Vraag:
Peperkruidenvariëteiten
Wizard79
2010-07-10 02:01:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoeveel soorten eetbare peperkruiden zijn er? Ik ken witte, zwarte, groene en roze peper, maar ik weet zeker dat er over de hele wereld veel meer soorten zijn. Is er een uitgebreide lijst of een boek gewijd aan peper en kwitanties met peper?

Cayenne peper?
@txwinger: nee, ik bedoel niet peper zoals "Jalapeño" of "Cayenne", maar het kruid zoals de zwarte peper. Ik weet niet hoe het beter moet uitleggen, in het Engels betekent hetzelfde woord de twee dingen :-(
De witte en de zwarte peper zijn hetzelfde, de zwarte is ouder. De zwarte heeft een sterkere smaak dan de witte. En ik ken geen andere variëteit dan degene die u hebt genoemd.
Het is eigenlijk andersom, de zwarte peperkorrel is de jonge onrijpe steenvrucht en de witte peperkorrel is de volledig gerijpte vrucht. Overigens zijn roze peperkorrels eigenlijk helemaal geen peperkorrels, ze komen van een heel andere plant, de schinus terebinthifolius in tegenstelling tot de rode peperkorrel die uit de piper nigrum komt, net als wit, zwart en groen.
Drie antwoorden:
#1
+7
Wizard79
2010-07-12 15:30:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tot nu toe is Wikipedia de beste referentie die ik heb gevonden.

Zwarte peper (Piper nigrum) heeft de volgende variëteiten:

  • Zwarte peper
  • Witte peper
  • Groene peper
  • Oranje peper en rode peper

Cubeb (Piper cubeba) of tailed pepper

Lange peper (Piper longum)

Sichuan peper (Zanthoxylum)

Roze peperkorrels (Schinus molle, Schinus terebinthifolius)

#2
+5
Pulse
2010-07-10 02:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je het redelijk goed hebt gedekt met de lijst die je hebt verstrekt. De enige andere die ik ken, is de Szechuan-peperkorrel, die een belangrijk onderdeel is van Aziatische gerechten. Ze zijn bijvoorbeeld een hoofdingrediënt in Vijfkruidenpoeder

Je vindt misschien verwijzingen naar dingen als Franse Perrercorns, maar dit zijn meestal blends van de andere.

#3
+1
Michael Mior
2010-07-10 02:49:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is ook witte peper. Er is niet echt een verschil in smaak, maar het is goed voor gerechten waarbij de vlekjes zwarte peper de look zouden bederven.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...