Vraag:
Hoe verse kruiden te bewaren
Zaphoid
2010-07-10 01:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de beste manier om verse kruiden zoals peterselie of koriander te bewaren? Ik merk dat ik ongeveer hetzelfde geluk met ze heb, of ze nu in een plastic zak blijven of in een kopje water.

Makkelijk, droog ze uit;)
Zorg ervoor dat de kruiden schoon zijn van vuil. Verschillende kruiden leven anders. Laat zien dat je vazen ​​zoals bloemen kunt zetten, rozemarijn en tijm hoeven niet strak te worden afgedekt en dragon wordt graag in een vochtige papieren handdoek gewikkeld.
Achttien antwoorden:
#1
+23
Joe
2010-07-10 18:07:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je iets lekkers in een plastic zak gaat bewaren, wikkel ik het eerst in een papieren handdoek en dan in de plastic zak, zodat de bladeren de zak niet raken. Dit voorkomt het probleem waarbij de buitenste bladeren in klodder veranderen. (Ik weet niet zeker wat het eigenlijke biologische probleem is ... vocht / condensatie? Slechte ademhaling?)

Was het niet voor het opbergen, omdat het extra vocht ervoor zorgt dat het sneller rot.

Ik denk dat ik wel een maand lang geen bladpeterselie meer heb, toen ik ze in de achterkant van mijn groentelade begroef en ze vergat. (natuurlijk opende ik de tas niet constant zoals je zou doen bij het gebruik ervan, en ik weet niet precies wanneer ik hem erin stopte, omdat ik hem vergeten was).

Als ik groenten in de supermarkt koop, worden ze daar altijd met water besproeid ... Ze zijn nogal vochtig. Moet ik ze eerst allemaal op een snijplank drogen? Heeft de rubberen band om de stelen ook een negatief effect?
@slav: Ja, je wilt er niet te veel water op laten staan, anders gaan ze rotten. De rubberen band helpt niet omdat het alles strak bij elkaar houdt, dus vocht dat ontstaat door transpiratie, zal minder lucht verdampen.
Dit werkt redelijk goed omdat je papieren handdoekje als vochtbuffer fungeert - water absorbeert als er te veel is en het weer afgeeft als de atmosfeer droog is.
#2
+21
Bryant
2010-07-10 01:06:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk denk ik dat de beste manier om verse kruiden op te slaan is door een kleine kruidentuin te gebruiken. Ik heb er net een geplant en vond het erg handig voor dingen als tijm, rozemarijn en peterselie.

Als je geen ruimte hebt voor een kleine kruidentuin, dan is een plastic zak in de koelkast meestal het beste alternatief.

Update : coole link over populaire mechanica over het kweken van een tuin in gipsplaatemmers van 5 gallon.

Ik kan Cilantro niet kweken zonder het te doden
@Zaphoid: Is dat niet de bedoeling? :-)
Dit is het beste wat ik heb gedaan. Er gaat niets boven verse basilicum. Of munt voor je julips en mojito's;)
@VinkoVrsalovic - Dit is alleen OK als de kruiden humaan worden behandeld. Al mijn koriander is bijvoorbeeld scharrelvrij, kooivrij en heeft toegang tot de buitenkant.
#3
+14
JustRightMenus
2010-07-24 03:37:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Basilicum : zorg ervoor dat de bladeren droog zijn! Gebruik een papieren handdoek om ze af te drogen. Snijd vervolgens het uiteinde van elke steel af en doe de basilicum in een glas water. Zorg ervoor dat er geen bladeren onder de waterlijn komen. Ververs het water regelmatig. Bewaar het op kamertemperatuur.

Peterselie en koriander : dezelfde instructies, behalve in de koelkast met een zakje losjes over de kruiden. Zorg ervoor dat ze zich niet in een gebied van de koelkast bevinden dat extreem koud wordt.

Rozemarijn : wikkel het in een vochtige handdoek en doe het in een zakje in de koelkast.

Hoe je ze ook bewaart, zorg ervoor dat je ze opruimt opnieuw nadat u ze voor gebruik hebt opgehaald. Verwijder vergeelde bladeren, geef ze vers water en zorg ervoor dat er geen bladeren onder de waterlijn komen.

Zoals anderen al hebben gezegd, kunt u kruiden voor langere opslag invriezen als een langere opslagtijd nodig is.

