Vraag:
Wat maakt fleur de sel anders dan gewoon zout?
Daniel Moura
2010-07-10 00:59:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fleur de sel is het zout dat uit de bovenkant van de pot komt als je gezouten water verwarmt.

Maar wat maakt het anders dan de rest van het zout in de pot?

Vijf antwoorden:
#1
+6
Kyra
2010-07-10 01:09:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet het niet 100% zeker, maar ik heb deze site gevonden waarop wordt uitgelegd wat fleur de sel is. Er staat dat

Net als andere zeezouten wordt fleur de sel geoogst door zeewater te verdampen. Om fleur de sel te oogsten, scheren arbeiders echter voorzichtig de bovenste laag van het zeezout uit gedeeltelijk verdampte poelen, voordat het weer naar de bodem zakt. Deze zoutkristallen zijn erg fijn, licht en delicaat en moeten met zorg worden behandeld en moeten worden blootgesteld aan minimaal vocht, anders zullen ze weer klonteren.

Het lijkt erop dat je reproduceert hoe fleur de sel wordt gemaakt door het water te koken wat gelijk staat aan "zeewater verdampen".

#2
+4
Bogdan Belcea
2010-09-06 20:26:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Het wordt handmatig
  2. Het is een klein deel van het geproduceerde verdampte zeezout.
  3. Het is een stuk duurder
  4. Het heeft fijnere zoutvlokken als normaal verdampt zeezout.

Tenzij je het kunt onderscheiden van andere salts in een dubbelblinde gerandomiseerde gecontroleerde studie, denk ik niet dat het de moeite waard is. Een pad opzetten met een paar vrienden is erg leuk :)

#3
+2
jessecurry
2010-07-10 01:06:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

AFAIK, het mineraalgehalte van het zout is het grootste verschil. Ook lossen de kleinere kristallen van Fleur de sel zeer snel op.

#4
+2
Preston
2019-10-29 21:51:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw vraag bevat een onjuiste aanname. Fleur de sel (bloem van zout) is geen zout dat wordt verzameld uit de bovenkant van een kokende pot met gezouten water. Het is zout dat is verzameld uit verdampt oceaanwater. Dit is belangrijk en draagt ​​bij aan de volgende verschillen:

  1. Het mineraalgehalte van de oceaan is anders dan de inhoud van een pot met water en keukenzout. Het uiteindelijke zout bestaat dus uit meer dan alleen natriumchloride. Fleur de sel bevat ook calcium, magnesium, kalium en ijzer.
  2. Dankzij de verzamelmethode en het feit dat het niet wordt geagiteerd door koken maar verdampt door de zon, is de structuur van de vlok erg specifiek. Gevoelige "bloemen" van zout die qua structuur verschillen van korrels keukenzout of vlokken zout.
  3. Fleur de sel wordt gevormd in openluchtvijvers. Het resulterende zout bevat biologisch materiaal als een natuurlijk neveneffect omdat het buiten wordt gemaakt.

Het is een speciaal product. Het wordt met de hand geoogst volgens het schema van de natuur. De zon is de warmtebron. Winden kunnen de vorming van de bloemen verstoren. Het is duur.

Het belangrijkste is dat ik zojuist Maldon vlokkenzout, koosjer zout en fleur de sel back-to-back heb geproefd tijdens het schrijven van dit antwoord. Ze smaken anders. Dat is waarschijnlijk het belangrijkste om op te merken.

Fleur de sel heeft ook een speciale textuur die andere soorten zout (vooral grof / vlokken) zout niet hebben. Het mag niet worden gebruikt voor iets waarvoor het zout moet worden opgelost.
#5
+1
Dugan
2019-10-29 20:55:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat het zout kristalliseert op een manier die grote platte vlokken produceert, is het ideaal voor het afwerken van een gerecht, aangezien het een klein textuurcontrast biedt en tegelijkertijd een goede zoutdekking biedt. In vergelijking met grof koosjer zout zorgt het voor een kleine crunch en voegt het textuur toe aan het gerecht zonder het te overweldigen. Het is ook zichtbaar versus zoiets als fijnkorrelig keukenzout. Het is echter een afwerkingszout, dus koop wat lekker goedkoop fijnkorrelig zout voor je normale dagelijkse behoeften, en bewaar je fleur-de-sel in een klein potje om direct voor het serveren op de afgewerkte gerechten te gooien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...