Vraag:
Is er een alternatief voor gecondenseerde melk?
cyberzed
2010-07-10 01:20:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Denemarken hebben we geen gecondenseerde melk in onze reguliere winkels en ik heb het eigenlijk pas een paar jaar geleden in een importwinkel in het VK gezien. Is er een alternatief voor of kun je het maken met gewoon kookgerei?

Is dat gezoete gecondenseerde melk of koffiemelk? Als men het heeft over gecondenseerd, bedoelen ze meestal het gezoete spul, maar af en toe bedoelen ze in plaats daarvan verdampt.
Ik weet niet zeker of ik eerlijk ben, de recepten die ik heb bekeken, zeggen alleen gecondenseerd, zoals in een toffee-topping op een taart.
Als je iets zoets maakt, is het bijna altijd gecondenseerd gezoet.
SuperBrugsen, die als een gewone winkel moet worden beschouwd, heeft Nestles gecondenseerde melk. Het kan echter nodig zijn om te vragen waar ze het hebben neergezet - in mijn lokale SuperBrugsen staat het in de schappen met Turkse goederen.
Ik heb zowel SuperBest als SuperBrugsen gecondenseerde melk zien dragen - als je plaatselijke winkel het niet verkoopt, vraag dan of ze het voor je kunnen bestellen.
Het lijkt erop dat het tegenwoordig vrij verkrijgbaar wordt in Deense winkels, ik denk dat het is nadat mensen zich begonnen te verspreiden over ijs- en toffee-recepten.
Samen met Turks kun je de Oost-Aziatische voedselsectie proberen, aangezien deze wordt gebruikt om http://en.wikipedia.org/wiki/Vietnamese_iced_coffee te maken
Vijf antwoorden:
#1
+20
BarrettJ
2010-07-10 01:25:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om gezoete gecondenseerde melk te maken:

De beste maak-je-eigen-versie is om 1 kopje gecondenseerde melk te mengen met 1-1 / 4 kopjes suiker in een pan, verhit en roer tot de suiker volledig is opgelost en laat afkoelen.

Als je ook geen verdampte melk bij de hand hebt, kun je die zelf maken door een hoeveelheid melk langzaam in een pan te laten sudderen tot deze met 60%, en voeg dan de suiker toe.

Bron: http://www.ochef.com/125.htm

Nog een recept dat klinkt als veel meer werk en waarin melkpoeder wordt gebruikt: http://www.ehow.com/how_4903555_make-condensed-milk.html

Verdampte melk is ...? (onwetende Deen hier :))
Verdampte melk is melk waarvan een deel van het watergehalte is verwijderd (door verdamping of door het langzaam af te koken).
Je kunt ook gecondenseerde melk maken van gewone volle melk. Kook de melk gewoon (onder voortdurend roeren om te voorkomen dat de melk blijft plakken en aanbranden) in een pan met een zware bodem totdat de melk ongeveer een kwart / een derde van zijn volume verliest en voeg dan de suiker toe.
#2
  0
gemma
2013-05-18 17:42:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meng 2 1/4 kop blauwe melk en 1/2 kop suiker. Mix.

Wat is blauwe melk? Googelen levert geen redelijke treffers op.
@SAJ14SAJ Wilde gok: 2% melk, aangezien ik denk dat dit de melk is die het meest wordt verkocht met een blauw label?
@Jefromi Ik had geen idee dat daar een conventie voor was - maar het zou regionaal zijn, als het bestaat, denk ik ...
Ik vermoed dat het regionaal is. Waar ik woon [verdampte melk] (http://en.wikipedia.org/wiki/Evaporated_milk) wordt meestal in blauw geëtiketteerd. Maar [googelen met zijn Engelse naam] (https://www.google.es/search?q=evaporated+milk&tbm=isch) toont veel blikjes met rode labels.
In het VK is melk met blauwe top vol vet. Ik neem aan dat gemma dat bedoelt, aangezien voor zover ik weet de meeste gecondenseerde melk wordt gemaakt van rauwe, niet-afgeroomde melk. Voor de volledigheid: groen is halfschuimig ("2%") en rood is magere.
#3
  0
Bridget
2013-10-05 12:37:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een recept van mij bevat pindakaas als vervanging voor gezoete gecondenseerde melk, maar ik denk niet dat dit geschikt is voor alle recepten. Handig, want ik heb altijd wat pindakaas in de voorraadkast.

Ik vermoed dat het een zeer kleine subset van recepten is die met dit soort vervanging zullen werken.
#4
  0
Madison Walker
2019-05-14 10:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gecondenseerde melk en verdampte melk hebben dezelfde consistentie (bijna) simpelweg omdat ze allebei gemaakt zijn door hetzelfde proces van verdamping van 60% van het watergehalte, maar de gelijkenis houdt daar op. Omdat zoete gecondenseerde melk toegevoegde suikers bevat, kun je verdampte melk niet vervangen door gecondenseerde melk. Verdampte melk is niet zo zoet als gecondenseerde melk.

#5
-1
Kelly Ann
2012-04-04 18:13:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit heeft een aantal goede tot verbluffende recensies.

Gezoete gecondenseerde melkvervanger

  • 2 eieren
  • 1 c. bruine suiker
  • 1 theelepel. vanille
  • 2 el. bloem
  • 1/2 theelepel. bakpoeder
  • 1/4 theelepel. zout

Meng alle ingrediënten en gebruik als vervanging voor gezoete gecondenseerde melk in recepten voor taarten, repen en desserts.

Gezoete gecondenseerde melk is eigenlijk gewoon melk met een hoop suiker en minder water. Dit zal heel anders zijn - een andere smaak dan het zout, vanille en bruine suiker, andere verdikkende en bindende eigenschappen van de eieren en bloem, en misschien zelfs een beetje rijsmiddel van het bakpoeder.
Dit recept heeft een aantal geweldige kwaliteit en is gemaakt van basisingrediënten voor de keuken! Dit recept was ook een hulp voor mijn zus die cheescake aan het maken was, en we hadden toevallig geen extra gecondenseerde melk in de keuken! Dank je wel, "Doorgewinterd advies"!
Dit is smerig en heeft helemaal geen gelijkenis met het product waar het zogenaamd een vervanging voor is ... en bevat rauwe eieren, waar gecondenseerde melk vaak wordt gebruikt zonder verder te koken in bijvoorbeeld koelkasttaarten.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...