Vraag:
Waarom eindigen mijn hamburgers rond?
Jacob R
2010-07-10 01:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik mijn hamburgers gril of gril, krijg ik hamburgers die in het midden rond zijn.

Ik maal mijn eigen rundermengsel en vorm mijn pasteitjes elke keer hetzelfde. Als ik mijn hamburgers in een pan kook, krijg ik niet de ronde hamburgers.

Wat maakt de hamburgers rond en kleiner bij het grillen / grillen, maar niet bij het koken in de pan?

Ik weet dat dit een beetje voor de hand liggend is, maar als je ze bakt, pers je ze dan überhaupt met de pan terwijl ze koken?
FWIW: losverpakte hamburgers gemaakt met grof gehakt hebben geen last van dit probleem - ik vermoed dat ze beter in staat zijn om gelijkmatig te krimpen naarmate het vet eruit springt, waar dicht opeengepakte pasteitjes de rand sneller zien krimpen dan het midden.
Vijf antwoorden:
#1
+18
Jaydles
2010-07-10 01:10:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker waardoor de buiging meer uitgesproken is bij de ene kookmethode dan bij de andere, maar de oplossing is om een ​​vingerafdruk in het midden te plaatsen , waardoor een lichte "donutted" vorm ontstaat . Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat u de "pasteitjes" -vorm krijgt die u wilt.

#2
+3
Bryant
2010-07-10 01:10:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verschil is waarschijnlijk de mate van warmte die op de hamburgers wordt toegepast. Pan bakken verwarmt maar één kant en is waarschijnlijk niet zo intens als de grill / grill-methode.

Ik gebruik altijd een pasteitjespers wanneer ik mijn hamburgers maak, omdat deze ze heel goed comprimeert en ervoor zorgt dat ze minder rond zijn.

#3
+1
AttilaNYC
2010-07-11 03:21:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het heeft bijna hetzelfde effect als het frituren van onzin (ja, denk terug aan school) - als je dunne pasteitjes gebruikt, plaats dan kleine spleten op drie plaatsen en het bubbelende effect verdwijnt.

#4
+1
Brian Ortiz
2010-07-19 03:06:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het maken van een inspringing werkt, maar ik geef er de voorkeur aan om er helemaal doorheen te prikken met mijn pink. Het gat verdwijnt tijdens het koken.

#5
  0
Eclipse
2010-07-10 03:47:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast het gebruik van een pasteitjespers, zoals Bryant suggereerde, helpt het invriezen van de pasteitjes ze eerst om hun vorm te behouden totdat ze voldoende gekookt hebben om zelfvoorzienend te zijn.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...