#4
+13
Shog9
2011-06-21 07:14:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bewaarmethoden in de koelkast

Sommige malse kruiden (bijv. koriander / koriander en peterselie) kunnen worden gekoeld door ze in een kopje water (zoals een boeket bloemen) te plaatsen en ze af te dekken met een plastic zak. En net als bij een boeket wil je het water regelmatig verversen. Ref: JustRightMenus, Michael Pryor

Je kunt ook wegkomen door ze simpelweg in een papieren handdoek te wikkelen en dan in plastic, of met ijs erin te wikkelen papier. Dit werkt meestal beter voor meer winterharde bladeren (bijv. Rozemarijn, salie) Ref: Joe, Ryan Olson, TheComfortOfCooking.com

Bewaarmethoden in de vriezer

Voor langdurige opslag kun je koude-tolerante kruiden invriezen. Sluit ze af in luchtdichte diepvrieszakjes of dompel ze onder in vloeistof om uitdroging te voorkomen, vries zo snel mogelijk in en bewaar zo koud mogelijk. Probeer voor gebruik niet te ontdooien. Ref: bubu, Kev

Bewaarmethoden bij kamertemperatuur

Sommige kruiden (basilicum ...) kunnen niet koud worden goed. Om deze vers te houden, of als u simpelweg geen ruimte in uw koelkast heeft, kunt u dezelfde "bloemboeket" -techniek proberen als hierboven vermeld, maar zonder de zak over de bovenkant. Plaats niet in direct zonlicht en ververs het water regelmatig. Ref: JustRightMenus, Dinah, franko

Je kunt ook gewoon een miniatuurkruidentuin kweken en kiezen wat je wilt wanneer je het nodig hebt - wordt niet meer vers dan dat! Ref: Bryant

Anders (niet-zo-verse opslag)

U kunt met minimale inspanning een olie of azijn met kruidensmaak maken door simpelweg verse kruiden onderdompelen in olie of azijn van goede kwaliteit. Wees echter voorzichtig bij het bewaren van oliën die zijn gemaakt met verse kruiden, want als ze niet goed worden gekoeld, kunnen ze de groei van gevaarlijke bacteriën bevorderen.

Drogen is een geweldige manier om wat kruiden te bewaren voor gebruik buiten het seizoen. Hang een bos op een donkere, droge plaats tot ze grondig gedroogd zijn en bewaar ze in een luchtdichte verpakking, uit de buurt van hitte.

Wanneer je de kruiden fijnhakt voordat je ze invriest, zijn ze heel gemakkelijk te gebruiken. Ik probeer altijd bevroren gehakte peterselie in de vriezer te hebben.
#5
+6
VoutilaD
2010-07-29 01:58:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de neiging om bladgroenten / kruiden in keukenpapier te wikkelen of ze in een papieren zak te doen wanneer ik ze in de groentevak doe. In plaats van het vocht vast te houden, laat het het ontsnappen, waardoor het nare, slibachtige rottende effect van vocht wordt voorkomen. Het geeft je misschien een paar dagen extra, omdat het spul langzaam uitdroogt of verwelkt, maar niet slijmerig mag worden.

Ik denk dat ik deze optie het leukst vind, maar het lijkt vreemd om op die manier papieren handdoeken te gebruiken.
#6
+5
Michael Pryor
2010-07-29 22:30:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Neem een ​​beker en vul deze met water.
  2. Doe de koriander in de beker (alsof het bloemen zijn)
  3. Plaats een ziploc-zak over de bovenkant van de koriander en plaats het losjes om de bovenkant van de beker.
  4. Zet de beker in de koelkast.

Zo gaat het HEEL lang mee.

Ik heb dit geleerd van Joel.

Ik gebruik deze methode. Hierdoor gaat koriander ongeveer een week, soms anderhalve week mee.
#7
+5
Dinah
2010-07-24 03:07:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

StillTasty.com heeft goede instructies voor verse koriander en peterselie.

Tussen haakjes: het advies voor deze twee is toevallig hetzelfde, maar niet voor alle kruiden hetzelfde. Hier is bijvoorbeeld hun advies voor basilicum.

Hun site bevat ook goed advies voor andere kruiden en voedingsmiddelen. Het enige dat ze doen dat me gek maakt, is het uitschakelen van markeringen, zodat ik niet kan kopiëren / plakken.

#8
+4
Ryan Olson
2010-07-10 18:13:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn methode is vergelijkbaar met die van Joe, maar ik sla de plastic zak helemaal over. Ik wikkel een bosje kruiden in een handdoek en doe dan een paar ijsblokjes in een vouw van de handdoek. Ze smelten langzaam genoeg om de handdoek net een beetje vochtig te houden en onze kruiden gaan weken mee.

#9
+2
bubu
2010-07-10 17:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zet het stil. De meeste kruiden bevriezen goed en verliezen de geur niet snel. Het enige voorbehoud is dat de kleur meestal verloren gaat. Het is eerder een afweging.

