartvulling te verdikken?
Kyra
2010-07-10 00:44:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar dagen geleden een paar taarten gemaakt. Het recept vroeg om maizena en het verdikte de vulling nadat het uit de oven kwam. Het enige is dat ik een beetje van de maizena kon proeven toen ik de taarten at. Ik zou er gewoon minder van gebruiken, maar ik ben bang om mijn taarten vloeibaar te maken zonder de maizena.

Is er een alternatief voor maizena om de taartvulling dikker te maken of moet ik gewoon minder gebruiken en hopen dat ik nog steeds genoeg gebruik?

Tien antwoorden:
#1
+11
Aaronut
2010-07-10 00:48:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn verschillende alternatieven, maar de meest voorkomende die ik ken zijn tapiocameel en pijlwortelpoeder / -meel.

Dat gezegd hebbende, de meeste maïzena-vervangers zijn niet geschikt voor taarten , omdat ze onder hoge hitte afbreken. De enige vervangers voor maïszetmeel die ik in een taart zou gebruiken, zijn aardappelzetmeel en tapioca. Tapiocapoeder kan in sommige gebieden echter moeilijk te vinden zijn; Ik krijg het meestal bij Aziatische supermarkten.

Instant tapiocaparels zijn de taartverdikker bij uitstek voor veel bakkers die ik respecteer.
Tapioca is niet * slechts * een vervanging - het is superieur (IME, IMHO)
#2
+2
JustRightMenus
2010-07-17 19:32:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ClearJel is een product dat u misschien wilt bekijken.

#3
+1
forefinger
2010-07-10 00:48:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heb je het maizena apart in water geklopt voordat je het door elkaar ging mengen? Ik denk dat dat de zetmeelrijke smaak een beetje vermindert.

Probeer anders misschien een roux? Ik heb er nog nooit van gehoord om het bij het bakken te gebruiken, maar het zal de dingen dikker maken zonder een zetmeelrijke smaak toe te voegen. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Roux

Bij gebruik als verdikkingsmiddel in sauzen wordt maizena opgelost in een kleine hoeveelheid vloeistof om te voorkomen dat het gaat klonteren wanneer het aan de hete vloeistof wordt toegevoegd. Bij gebruik van maizena als verdikking in fruittaarten en schoenmakers mengt u niet met vloeistof. Het gaat erom de vloeistof die door het fruit wordt afgegeven op te nemen en het te verdikken. In dit geval wordt het maïszetmeel (of ander zetmeel) gecombineerd met suiker, zodat de korrelige aard van de suiker de klonten zetmeel opbreekt en voorkomt dat het samenklontert wanneer het vloeistof absorbeert.
#4
+1
Eclipse
2010-07-10 03:51:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben een persoon met coeliakie in onze familie, dus meestal doen we de vervanging andersom, maar over het algemeen kun je 2-3 delen bloem vervangen door een deel maizena om dezelfde verdikkende eigenschappen te krijgen. Helaas geeft meel over het algemeen meer smaak dan maïzena.

#5
+1
AtlasRN
2011-07-01 19:31:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik graag xanthaangom. Het werkt heel goed en een klein beetje gaat een lange weg. Het voegt ook geen extra smaak toe aan het recept. Ik raad het ten zeerste aan.

#6
  0
Harlan
2010-07-10 00:47:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elk zetmeel zal werken, dus maïszetmeel, tarwebloem, tapiocameel, aardappelzetmeel, wat dan ook. De resultaten zullen iets anders zijn, aangezien verschillende zetmelen verschillende verhoudingen met vloeistof vereisen. Ik vermoed dat je het maizena in de taart veilig kunt verkleinen, omdat de hoeveelheid die nodig is om het echt te proeven (bovenop je fruit, suiker, enz.!) Waarschijnlijk nogal wat is. De meeste taartrecepten die ik heb gezien, hebben echter tarwemeel gebruikt. Wat voor soort taart?

Het is een frambozen- en perentaart van projectwedding.com. Specifiek http://www.projectwedding.com/wedding-ideas/pear-and-raspberry-mini-pies
#7
  0
Carole
2015-11-06 02:14:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maïzena zal ongekookt smaken als het tijdens het koken niet bijna kookt. In het recept is het misschien beter om de maizena eerst te koken alsof je vla maakt, en dan voorzichtig door de vulling te roeren. Maar als het fruittaarten zijn, hoe zit het dan met het gebruik van meer fruit en geen verdikkingsmiddel? Dat is hoe ik appeltaarten maak, en ze zijn prima. Of arrowroot zou bij een lagere temperatuur dikker worden dan maizena, dus dat zou kunnen werken. Het geeft ook een helderder, transparanter glazuur, dat mooier zou kunnen zijn.

#8
  0
rackandboneman
2015-11-06 02:21:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Absorptieve verdikkingsmiddelen - notenmaaltijden, paneermeel - werken goed in sommige taartvullingen, hoewel de textuur en kleur anders zijn.

#9
  0
Ecnerwal
2015-11-06 04:15:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ding dat ik doe met appeltaarten (waarvan ik veronderstel dat je het zou kunnen doen met ten minste de perenhelft van deze taart) is om wat gedroogd fruit (gedroogde appels voor een appeltaart) door het verse fruit te mengen, om te sponzen wat sap op - het betekent ook dat de vulling minder instort dan wanneer het allemaal vers is.

Ik heb al geapprecieerd @ Aaronut's tapioca-suggestie - tapioca was het enige dat we voor dit doel gebruikten in mijn familie.

#10
  0
user40571
2015-11-06 06:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het maizena in de vloeistof kookt wanneer je het toevoegt, zal dat dingen verbeteren.

Een ander alternatief is om Agar Agar te gebruiken, een van zeewier afgeleide gel. Het is duur, maar helder en behoorlijk verbazingwekkend .

Heston Blumenthal gebruikt het ook

Happy Pie!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...