Vraag:
Verschillen / overeenkomsten tussen kaneel en nootmuskaat
Kyra
2010-07-10 01:35:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik las een tijdje geleden dat nootmuskaat en kaneel erg op elkaar lijken en dat je de een gemakkelijk door de ander kunt vervangen. Toch vragen veel recepten om zowel kaneel als nootmuskaat, dus het lijkt erop dat er een verschil moet zijn.

Wat zijn de specifieke verschillen tussen kaneel en nootmuskaat? En zijn ze significant genoeg om het kopen van zowel kaneel als nootmuskaat te rechtvaardigen?

Ik denk dat dit een geldige vraag is; misschien niet een die ik zou upvote, maar ik denk ook niet dat een downvote vereist is. @Kyra: Ik zou misschien uw formulering "Denkt u dat" verwijderen ten gunste van "Zijn", zodat het minder subjectief is.
+1 Goed om te zien dat deze vraag een nuttige bron is geworden.
Vier antwoorden:
#1
+19
Shog9
2010-07-10 02:05:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer te onthouden waar u dat leest. En lees ze dan niet meer.

Als u merkt dat uw smaak van nootmuskaat en kaneel überhaupt vergelijkbaar is, zijn ze allebei in stof veranderd en moeten ze worden weggegooid.

En de volgende keer , koop hele nootmuskaat - het smaakt veel beter, vers geraspt, en is veel langer houdbaar zonder vaag-pittig-bitter stof te worden.

+1 voor neerbuigend (maar volledig correct) antwoord!
#2
+8
Ocaasi
2010-07-27 22:06:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze zijn totaal verschillend.

Kaneel is warm, houtachtig, heet, zoet, kruidig, schors. Nootmuskaat is advocaat. Als je iets als Kerstmis wilt proeven, gebruik het dan.

Ze zijn allebei heerlijk, veelzijdig en kunnen goed samenwerken.

Op volume kun je veel meer kaneel gebruiken dan nootmuskaat. Nootmuskaat is een "vleugje" soort kruiden, terwijl kaneel kan worden gemengd met boter of suiker en op vrijwel elk deeg kan worden gesmeerd. (Equivalente hoeveelheden nootmuskaat zouden je waarschijnlijk stoned maken, maar dat is voor een ander forum).

Ook deelt nootmuskaat smaaktonen en aroma met piment en kruidnagel.

Heh, geweldige beschrijving van kaneel. Nootmuskaat doet me echter niet aan Kerstmis denken, salie wel. Ik kan nootmuskaat niet onder woorden brengen.
Zoals ocaasi al zei, nootmuskaat is een hallucinogeen in voldoende grote hoeveelheden: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1699804/; In onze familie wordt het in meer dan advocaat gebruikt - bechamel en andere roomsauzen, bananenbrood, koekjes, enz. (En net als hobodave kan ik het niet in woorden uitleggen ... het is dat 'je ne sais quoi') Je moet ook onthouden dat er twee belangrijke varianten van kaneel zijn (cassia vs. ceylon). Wat we in de VS krijgen, is meestal cassia, geen 'echte' kaneel.
Geef geen korting op het gebruik van nootmuskaat in hartig voedsel ... Gravies, gebraden vlees en stoofschotels kunnen ook profiteren van een beetje van het spul (een * klein * beetje ...)
"Nootmuskaat is advocaat" is een echt onbehulpzaam onderdeel van wat anders een geweldig antwoord is, voor degenen onder ons buiten Noord-Amerika waar advocaat op geen enkel moment van het jaar traditioneel is.
#3
+7
Crispy
2010-07-10 02:19:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaneel komt van de schors van een boom en nootmuskaat is een zaadje. Kaneel is de "hete" smaak in veel snoepjes, b.v. "Hot Tamales", maar ook gebruikt in appeltaart en kaneelbroodjes. Nootmuskaat is subtieler en wordt vaak gebruikt met andere kruiden, soms ook met kaneel. Laat verder je smaakpapillen beslissen.

En ja, het is de moeite waard om beide kruiden te kopen als uw recepten daarom vragen.

Goed gezegd. Het is ook de moeite waard om wat foelie te pakken, wat eigenlijk de schaal van een nootmuskaat is, als je graag met deze smaken in detail wilt spelen. Oh, en er zijn een paar soorten kaneel, en ze smaken ietwat anders, en je krijgt waar je voor betaalt!
#4
+2
rackandboneman
2015-11-20 17:49:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor één keer zou "de ene vervangen door de andere" betekenen "in gelijke hoeveelheden" ... wat een duidelijk onzinnige en onveilige vervanging zou zijn - als je een gelijke hoeveelheid grond zou vervangen nootmuskaat voor de hoeveelheid kaneel in een kaneelzwaar recept, je zou het a) voor de meesten oneetbaar maken - dat zou een waanzinnig intense nootmuskaatsmaak zijn, en b) giftig als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd (een eetlepel ceylon (zie hieronder) kaneel voor een gerecht zou net een tikkeltje sterk zijn, een eetlepel gemalen nootmuskaat zou je waarschijnlijk ziek maken van toxiciteit.

Trouwens, als je van plan bent kaneel in grote hoeveelheden te gebruiken, koop dan iets dat ceylon-kaneel heet; verkocht gemalen kaneel is eigenlijk gemalen cassia, die wat intenser smaakt maar, net als nootmuskaat, onveilig kan worden (bevat veel meer coumarine, een stof die ook in lievevrouwebedstro zit en wordt gebruikt om ... rattengif te maken! ) van wanneer u er veel van gebruikt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...