In zekere zin behoudt het drogen meer van de kleur en presentatie van het kruid, maar door invriezen blijven meer van zijn smaken behouden.

Naar mijn mening, pak die hersluitbare zakjes, doe ze erin, pers de lucht eruit, doe ze in het snelvriesvak, neem ze na 1 dag weer in het normale vriesvak en bewaar ze voor maximaal 3 maanden.

Werkt beter voor sommige kruiden dan andere. Basilicum faalt volledig bij bevriezing. Peterselie werkt echter prima.
#10
+2
franko
2010-07-29 02:24:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ik heb eigenlijk een beetje succes gehad door het in een kleine vaas op het aanrecht te bewaren, uit de volle zon! ik ververs het water elke dag en snijd de uiteinden van de stelen een beetje af om te voorkomen dat de uiteinden slijmerig worden.

nou ja - ik was gewoon willekeurig aan het surfen op een aantal kookblogs die ik vaak bezoek, en kijk wat ik vond: http://comfortofcooking.blogspot.com/2010/07/how-to-store-fresh-herbs.html
+1 van mij, het is mijn favoriete methode om vrijwel elk kruid dat ik gebruik te behouden
Was er maar een manier om het verversen van het water te automatiseren :)
Het lijkt erop dat de blog is verplaatst en dat de omleiding niet helemaal heeft gewerkt. Dit lijkt de relevante inhoud te zijn: http://www.thecomfortofcooking.com/2010/07/how-to-store-and-freeze-fresh-herbs.html
#11
+1
Jeff the Chf
2014-02-02 00:52:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind de opmerking van @DaveVoutila het leukst. Ik gebruik echter geen papieren zak - alleen papieren handdoeken. De kruiden zullen uiteindelijk verwelken, maar ze zijn nog steeds prima voor soepen, bouillon, enz. Na verloop van tijd zullen ze zelfs meer op gedroogde kruiden lijken.

#12
  0
Clive
2014-02-01 21:53:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zaphoid, heb je geprobeerd om speciale "Produce bags" te gebruiken die in supermarkten worden verkocht? Deze hebben kleine gaatjes in het plastic die de groenten of kruiden laten ademen en ook het overtollige vocht verminderen, ze hebben een ritssluiting en kunnen gewassen worden, gedroogd en hergebruikt. Gebruik deze zakjes niet voor paddenstoelen die in kleine bruine papieren lunchzakken moeten.

#13
  0
Ben McCormack
2010-07-29 01:54:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je krijgt waarschijnlijk maar 10 dagen versheid in de koelkast, dus overweeg om het in te vriezen. Je verliest een deel van de versheid, maar het kan nog steeds nuttig zijn voor het kruiden van soepen, stoofschotels, enz. Invriezen, als conserveringsmiddel, werkt voor veel voedingsmiddelen.

#14
  0
Tobias Op Den Brouw
2010-07-29 17:07:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Invriezen, of overweeg om er een pasta van te maken samen met wat olie (en goed bewaren). Je verliest het effect van verse bladeren, maar het blijft nog wel een tijdje goed.

#15
  0
Kev
2010-07-10 05:45:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel kruiden bevriezen redelijk goed (werkt beter als je een snel koelvak hebt, waardoor de kans op waterkristallen in het vruchtvlees kleiner wordt).

Wanneer je ze gaat gebruiken, bereid je dan wat je nodig hebt direct uit de vriezer en meteen in je gerecht.

#16
  0
jumoel
2010-07-10 17:37:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat kruiden die vacuüm zijn verpakt en dan misschien in de koelkast worden bewaard, hun smaak en geur vrij lang behouden.

#17
  0
Alejandro Mezcua
2010-07-10 17:12:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je ze maar een paar dagen hoeft te bewaren nadat je ze vers hebt gekregen, kun je gewoon wat aluminiumfolie gebruiken om een ​​verzegelde verpakking te maken en ze op de koelkast bewaren, werkt meestal redelijk goed.

#18
  0
aisha
2016-11-08 11:35:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ach, er zijn veel ideeën om bladgroenten vers te maken zoals spinazie, koriander enz. als je het in de koelkast wilt bewaren, rol ze dan eerst in de krant en dan in een plastic zak en er is een ander idee dat je bladgroente kunt houden in een pan n dek het goed af n bewaar het in de keuken als het winterseizoen is je hoeft het niet in de koelkast te bewaren, of je kunt het gewoon uit een bundel openen en op een grote schaal uitspreiden n bewaar het 's nachts onder de hemel het zal vers zijn vanwege dauwdruppels die erop vielen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...